fbpx Imprimă această pagină

Salamul de Sibiu Agricola Bacau, lider in categorie, pe piata locala

Publicat în categoria Stiri
Publicat Joi, 30 August 2012 21:21

In perioada iunie – iulie 2012, Salamul de Sibiu Agricola Bacau inregistreaza un nou record pe piata interna, atingand o cota de piata de 53,2% din punct de vedere valoric (49,2% in volum) in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania, potrivit ultimului raport de retail audit Nielsen Romania.

Salamul de Sibiu Agricola Bacau continua astfel sa castige increderea romanilor si sa-si majoreze cota de piata detinuta cu aproape 9 punte procentuale fata de iulie 2011, cand se pozitiona la 45% cota de piata valorica (42% in volum).

„Volumele de Salam de Sibiu Agricola Bacau comercializate in primele 8 luni ale acestui an depasesc cu putin 410 tone, fiind cu aproape 7 procente mai mari decat cele din perioada similara a anului 2011. Valoric, procentul de crestere este de 17%: cifra de afaceri pe care o dezvoltam din sortimentul Salam de Sibiu atinge in primele 8 luni ale acestui an 17,7 milioane lei”, arata Angelica Smil (foto), directorul Salbac, companie din Grupul Agricola Bacau specializata in producerea de salamuri crud-uscate si preparate fiert-afumate.


„Vara aceasta, potrivit datelor oficiale, brandul Agricola este lider in categoria salamurilor crud-uscate pe piata din Romania, cu 16,4% cota valorica, respectiv 12,2% in volum. Alaturi de noua performanta a Salamului de Sibiu, cred ca aceste rezultate rasplatesc efortul echipei Salbac – o echipa tanara care reuseste sa puna la lucru, laolalta, traditia si valorile inaintasilor, tehnologia moderna in care am investit continuu si ambitia de a mentine neatinse gustul si calitatea produselor noastre”, a adaugat Angelica Smil.

Vanzarile la categoria salamuri crude uscate si preparate din carne fierte afumate Agricola Bacau, au au crescut, valoric, in prima jumatate a acestui an, cu 10,4 % fata de aceeasi perioada din 2011. Grupa salamurilor crud-uscate inregistra la 6 luni vanzari in crestere cu 14%, in vreme ce preparatele fiert-afumate au marcat o usoara scadere in volum. Este evidenta orientarea consumatorilor catre produse considerate mai sanatoase, cu grad scazut de procesare, in conditiile in care piata mezelurilor este in contractie, cu pana la 15 procente.

 

Citit 1362 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.