fbpx Imprimă această pagină

Ministrul Agriculturii:"Fiscalitatea ridicata alunga produsele romanesti din magazine"

Publicat în categoria Stiri
Publicat Marți, 10 Iulie 2012 21:42

„De ce nu gasim produse romanesti in supermarketuri? Fiindca nu exista o forma asociativa a producatorilor autohtoni . Desigur, este si o problema de fiscalitate, care ii descurajeaza pe producatori sa se asocieze, problema pe care incercam, in prezent, sa o solutionam cu Ministerul de Finante”, a declarat astazi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin,  in cadrul conferintei „Mediafax Talks about European funds”, organizata la Bucuresti.


Daniel Constantin a precizat ca fonduri europene in valoare de 3,7 miliarde de euro au ajuns la agricultorii romani, gradul de absorbtie a finantarii nerambursabile destinate agriculturii si dezvoltarii rurale atingand 40 de procente. Cu toate acestea proiecte in valoare totala de circa 800 de milioane de euro, aprobate in intervalul 2008-2010, care trebuiau demarate demult nu au intrat in implementare din cauza ca beneficiarii nu au avut sumele necesare pentru a incepe aceste proiecte. De aceea, ministerul de resort intentioneaza sa rezilieze aceste contracte.

„In acest moment, ne aflam in discutii cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a primi unda verde astfel incat sa putem realoca acesti bani catre alte masuri”, a spus ministrul Agriculturii.


Acesta a declarat ca s-a convenit cu Bruxelles-ul pentru a reduce la 5% cofinantarea beneficiarilor fondurilor europene destinate agriculturii si dezvoltarii rurale.
"In plus, ca element de noutate, vom încerca din 16 octombrie să acordăm 50% în avans pentru acei fermieri care au deja controalele din partea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura - APIA făcute", a adaugat Constantin.
 

Citit 1766 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.