fbpx Imprimă această pagină

Ce noutati aduce editia din 2012 a Premiilor Comertului Traditional

Publicat în categoria Comert Traditional
Publicat Vineri, 20 Aprilie 2012 20:50

Premiile Comertului Traditional, editia a VII-a 2012, organizate de revista Piata si METRO Cash & Carry Romania, au in acest an reguli noi. Regulamentul a fost realizat astfel incat sa vina in sprijinul concurentilor si sa asigure participarea cat mai multor competitori.

Schimbarile au pornit de la noile realitati ale pietei, de care cu siguranta trebuie tinut seama.
METRO Cash & Carry ramane partenerul strategic in cadrul acestui proiect, din dorinta de a-i sprijini in continuare pe comerciantii traditionali si de a dezvolta si intari relatia cu revanzatorii, clientii companiei. De-a lungul celor sase editii ale concursului s-au remarcat, in mod evident, evolutii in strategiile aplicate de comercianti in vederea cresterii afacerii.
„In decursul timpului s-au produs schimbari in ceea ce priveste asteptarile si comportamentele de consum ale clientilor pe piata noastra. Acestia au inceput sa-si prezinte mai bine realizarile, au inceput sa cunoasca din experienta altor colegi de breasla. In perioada in care ne aflam, consumatorul trebuie tratat cu atentie si cu servicii adaugate care sa-i transforme exeprienta cumparaturilor zilnice intr-o placere. Acest parteneriat ne va da sansa de a oferi mai multe informatii despre franciza La Doi Pasi – concept lansat la inceputul lunii martie 2012, un subiect de actualitate solicitat din ce in ce mai des de catre clientii nostri. Dorim sa pastram independenta clientilor revanzatori si acest lucru e posibil prin conceptul La Doi Pasi”, a declarat Mircea Coman, Sef Departament Clienti Revanzatori, METRO Cash & Carry Romania.
La editia din acest an s-a renuntat la impartirea magazinelor, dupa suprafate medie, in doua categorii: 0-100 mp si 100,1- 200 mp, pentru ca layoutul modern, strategiile de marketing de succes pot fi implementate in orice fel de spatiu de vanzare.

 

NOUTATI IN STRUCTURA PREMIILOR COMERTULUI TRADITIONAL, EDITIA A VII-A, 2012

Mai multe premii – 40 de premii si mentiuni la editiile regionale si 4 premii la editia nationala; la editiile precedente se acordau 19 premii;

Categorie noua de premii – Cele mai bune servicii suplimentare: sunt premiati comerciantii pentru creativitate in gasirea celor mai potrivite servicii suplimentare pentru clientii lor;

Ridicarea unor restrictii de a candida – Sunt acceptati si candidatii care au activitati de productie si / sau distributie, cu conditia sa nu fi inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane RON;

Concursul se desfasoara in patru etape regionale si o Finala Nationala, in cadrul carora se vor acorda premii.


Exista totusi o restrictie: la concurs se pot inscrie doar firmele care au operat magazine a caror suprafata medie a fost, in 2011, de maximum 200 mp, indiferent de specializarea acestora si de forma de vanzare (directa, autoservire sau mixta). Trebuie tinut cont de faptul ca numai in categoria „Cel mai bun layout de magazin”, comerciantul poate candida doar cu unul dintre magazinele sale de pana in 200 mp, considerat reprezentativ pentru aceasta sectiune.NOUA STRUCTURA A CONCURSULUI CUPRINDE 4 ETAPE REGIONALE, 44 DE PREMII SI O CATEGORIE NOUA PENTRU CANDIDATI – „CELE MAI BUNE SERVICII SUPLIMENTARE”

