fbpx Imprimă această pagină

BAT investește 800 milioane de euro în România până în 2022 și susține extinderea glo

Publicat în categoria Stiri
Scris de   Publicat Luni, 11 Iunie 2018 17:54

British American Tobacco (BAT) anunță că va investi 800 de milioane de euro în următorii 5 ani în fabrica din Ploiești. Investiția va permite extinderea produsului de încălzire a tutunului - glo - în Europa, începând cu a doua jumătate a anului 2018.


O nouă hală de producție va fi construită de la zero pentru fabricarea Neostik-urilor, consumabilele din tutun care funcționează cu dispozitivul glo. În total, spațiul nou-creat de producție va avea o suprafață totală de peste 7000 de metri pătrați. Fabrica din România va fi unicul furnizor de Neostik-uri pentru Europa. De asemenea, investiția va crește și capacitățile de producție a țigaretelor tradiționale.


„Fabrica noastră din Ploiești va deveni un centru european strategic pentru producerea și exportul de Neostik-uri pentru dispozitivul nostru inovator de încălzire a tutunului - glo. Creștem producția pentru a susține lansările de glo în alte țări europene. Fabrica noastră din Ploiești capătă un rol esențial în realizarea viziunii BAT de a oferi fumătorilor produse cu potențial de risc redus - cum este glo”, a declarat Ram Addanki, Director Aria Europa Centrală și de Sud, British American Tobacco.


Fabrica din Ploiești va furniza, de asemenea, Neostik-uri pentru piața românească, după ce glo a fost lansat în România, în premieră în Uniunea Europeană, la finalul anului trecut. În cele șase luni de la lansare, mai întâi în București și apoi în 17 alte orașe importante din toată România, aproape 25.000 de fumători au adoptat tehnologia glo.


„Suma de 800 de milioane de euro care urmează să fie investită în Ploiești în următorii 5 ani este o dovadă a angajamentului nostru față de România. În prezent, 60% din produsele fabricate în România pleacă la export în alte 45 de țări, iar acest procent va crește la 70% ca urmare a noilor investiții. Dorim să continuăm să investim în România și sperăm că guvernul român va oferi predictibilitatea necesară”, a adăugat Ram Addanki.


Cu noile capacități de producție, fabrica BAT din Ploiești va deveni una dintre cele cinci mari unități de producție BAT din lume.

Citit 576 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.