fbpx Imprimă această pagină

5 milioane de euro, fonduri europene, pentru agricultura bio din Romania

Publicat în categoria Stiri
Publicat Marți, 12 Februarie 2013 14:13

„Agricultura ecologica a Romaniei a inregistrat un ritm de crestere anual de 23%. Astfel, daca in anul 2010 existau in Romania 3.155 de operatori in sistemul de agricultura ecologica, in anul 2012 aveam 26.736 de operatori. Suprafetele au crescut considerabil in ultimul timp in Romania si astfel ca au adus produse care astazi se afla pe pietele internationale la un grad ridicat de competitivitate”, sustine Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Anul trecut, Romania a sprijinit sectorul productiei bio cu plati din Fondul European de Garantare Agricola de 3 milioane de euro, care au crescut in anul 2013 pana la un nivel de 5 milioane de euro.

„O crestere importanta pentru sector, dar insuficienta pentru amploarea pe care o are sectorul in momentul de fata si ceea ce va urma, probabil, dupa anul 2014”, este de parere ministrul Agriculturii.

Tara noastra fost desemnata, in urma unei competitii, “Tara anului” la Targul de la Nuremberg, denumit Biofach, care va avea loc in perioada 13-16 februarie 2013 si care este cel mai mare targ destinat agriculturii ecologice.

Pavilionul romanesc va ocupa 630 metri patrati. Printre expozanti se numara firme care-si desfasoara activitatea in domeniile cerealelor si oleaginoaselor, a fructelor de padure, ceaiurilor, plantelor medicinale, mierea de albine, vinuri, produse de panificatie, dulceturi si sucuri de fructe, lactate, cosmetice, acvacultura, fructe proaspete etc.
 

Citit 961 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.