fbpx Imprimă această pagină

dm drogerie markt a încheiat anul financiar cu +20% la cifra de afaceri şi anunţă extinderea reţelei de magazine

Publicat în categoria Stiri
Publicat Vineri, 22 Noiembrie 2019 15:21

 dm drogerie markt a anunţat ieri că a încheiat la 30 septembrie anul financiar 2018/2019 cu încasări de 498 milioane lei, corespunzătoare unei creşteri de 20% faţă de anul financiar anterior. Într-o conferinţă de presă organizată la noul său sediu din Timişoara, top managementul companiei a exprimat rezultatele activităţii organizaţiei în 2019 printr-o formulare concisă: „înțelegerea pieței și a consumatorilor oferă creștere financiară și în acest an”. În afară de rezultatele financiare, oficialii dm au menţionat şi celelalte reuşite ale sezolnului financiar recent încheiat: crearea a peste 180 noi locuri de muncă, inaugurarea noului sediu central, deschiderea a 12 noi magazine și modernizarea altora. 

 

”Investițiile de 35 de milioane de lei au inclus amenajarea noului sediu central, care cuprinde un spațiu generos și modern, conceput pentru 150 de angajați și include atât birouri și săli de ședințe, cât și spații de relaxare și alte facilități. Cu o suprafață totală a terenului de 32.000 de metri pătrați, proiectul include și un depozit cu o suprafață totală de 6.800 metri pătrați, în care își desfășoară activitatea 150 de oameni. Zilnic pleacă din depozitul dm 200 de paleți de marfă, de la peste 150 de furnizori interni și externi.” afirmă Ivana Martináková”, Președinte al consiliului de conducere al dm drogerie markt România.


Creșterile se datorează totodată angajaților, a ţinut să precizeze CEO-ul companiei. dm drogerie markt se ghidează după o filosofie simplă: fiecare membru al echipei își cunoaște sensul muncii și poate oricând să răspundă la întrebarea de ce face ceea ce face. Astfel, într-o atmosferă relaxată, deschisă și profesională, toți au oportunitatea de a învăța și de a evolua împreună pe plan profesional. În anul care tocmai s-a încheiat, compania a oferit mai multor oameni șansa de a face parte din povestea dm, prin crearea a 185 noi locuri de muncă. Totodată, angajații sunt o sursă importantă de idei și informații pentru cei care trec pragul magazinelor.

 

Încă 12-15 magazine dm până la 30 septembrie 2020

 

În prezent, lanţul de drogherii operează 105 magazine şi intenţionează să deschidă alte 12-15 magazine în anul financiar următor, dintre care trei sau patru în Bucureşti. ”dm drogerie markt a continuat și anul acesta politica de expansiune, consolidând poziția sa de specialist în frumusețe, sănătate, îngrijire a casei și copilului. Toate acestea au fost rezultatul mai multor factori: diversificarea produselor la raft, apropierea de consumatori prin deschiderea de noi magazine, menținerea unei atmosfere primitoare pentru noii angajați, atenția către nevoile comunităților și creșterea interacțiunii cu ele prin campanii dedicate de comunicare și CSR”, a detaliat Cristian Crișan, administrator dm drogerie markt România.


Într-o declaraţie pentru Piaţa, Daniela Jordanovski – directorul de achiziţii şi marketing al dm, a menţionat că extinderea reţelei de magazine se află între direcţiile strategice de dezvoltare a companiei. Detalii în înregistrarea video de mai jos.

 

 

Din campaniile de CSR desfășurate face parte și ”Dințișorii veseli”. Aflată în această toamnă la cea de-a doua ediție, campania a vorbit despre importanța dezvoltării obiceiurilor sănătoase, mai precis cele care țin de igiena orală, de la vârste cât mai fragede. Campania s-a desfășurat în 10 grădinițe din 10 orașe din țară, urmând ca proiectul să continue la nivel național.
Vineri, 29 noiembrie 2019, dm va organiza „Giving Friday” – o acţiune prin care 5% din încasările zilei vor fi donate pentru asigurarea unor mese calde pentru copii defavorizaţi – o replică la consumerismul promovat de conceptul Black Friday, aşa cum sugerează hashtagul acţiunii #GIVINGISTHENEWBLACK.

 

Alternative sustenabile incluse în oferta de produse şi servicii

 

Acționarea într-o manieră exemplară și responsabilă este unul dintre principiile după care se ghidează dm drogerie markt, un principiu care conectează mulți clienți cu compania. Prin urmare focusul a fost pe extinderea inovațiilor ecologice în sortimentul dm - de la produse de îngrijire corporală, exclusiv cu ingrediente curate din plante nemodificate genetic şi netestate pe animale, ambalate în recipiente din plastic reciclat, la detergenți de rufe vegani, concepuți să reducă poluarea mediului înconjurător, până la veselă din tărâțe de grâu de unică folosință și biodegradabilă.
În paralel cu listarea articolelor sustenabile ale brandurilor partenere, dm continuă să dezvolte, de asemenea, categoria de produse sustenabile marcă proprie. O parte dintre produse sunt 100% biodegradabile, altele folosesc materiale prietenoase cu mediul, cum ar fi periuța de dinți din lemn, fără plastic, de la alverde NATURKOSMETIK, altele au ambalaje fără plastic, precum cele de la alverde NATURKOSMETIK, acestea fiind doar exemple de numeroase inovații „verzi” la cele mai populare mărci dm. Totodată, gama dmBio a fost extinsă printr-o linie de produse fără gluten pentru a face accesibilă calitatea organică și persoanelor cu intoleranță la gluten.


În primăvară, dm drogerie markt a dezvoltat un concept complet nou pentru bărbați: SEINZ. Brandul premium, cu produse de îngrijire pentru bărbați, punctează, pe lângă înscenarea vizuală a produselor și aspecte sustenabile: multe materiale de ambalare sunt fabricate din materiale reciclate, de exemplu șamponul negru și sticlele de duș cu un conținut de 97% plastic reciclat. O parte din venituri este direcționat către proiectul „Plastic Bank“, care combate sărăcia și degradarea mediului în țările slab dezvoltate sau în curs de dezvoltare, permițând oamenilor să facă schimb de deșeuri de plastic colectate cu bani, alimente, tichete de educație și acces gratuit la internet.


Filiala din România dm drogerie markt face parte din concernul german dm care a raportat o cifră de afaceri de 11,2 miliarde euro în anul financiar încheiat la 30 septembrie 2019, cu o creştere de 4,6%. dm operează aproape 3.700 de magazine în 13 ţări din Europa şi are peste 62.000 de angajaţi.

Citit 395 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.