fbpx Imprimă această pagină

Încă cinci zile pentru depunerea candidaturilor la Premiile PIAŢA

Publicat în categoria Stiri
Scris de   Publicat Miercuri, 28 August 2019 20:26

UPDATE 2 septembrie: Perioada de depunere a candidaturilor la ediţia 2019 a Premiilor PIAŢA va fi prelungită până la sfârşitul zilei de vineri, 6 septembrie.

 

Până la sfârşitul zilei de luni, 2 septembrie, mai pot fi depuse candidaturi la ediţia 2019 a Premiilor PIAŢA, competiţia în care câştigătorii sunt desemnaţi prin voturile încrucişate ale partenerilor de afaceri: furnizorii votează candidaturile înscrise de retaileri şi reciproc. Pentru intrarea în competiţie operatorii au la dispoziţie formularele de depunere a candidaturilor aflate pe websiteul Premiilor PIAŢA.


Candidaturile depuse pot fi vizualizate aici. Până acum au fost înscrise aproximativ 200 de candidaturi. Ca de obicei, ultima săptămână este cea mai „productivă” în privinţa candidaturilor depuse. Aşa cum se ştie, nu există restricţii la intrarea în competiţia pentru cele 52 de trofee Piaţa cu excepţia celei legate de încadrarea candidaturilor în perioada de referinţă, adică 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019, obligatorie pentru secţiunile care premiază produsele noi şi campaniile organizate de operatorii din FMCG şi Food Retail.


Ediţia 2019 a Premiilor PIAŢA, a 14-a, este susţinută de companii şi branduri emblematice pentru industria bunurilor de larg consum: Cris-Tim, Zuzu, Unilever şi Artmatch sunt Parteneri Principali, ISRA Center Marketing Research este, al zecelea an consecutiv, Partener Principal şi coordonator al procesului de vot, Coca-Cola HBC România este Sparkling Partner, Oreo este Sweet Partner, D+i Activation este Technology Partner, Penny Market, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Farmec, Agricola, Salbac şi Alexandrion Group sunt Parteneri Gold.


Aşa cum am mai anunţat, ediţia 2019 a Premiilor PIAŢA aduce o schimbare la nivelul secţiunilor de concurs, numărul acestora fiind redus de la 15 la 13, prin eliminarea secţiunilor rezervate exclusiv companiilor româneşti – cel mai bun furnizor şi cel mai bun comerciant. Evoluţiile din ultimii ani au arătat că operatorii români sunt la cel mai înalt nivel de performanţă şi pot concura cu succes cu retailerii şi furnizorii internaţionali. Secţiunea 7 este dedicată, începând din 2019, celor mai bune experienţe de cumpărare create de comercianţi la nivelul reţelelor operate, înlocuind astfel secţiunea rezervată promoţiilor organizate de comercianţi. Tot în zona rezervată candidaturilor din partea retailerilor, secţiunea 6 a fost redefinită: „cea mai bună strategie de dezvoltare”, în loc de cea mai bună strategie de creştere, punând astfel accentul mai puternic pe multitudinea de modalităţi de dezvoltare a unui comerciant pe lângă creşterea numărului de magazine. De asemenea, secţiunea 11 a fost redefinită: „cea mai bună campanie de responsabilitate socială corporativă”, atributul corporativă indicând orientarea mai precisă şi mai actuală a comunităţii de afaceri din FMCG şi food retail către conceptul de sustenabilitate.


Numărul de trofee creşte de la 50 la 52, întrucât cele cinci secţiuni de concurs rezervate retailerilor cuprind fiecare câte trei trofee (cea de-a şasea secţiune, Marele Premiu, oferă, evident, unul singur); de asemenea, secţiunea rezervată celor mai bune campanii de responsabilitate socială corporativă pune în competiţie două trofee – unul destinat companiilor cu până la 500 de angajaţi şi celălalt destinat companiilor cu minimum 500 de angajaţi şi care au obligaţia legală de depun ere a declaraţiei non-financiare.


Începând cu ediţia a 14-a, performanţele candidaţilor care obţin cele mai multe voturi vor fi recompensate doar cu premii – premiile 1, 2 şi 3 – în loc de premiu şi menţiuni I şi II, schimbarea având rolul de a sublinia mai pregnant cele mai bune trei reuşite din secţiunile respective de concurs.


Începută la data de 15 iulie, competiţia se va încheia în seara zilei de 14 noiembrie, cu Gala Premiilor PIAŢA. Festivitatea de decernare a celor 52 de trofee va avea loc la Biavati Events.

 

Citit 395 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.