fbpx Imprimă această pagină

IFE Londra 2015: TVA 0% pentru alimentele romanesti

Publicat în categoria Stiri
Publicat Joi, 19 Martie 2015 15:03

In perioada 22-25 Martie 2015, producatorii romani de alimente vor putea sa incheie contracte de distributie pe piata Marii Britanii, in care TVA-ul la alimente este 0%!
 
Romania va participa la targul international IFE Londra, cu un pavilion national sustinut financiar de catre Ministerul Economiei, Comertului si Turismului – Departamentul de Comert Exterior si Relatii Internationale in baza programului de promovare a exportului.

Evenimentul reprezinta finalizarea unui proiectul depus de catre Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR la MECT la cererea si in beneficiul producatorilor romani, membri in principalele federatii reprezentative din industria agroalimentara PRO AGRO si ROMALIMENTA. Un suport important in realizarea evenimentului a fost oferit de Biroul Economic al Ambasadei Romaniei la Londra. Pavilionul Romaniei va fi localizat in zona „Walk the World”, din zona centrala a expozitiei.
 
Targul IFE Londra reprezinta prima mare manifestare expozitionala a industriei alimentare mondiale din anul 2015. Pavilionul Romaniei va reuni 19 companii de renume din industria alimentara romanesca, expunand produse pe o suprafata de 111 m.p.
 
Producatorii romani sunt prezenti la acest eveniment cu carne de vita si pui, preparate din carne, produse de panificatie, patiserie si dulciuri, nuci si fructe confiate, produse lactate, bere, etc. Dintre participanti fac parte companii de renume precum Aaylex Prod, Artesans Del Sucre, Avicarvil, Caroli Foods Group, Cosmfan Carmangerie, Cristim 2 Prodcom, Dunicec, Lamira Design, Mariflor Prodcom, Moara Cibin, Natural, Orlando Import - Export 2001, Pop Industry, Prefera Foods, Rostar Logistic Investment, Tigrino, Tracian Beef, Unilact Transilvania, Vascar.
 
"Conform statisticilor, anul 2013 a reprezentat cel mai ridicat nivel al exporturilor romanesti pe piata engleza, depasindu-se pragul de 2 miliarde Euro. Ponderea Marii Britanii a crescut in comertul intracomunitar romanesc cu 0,5 puncte procentuale (de la 3,6% in 2012, la 4,1% in 2013), ponderea produselor agroalimentare romanesti livrate catre Marea Britanie crescand cu 19%", precizeaza Stefan Padure, vicepresedinte FN ProAgro, presedinte al Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR).
 
In ultima zi a targului, 25 martie 2015, gusturile romanesti prezente la IFE Londra vor concura cu lansarea sezonului 5 a celebrului serial „Game of Thrones” ce va avea loc la Tower of London. Cu ocazia acestui eveniment cultural, targul IFE va beneficia de un flux marit de vizitatori din intreaga lume, care vor putea degusta produsele romanesti.
 

Citit 1370 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.