fbpx Imprimă această pagină

ALPLA investește 7,5 milioane euro în construcția unei fabrici de reciclare în Târgu Mureș

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Marți, 21 Septembrie 2021 13:05

Grupul ALPLA investește în construcția unei fabrici de reciclare în Târgu Mureș. În vederea dezvoltării fabricii, ALPLA alături de Ecohelp SRL și United Polymer Trading AG (Elveția) lansează operațiuni comune de reciclare a PET-urilor în România, investind în instalarea unei linii de extrudare pentru reciclarea sticlelor din plastic. Astfel, granulele provenite în urma procesului de reciclare vor fi utilizate pentru fabricarea de preforme și sticle noi, în vederea consolidării ciclului materialelor provenite din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est. Ținta stabilită de cele trei companii este producția anuală a 15.000 de tone de PET reciclat post-consum, de calitate alimentară (rPET).

„Obiectivul nostru este să stabilim un ciclu de viață complet al ambalajului - de la sticlă la sticlă – în special în regiunile unde colectarea și reciclarea deșeurilor au potențial de dezvoltare. Asocierea noastră în acest joint-venture este un pas strategic și important în această direcție.”, spune Președintele ALPLA, Günther Lehner, responsabil pentru dezvoltarea departamentelor de Sustenabilitate și Economie Circulară.


Bunele practici legate de sustenabilitate și noile directive obligă piața să facă îmbunătățiri semnificative, atât în ceea ce privește producția de ambalaje, cât și în ceea ce privește procesul de colectare. De asemenea, se observă un interes crescut din partea consumatorilor pentru materialele reciclate.


”Suntem o companie inovatoare, cu o puternică dorință de sustenabilitate, care îşi consolidează şi îşi dezvoltă constant serviciile prin implementarea de soluții și facilități care sporesc calitatea mediului înconjurător. Viziunea noastră este să utilizăm resursele naturale într-un mod eficient și sustenabil cu ajutorul energiei regenerabile și a materialelor durabile, reciclate corespunzător, iar reducerea gradului de poluare este unul dintre dezideratele noastre. Expertiza vastă pe care o deținem în acest domeniu, capacitățile tehnice și experiența bogată a partenerilor alături de care am creat acest joint-venture contribuie la reducerea gradului de poluare”, spune Cristina Bogdan, Sustainability Manager ALPLA.


Suma totală investită în fabrică și în infrastructura aferentă se ridică la aproximativ 7,5 milioane euro. La începutul anului 2021, Grupul ALPLA a anunțat că va investi aproximativ 50 de milioane de euro în fiecare an în extinderea continuă a activităților sale de reciclare până în 2025. De asemenea, compania intenționează să își globalizeze activitățile în domeniul reciclării de înaltă calitate. În total, grupul reciclează anual aproximativ 130.000 de tone de PET și 60.000 de tone de PE.

Citit 86 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.