fbpx Imprimă această pagină

Agricola a crescut cu 13% vanzarile de carne de pui

Publicat în categoria Stiri
Publicat Luni, 28 Octombrie 2013 15:45

Dupa primele 9 luni ale anului, Agricola Bacau inregistreaza o crestere de 13% la vanzarile de carne de pui, cumparativ cu perioada similara a anului trecut, iar volumele de carne comercializate sunt cu 7% mai mari decat in 2012.

Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola - in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare, reteaua proprie de magazine si operatorul logistic - a inregistrat dupa primele trei trimestre ale anului o crestere a cifrei de afaceri cu 5%, ajungand in prezent la circa 280,888 mil. lei.

“La carnea de pui continuam sa crestem, insa am diminuat ritmul de crestere al ultimilor ani si ne orientam mai mult spre profitabilitate”, a declarat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau (foto). "Am ajuns la 30 septembrie la 26.309 tone vandute, fata de 24.486 tone in perioada similara a anului trecut. Pretul mediu al perioadei este cu 5% mai mare fata de anul trecut, insa majorarea vine din mixul de produse cu valoare adaugata mai mare, cum ar fi produsele trasate si cele dezosate. Urmam in continuare o strategie de crestere, incurajati fiind de faptul ca in ultimii cinci ani, de criza, am dublat vanzarile la carnea de pasare, ceea ce ne indreptateste sa continuam in a ne fixa obiective indraznete. Insa acordam o atentie mai mare profitabilitatii, fara de care nicio afacere nu-si are rostul”, a declarat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau", a adaugat Grigore Horoi.

In primele 9 luni ale anului 2013, Agricola a exportat carne de pasare cu aproximativ 30% mai putin decat anul trecut - circa 12% din productia de carne -, deoarece s-a concentrat mai mult pe piata interna, in special in zona retailului traditional, unde livreaza astazi 34% din productia de carne, fata de 22% anul trecut.

Vanzarile cumulate la categoria preparatelor din carne (mezelurilor) realizate de Salbac, companie din cadrul Grupul Agricola Bacau, au crescut, in primele 9 luni ale acestui an, cu 6% fata de aceeasi perioada din 2012, desi volumele vandute s-au redus cu aproape 7%, in conditiile unei piete care se contracta puternic in ultimii 3 ani.

Cresterea cifrei de afaceri a companiei Salbac, de 7% dupa primele trei trimestre (63,975 mil lei), se datoreaza in principal cresterii cu 10% a vanzarilor de salamuri crude-uscate, desi piata nationala la aceasta grupa de produse s-a diminuat usor, cu aproape 4 procente.

La categoria semipreparate si produse de tip ready-meal, obtinute la fabrica Europrod, in primul semestru s-a inregistrat o crestere a vanzarilor totale cu 5%, pe fondul mentinerii volumelor comercializate.

La categoria oua de consum, dupa 9 luni, Avicola Lumina Constanta a comercializat 34,931 milioane oua, cu 25 % mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care pretul mediu al acestui produs este cu 21% mai mic decat anul trecut. In contextul in care firma de la Constanta realizeaza si activitati conexe, de comert cu produse alimentare si cereale, cifra de afaceri dupa 9 luni este cu doar 9% mai mica fata de anul trecut, compensand partial scaderea volumului de oua produse si comercializate.

 

Citit 1221 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.