fbpx Imprimă această pagină

Consiliul Concurenţei consultă competitorii şi partenerii de afaceri ai Unilever cu privire la angajamentele pentru preluarea Betty Ice

Publicat în categoria Stiri
Scris de   Publicat Luni, 15 Octombrie 2018 10:22

UPDATE: Unilever SCE a propus retragerea unui număr de vitrine de îngheţată cuprins între 3.000 şi 5.500 în sezoanele 2019 şi 2020. Potrivit documentului înaintat de Unilever Consiliului Concurenţei, această iniţiativă ar urma să micşoreze cota de piaţă combinată a Unilever şi Betty Ice cu 3% până la 8%, ajungându-se, astfel, la o cotă de piaţă în valoare de aproximativ 40% în comerţul tradiţional.

 

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Unilever South Central Europe SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contextul preluării companiei Betty Ice.


Grupul Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă și produse de îngrijire personală. Activitatea principală desfășurată de Betty Ice constă în producția și distribuția de înghețată industrială şi distribuția produselor alimentare congelate (fructe, legume, carne, pește și foietaj congelat).
În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii economice notificate cu un mediu concurenţial normal, pe piața națională a producției și comercializării înghețatei impuls (înghețată de consum rapid: la cornet, pe băţ, vafă) pe segmentul comerțului tradițional.


Pentru a înlătura aceste îngrijorări, Unilever propune să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional. Se estimează că rezultatul va fi reducerea cotei de piață combinate a Unilever si Betty Ice, pe segmentul îngheţatei impuls comercializată prin canalul tradiţional, astfel oferindu-se concurenților posibilitatea de a accesa locațiile respective.


Autoritatea de concurenţă este interesată de obţinerea unor observaţii şi puncte de vedere de la întreprinderile terţe de pe piaţa îngheţatei, cu referire la angajamentul asumat de Unilever South Central Europe SA, al căror rezumat poate fi consultat pe pagina web a autorităţii de concurenţă, www.consiliulconcurentei.ro.
Observaţiile pot fi transmise Consiliului Concurenţei prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Citit 485 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.