Imprimă această pagină

Start în ediţia 18 a Premiilor PIAŢA. Mai multe premii pentru reuşitele în sustenabilitate

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Marți, 18 Iulie 2023 13:11

Mijlocul verii înseamnă, ca în fiecare an, începutul unei noi ediţii a Premiilor PIAŢA, singura competiţie în care performanţele celor mai bune echipe din FMCG şi Food Retail sunt desemnate prin voturile încrucişate ale partenerilor de afaceri: retailerii votează candidaturile depuse de furnizori şi reciproc, furnizorii votează candidaturile depuse de retaileri. Ediţia 2023, a 18-a a Premiilor PIAŢA, aduce o noutate importantă pentru comunitatea de business din industria bunurilor de larg consum, în acord cu orientarea tot mai accentuată a acesteia către sustenabilitate.


Începând cu acest an, Piaţa şi partenerii săi vor premia cele mai bune două programe de mediu sau economie circulară – unul organizat de un retailer şi unul organizat de un furnizor – şi cele mai bune două programe de responsabilitate socială corporativă – unul organizat de un retailer şi unul organizat de un furnizor. Şi câştigătorii acestor premii vor fi desemnaţi tot prin metoda votului încrucişat, exprimat de directorii de marketing din companiile de retail şi din companiile furnizoare – producători, distribuitori, importatori.


Ca în fiecare an, competiţia Premiile PIAŢA începe cu etapa depunerii candidaturilor. Pe websiteul Premiile PIAŢA sunt active formularele de depunere a candidaturilor pentru toate cele 13 secţiuni de concurs. Ca şi la ediţiile precedente, înscrierea în competiţie este liberă pentru orice echipă conştientă de valoarea sa şi a realizărilor sale în piaţa bunurilor de larg consum şi care acceptă să fie evaluată chiar de către partenerii săi de afaceri. Nu există nici un fel de restricţii la depunerea candidaturilor, cu excepţia obligaţiei de încadrare a acestora în perioada de referinţă a competiţiei: 1 iulie 2022 - 30 iunie 2023. Astfel, pot concura la ediţia 2023 a Premiilor PIAŢA produsele noi lansate pe piaţă în perioada de referinţă, ca şi promoţiile / campaniile / programele care au început în perioada de referinţă a competiţiei.


Candidaturile pot fi depuse până cel târziu la ora 23:59 a zilei de 7 septembrie 2023 (vezi Regulamentul).


În competiţie intră, alături de înscrierile companiilor operatoare, şi propunerile membrilor Comisiei de Nominalizări a candidaturilor la Premiile PIATA, personalităţi care activează în domeniile marketingului, merchandisingului, cercetării de piaţă, consultanţei şi comunicării. În acest an, Comisia este compusă din: Carmen Gavrilescu – preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu şi consultant de business, Bogdana Gheorghe – managing director RetailZoom, Dana Nae Popa – managing director Pastel, Sorana Cristea – general manager Trade Marketing Services şi Cristian Bădescu – directorul Piaţa. Membrii Comisiei de Nominalizări a candidaturilor nu sunt implicaţi în procesul de desemnare a câştigătorilor, aceasta fiind atribuţia exclusivă a reprezentanţilor furnizorilor şi retailerilor, conform Regulamentului competiţiei.


A 18-a ediţie a Premiilor PIAŢA se bucură de susţinerea companiilor şi a brandurilor care în mod statornic determină evoluţia pieţei bunurilor de larg consum:

2023 Gala


Câştigătorii celor 54 de Premii PIAŢA vor fi cunoscuţi şi aplaudaţi în seara zilei de 22 noiembrie 2023. Click aici dacă doriţi să vă reamintiţi cine sunt actualii deţinători ai trofeelor PIAŢA.

Citit 522 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite