Imprimă această pagină

Onur Barim preia conducerea Grupului Lactalis România de la Giampaolo Manzonetto

Publicat în categoria La zi
Publicat Marți, 27 Decembrie 2022 15:18

Grupul Lactalis anunță că, începând cu 1 ianuarie 2023, îl numește pe Onur Barim în funcția de Director General al Grupului Lactalis România. El preia mandatul de la Giampaolo Manzonetto, care își încheie misiunea ca Director General pentru a se dedica unor proiecte personale.

Onur Barim va conduce astfel toate afacerile Grupului Lactalis în România, care include, astăzi, companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România și Lactalis Logistic.
Onur Barim s-a alaturat Grupului Lactalis în 2011, ca Director de Marketing în cadrul Ak Gida/Lactalis Turcia. În 2018, Onur a preluat rolul de Director General al Lactalis Arabia Saudită și a condus compania până în 2021. În 2022, Onur BARIM a intrat în echipa Grupului Lactalis România în calitate de Director General Adjunct, susținând activitatea Directorului General în zona comercială.

Onur BARIM este licențiat în Economie și Științe Sociale și are o experiență de 24 de ani în industria FMCG.
“Administrarea afacerilor Lactalis într-una dintre cele mai importante țări ale Grupului în Europa este o misiune complexă și îmi oferă noi provocări în urmărirea obiectivelor Grupului pentru o creștere profitabilă și responsabilă“, declară Onur BARIM, Director General Grup Lactalis România.

Giampaolo Manzonetto s-a alăturat Grupului Lactalis în urmă cu 25 de ani ca Director Financiar al companiei Parmalat Rusia. Din 2003 și-a continuat activitatea în România, iar în 2007 a fost numit Director General al Parmalat România. Treptat, și-a extins aria de responsabilitate iar în 2018, după achiziția de către Grupul Lactalis a companiilor Dorna Lactate, Albalact și Covalact, Giampaolo a preluat întreaga conducere a Grupului Lactalis România.

Colaborarea lui Giampaolo Manzonetto cu Grupul Lactalis România a adus o contribuție importantă la evoluția și performanțele companiei, care are o prezență solidă în România ca lider pe piața de lactate. Sub conducerea lui Giampaolo Manzonetto, Grupul Lactalis România a parcurs un amplu proces de transformare organizațională, prin redefinirea întregului mod de operare.

“Am întâlnit în companiile din Grupul Lactalis România oameni extraordinar de entuziaști și ambițioși și mă bucur că am avut oportunitatea de a adăuga valoare acestei echipe și rezultatelor sale prodigioase”, spune Giampaolo Manzonetto .

Având o tradiție de 90 de ani în industrie, Grupul francez Lactalis este cel mai mare producător de lactate din lume, cu activități operaționale în peste 80 de țări de pe toate continentele. Lactalis vinde produse lactate în mai mult de 150 de țări din întreaga lume.
Din anul 2008, Lactalis a devenit una dintre cele mai importante companii și în România. Grupul Lactalis România este, astăzi, producătorul de lactate nr.1 în țară. Cuprinde companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România și Lactalis Logistic și reunește peste 2000 de angajați.
În portofoliul Grupului Lactalis România se regăsesc branduri românești recunoscute - Zuzu, Fulga, Albalact, Covalact, LaDorna, Rarăul - și branduri internaționale de renume - President, Galbani, Leerdammer și Santal. Activitățile de producție se desfășoară în cinci fabrici, dintre care cele mai mari și mai moderne sunt fabricile Albalact din Oiejdea - Alba, Covalact din Sf. Gheorghe - Covasna și Rarăul din Câmpulung Moldovenesc - Suceava.

Grupul Lactalis România vinde peste 250.000 de tone de produse finite în fiecare an. Compania este și cel mai mare colector de lapte din țară, cu aproape 250 de milioane de litri de lapte procesați anual.
Lactalis are o strategie stabilă de dezvoltare în România, continuând să investească an de an în tehnologizare, producție, logistică, în brand-urile românești din portofoliul său și, nu în ultimul rând, în oameni.

Citit 514 ori

Articole înrudite