fbpx Imprimă această pagină

Ce inspiră cuvântul mausoleu? Un layout sobru, dar atrăgător

Publicat în categoria Magazine de top
Scris de   Publicat Luni, 25 Iunie 2018 18:32

După Homo Gastronomicus – prezentarea noului concept de magazin Selgros Băneasa, în rubrica „Magazine de Top”, am intenţionat să prezentăm un magazin deosebit, aparţinând reţelelor locale. Cum nici reţeaua Annabella şi nici reţeaua de retail Diana, cu noul concept Diana Gourmet, nu au răspuns în timp util solicitărilor noastre, am profitat de cea mai recentă inaugurare făcută cu maximă discreţie de reţeaua Paco Supermarkets.

00 2


Deschiderea supermarketului cu numărul 11, care a avut loc săptămâna trecută la Focşani, a fost o reală provocare pentru reţeaua Paco şi administratorul acesteia, Feliciu Paraschiv.


Supermarketul Paco cu numărul 11 a primit ad-hoc denumirea de Paco Mausoleu, după amplasamentul în zona de sud o oraşului Focşani, fiind situat pe Bulevardul Bucureşti, pe vechiul amplasament al unui fost magazin Profi. Atât denumirea, cât şi amplasamentul au reprezentat pentru Feliciu Paraschiv motive întemeiate să aducă ceva nou în layout-ul de magazin. Pe de o parte, denumirea inspiră sobrietate, şi de aceea decorul a fost realizat în culori negru şi gri închis, atenuate prin suprapunere de decor lemnos culoarea paltinului, pentru deschiderea atmosferei şi înviorarea consumatorilor aflaţi în magazin.

00 1

 

Pe de altă parte, inaugurarea magazinului pe o locaţie ce a aparţinut unei reţele internaţionale de retail a fost adjudecată de întreaga echipă de la Paco precum câştigarea unei redute, cu înălţarea steagului României deasupra magazinului. „Este o victorie pentru o reţea locală să poată deschide un magazin pe un amplasament bun din care a plecat o reţea internaţională. De obicei se întâmplă invers”, spunea cu mândrie Feliciu Paraschiv, directorul Paco Supermarkets, încă din perioada în care se lucra la amenajarea magazinului.

Noul magazin intrat în familia Paco, bazat pe un concept nou numit de administrator "black store", are o suprafaţă totală de 700 metri pătraţi, din care 450 metri pătraţi suprafaţă de vânzare. O suprafaţă comercială suficientă pentru listarea a 10.000 de SKU-uri, deservită de 26 de angajaţi. Ca noutate, comparativ cu multe alte supermarketuri, în hot corner se găteşte în faţa clientului, nu în spatele uşilor închise, iar la vitrina caldă asistată se serveşte mâncare gătită pentru a fi consumată la domiciliu.

2


Spuneam la începutul acestui articol că deschiderea noului magazin a fost una discretă, fără inaugurare cu fast, baloane, panglici şi confetti. Feliciu Paraschiv spune că preferă astfel de deschideri, deoarece consumatorii cunosc magazinele din reţeaua Paco, ştiu ce aşteptări pot avea de la ele, iar promoţii vor fi lansate permanent în toate magazinele, nu doar în ziua deschiderii. În plus, numele Paco Mausoleu impune decenţă, nu festivism.


Administratorul reţelei de retail afirmă că şi această locaţie oferă servicii complementare pentru clienţi, cum sunt serviciile Western Union, plăţi facturi, rovinietă, plata ratelor la bănci sau serviciu de coletărie pentru clienţi. Feliciu Paraschiv susţine că se va baza în continuare pe parteneriatele solide pe care le are cu furnizorii locali, ale căror produse se vor regăsi în oferte speciale şi promoţii susţinute în parteneriat, prin implicarea atât a furnizorilor cât şi a retailerului.

Citit 2830 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.