Imprimă această pagină

Daniel Enescu, Daedalus Group: „Suntem la fundul sacului cu resurse”

Publicat în categoria Stiri
Publicat Marți, 19 Octombrie 2010 16:18

“Vanzarile vor scadea cu un ritm accelerat in ultimul trimestru al acestui an, afectand in mod natural atat cifra de afaceri, cat si profitabilitatea firmelor din FMCG”, a declarat Daniel Enescu, Partner, Daedalus Group, pentru revista Piata.
Potrivit acestuia, am ajuns la fundul sacului cu resurse, intr-un moment in care nu exista decat o directie pentru mediul de afaceri: spre mai rau.
Anul viitor, firmele vor fi prinse in foarfeca generata de presiuni din partea statului pentru obtinerea de venituri mai mari la buget, pe de o parte,  si de scaderea consumului si implicit a vanzarilor, pe de alta parte. Companiile multinationale se vor descurca, dar pentru cele locale va urma o perioada extrem de delicata.  
“Ma astept sincer la o crestere a dinamicii falimentelor, dar am rezerve asupra inviorarii achizitiilor sau a fuziunilor. In conditii de scadere drastica a pietei si de viitor economic incert, pare mai profitabil sa lasi concurentii sa moara decat sa ii achizitionezi”, este de parere Daniel Enescu.
Mai multe previziuni ale analistilor din industria de research, legate de sectorul FMCG, puteti citi in editia lunii octombrie a revistei Piata. 

Citit 1483 ori

Articole înrudite