Imprimă această pagină

Agricola relanseaza produse editie limitata, inainte de Paste

Publicat în categoria Stiri
Publicat Miercuri, 27 Martie 2013 17:19

Agricola relanseaza, intr-o noua imagine adaptata noilor linii ale brandului, Salamul de Sibiu Editie de Colectie – Coniac si Salamul de Sibiu Editie de Colectie –  cu Vin Rosu. Aceste delicatese sunt special create, in editie limitata, pentru momentele deosebite ale Sarbatorilor de Paste si Craciun.

“Suntem alaturi de consumatorii nostri cei mai exigenti si pregatim pentru ei cele mai pretioase sortimente ale noastre astfel incat masa de Paste sa fie una deosebita. Vom produce aproximativ 3 tone de Salam de Sibiu cu coniac, respectiv 2 tone de salam de Sibiu cu vin rosu. Cele doua sortimente vor fi la raft cu doua saptamani inainte de Paste” – a declarat Angelica Smil, Director General al firmei Salbac – companie din Grupul Agricola.

Compania Salbac si-a propus o crestere a cifrei de afaceri de 15% pentru anul in curs, iar lucrurile se afla in acest trend. De asemenea, in primele trei luni ale acestui an, Salbac a dublat cantitatea de preparate din carne exportata in Europa fata de perioada similara a anului trecut si se estimeaza, in continuare, o crestere a exporturilor.

Ultimii ani au fost marcati de efectele crizei economice, de scaderea puterii de cumparare a populatiei, de modificari semnificative ale obiceiurilor de consum. In conditiile unei scaderi a pietei de carne procesata de pana la 30 de procente in ultimii doi ani, realizarea pretului bugetat este cel mai dificil obiectiv din punct de vedere al unui business in aceasta categorie, astfel incat obiectivele de profitabilitate ale oricarei companii sunt afectate serios pe de o parte de cresterea semnificativa a pretului de achizitie a materiilor prime, iar de cealalta parte de contextul social si economic care plafoneaza preturile la raft ale produselor.

“Practic, in fiecare an ne-am facut treaba din ce in ce mai bine, din punct de vedere operational si al serviciilor atasate. Cu toate acestea, e extrem de dificil sa crestem proportional si profitabilitatea companiei. Cauzele sunt multiple: traversam o perioada de crestere a costurilor de mare amplitudine si pe un interval foarte lung de timp, reducerile de salarii si de locuri de munca au influentat negativ puterea de cumparare, obiceiurile de consum s-au modificat. Cu toate astea, cred ca obiectivele pe care ni le-am propus pentru 2013 sunt absolut realizabile. Echipa Salbac a capatat expertiza necesara si sunt convinsa ca vom reusi sa gasim mixul de produse potrivit segmentului de comert in care suntem prezenti pentru a realiza ceea ce ne-am propus” – declara Angelica Smil, Director General Salbac.

In opinia acesteia, reusita se datoreaza unei conduite coerente pe care echipa Salbac a adoptat-o. Daca o parte dintre cei care activeaza in aceasta industrie au ales sa umble la calitatea produselor pentru a reusi scaderea pretului, Salbac a stabilit de la bun inceput sa ramana acelasi furnizor recunoscut pentru calitate si seriozitate. Iar vanzarea produsului de calitate a fost sustinuta de servicii de calitate: de vanzare, de logistica si de comunicare.

In situatia in care Salbac va mentine ritmul pe care l-a avut in ultimii doi ani, conducerea companiei va trebui sa dezvolte capacitatea de productie a acesteia. In perioadele de varf, Salbac a avut dificultati in a onora integral toate comenzile din piata, iar din acest motiv se ia in calcul transformarea unei parti din fabrica de preparate fierte afumate in facilitate pentru producerea de salamuri crude uscate.

Potrivit ultimelor masuratori de retail audit, in primele luni ale acestui an Agricola continua sa conduca in piata romaneasca la grupa salamurilor crude uscate, cu 16,5% cota de piata valorica, iar salamul de Sibiu Agricola este lider in segment cu 50% cota valorica.
 

Citit 2189 ori

Articole înrudite