fbpx Imprimă această pagină

Fonduri nerambursabile pentru micii producatori agricoli

Publicat în categoria Stiri
Publicat Joi, 25 Aprilie 2013 19:37

La mijlocul lunii iunie urmeaza sa fie lansata o noua sesiune de depunere proiecte pentru Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) care se adreseaza fermelor de familie.

Ferma de familie produce pentru consumul propriu, iar surplusul este comercializat. Activitatile din cadrul fermei sunt realizate, in principal, de catre membrii familiei. Dimensiunea economica a fermei de familie poate fi intre 2 - 50 UDE (Unitatea de dimensiune economica exprima dimensiunea unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei).

“Propunerea pe care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) o lanseaza va da sansa micilor ferme de familie care vor aplica in cadrul programului sa creasca si sa produca mai mult pentru piata, asigurand astfel un venit din ce in ce mai mare membrilor familiei care traiesc din agricultura”, a subliniat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

In cadrul sesiunii, pentru care sunt alocate 50 milioane euro, vor fi finantate aproximativ 1.000 ferme de familie, cu o valoare maxima eligibila a proiectului de 125.000 euro, din care pana la 50.000 euro sprijin nerambursabil prin PNDR.

Pot depune proiecte persoane fizice, cu conditia autorizarii inaintea semnarii contractului de finantare, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale si alte tipuri de beneficiari eligibili in cadrul acestei masuri.

Pentru a veni in sprijinul fermierilor interesati sa acceseze aceasta masura, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza sa puna la dispozitia  potentialilor beneficiari, cu titlu gratuit, proiecte model si informatii documentate tehnic pentru ferme de legume in camp si in spatii protejate, ferme de vaci de lapte, ferme de crestere si ingrasare porcine si ferme de gaini ouatoare.

Pentru asigurarea cofinantarii, beneficiarii vor avea posibilitatea de a contracta credite printr-un fond de creditare creat de MADR, facilitand astfel necesarul de cofinantare a proiectelor.
 

Citit 1038 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.