fbpx Imprimă această pagină

Mulțumiți sau nu de locurile din care facem cumpărături?

Publicat în categoria Comert Modern
Scris de   Publicat Luni, 02 Septembrie 2019 14:42

Un studiu realizat recent de Reveal Marketing Research, în colaborare cu revista Piața, a investigat percepțiile shopperilor față de organizarea din comerțul modern

 

Potrivit studiului „Românii și cumpărăturile”, 43% dintre orășeni fac cumpărături din magazinele moderne de două - trei ori pe săptămână, 24% - săptămânal, iar 21% - zilnic. Cel mai des aceștia frecventează supermarketul Kaufland (31%), urmat de Lidl (19%) și de Carrefour/ Carrefour Market (14%). Alte magazine menționate au fost: Auchan, Mega Image, Cora și Shop & Go.


Mare parte a populației urbane, respectiv nouă din zece, pare să fie mulțumită de relația avută cu lucră­torii comerciali, numai în Dobrogea înregistrându-se un grad de nemulțumire semnificativ mai mare față de totalul populației studiate (25%).


Mai observăm, de asemenea, că în rândul persoanelor cu educație medie și peste medie, există un grad de toleranță mai ridicat față de lucrătorii comerciali, gradul de mulțumire fiind mai ridicat (89%) față de al persoanelor cu educație inferioară (82%).


Cu toate acestea, în rândul celor nemulțumiți, amintim lipsa de atenție din partea personalului (indiferența cu care clienții sunt tratați) – 40%. Faptul că lucrătorii comerciali sunt percepuți ca nefiind suficient de amabili sau politicoși este menționat de 35% dintre nemulțumiți, iar 31% mai menționează și lipsa promptitudinii în ma­gazin și la casele de marcat.


În ceea ce privește organizarea retailului modern, una din două persoane din mediul urban menționează aglomerația de la casele de marcat (timpul de așteptare îndelungat). Acestei nemulțumiri îi este adăugată pro­blema prețurilor greșite (sau inexistente) de la raft, mențiune regăsită mai degrabă în rândul bărbaților (50%), față de 43% femei. Se mai menționează problema caselor de marcat închise (41%) și numărul mic al angajaților (34%). Toate cele menționate par să fie mai deranjante în rândul bărbaților sau, altfel spus, femeile par să fie mai tolerante în aceste privințe.

Citit 1168 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.