Asa cum am mentionat anterior, incepand din acest an, Premiile Comertului Traditional au un format nou, oferind participantilor sansa de a castiga mai multe premii: sunt organizate patru Concursuri Regionale si o Finala Nationala.
Etapele regionale constau in patru competitii zonale distincte, organizate in Nord Est, Sud Est, Sud Vest si Nord Vest unde pot concura exclusiv operatorii care au sediul social pe teritoriul unuia din judetele componente ale regiunii. Vor fi acordate 44 de premii, spre deosebire de editiile anterioare, cand numarul acestora era de 19, datorita noii structuri a concursului.
Totodata, a fost introdusa o noua categorie de premii – „Cele mai bune servicii suplimentare” si a fost eliminat „Premiul pentru cel mai eficient comerciant”.
Din ce in ce mai multi comercianti, pentru a atrage clienti noi, pentru a-i fideliza pe cei existenti, mizeaza si pe alte servicii care completeaza oferta de produse de bunuri de larg consum, cum ar fi oferirea de produse de patiserie calda, cafea calda, comenzi telefonice si livrarea cumparaturilor la domiciliu, facilitati de plata a facturilor, facilitati de incarcare a cartelelor de telefonie mobila etc. Astfel, pentru creativitatea in gasirea celor mai potrivite si interesante servicii suplimentare vor fi acordate un premiu si doua mentiuni.
Desigur, raman in vigoare celelalte categorii de premii – „Cea mai buna strategie de marketing”, „Cel mai bun layout de magazine” - pentru care se acorda, in fiecare caz in parte, un premiu si doua mentiuni si „Marele Premiu pentru cel mai bun comerciant traditional regional”, atribuit unuia dintre candidatii care se inscriu la mai multe sau la toate categoriile de premii si va fi desemnat dintre cei cu cele mai bune perfomante in ansamblu.
La Finala Nationala vor participa doar castigatorii premiilor si mentiunilor atribuite in etapele regionale si mai pot participa cei nominalizati de membrii juriului. Acesta poate face cel mult trei nominalizari speciale in cadrul etapelor regionale, din randul candidatilor care nu au castigat premii sau mentiuni.
Pentru cresterea sanselor de castig, candidatii la etapa nationala pot trimite juriului, suplimentar fata de materialele cuprinse in dosarul de Concurs, noi informatii referitoare la initiative intreprinse dupa data de 13 aprilie 2012 si care constituie noi argumente si date in sprijinul candidaturilor proprii.
Pentru Finala Nationala au fost stabilite aceleasi categorii de premii: „Premiul pentru cele mai bune servicii suplimentare” care va fi acordat unui singur comerciant, „Premiul pentru cea mai buna strategie de marketing” - un singur premiu, „Premiul pentru cel mai bun layout” - un singur premiu si „Marele Premiu pentru cel mai bun comerciant traditional din Romania”.
Castigatorii Etapelor Regionale vor fi anuntati in cadrul Galelor festive care vor avea loc in localitatile - Iasi, Constanta, Craiova si Cluj Napoca, iar castigatorii Finalei Nationale vor fi anuntati in cadrul Galei Comertului Traditional care va avea loc la Bucuresti.

VALOAREA TOTALA A PREMIILOR: 96.400 LEI

METRO Cash & Carry Romania va oferi premiile in valoare totala de 96.400 lei care vor fi sub forma de vouchere de cumparare valabile in reteaua magazinelor METRO Romania.
In cadrul fiecarei etape regionale vor fi acordate urmatoarele premii: 3.000 de lei pentru „Cea mai buna strategie de marketing”, 3.000 de lei pentru „Cel mai bun layout”, 3.000 de lei pentru „Cele mai bune servicii suplimentare”, trei Mentiuni 1 de 1.200 de lei, trei Mentiuni 2 de 1.000 de lei si cate un premiu mare cu o valoare de 4.000 de lei.
In Finala Nationala Marele Premiu are valoarea de 7.500 lei, iar Premiul pentru cele mai bune servicii suplimentare, Premiul pentru cea mai buna strategie de marketing si Premiul pentru cel mai bun layout au, fiecare, valoarea de 3.500 lei.

S-AU RIDICAT RESTRICTII

Daca pana anul trecut nu era permisa participarea celor care practicau, pe langa activitatea de comert cu amanuntul si distributie sau productie, la editia din 2012 aceasta restrictie se ridica, insa este pastrata o conditie. Cifra de afaceri a candidatilor care desfasoara si activitati de productie si/sau distributie nu trebuie sa fi fost, in 2011, mai mare de 100 milioane RON.

Citit 1868 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.