fbpx Imprimă această pagină

Danone raportează afaceri în scădere cu 1,5% în 2020 și anunță o curățare masivă a portofoliului de SKU-urile fără randament

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Vineri, 19 Februarie 2021 13:35

Grupul Danone a raportat vânzări nete de 23,62 miliarde euro în 2020, în scădere cu 1,5% (like for like) față de anul anterior și cu 6,6% scădere totală pentru întreg businessul.


Conducerea executivă a grupului francez a declarat într-o conferință live transmisă pe siteul companiei că va reveni la o creștere profitabilă în a doua jumătate a anului 2021 după un prim trimestru dur, întrucât va fi dublat ritmul unui plan de schimbări criticat ca fiind prea lent de către unii investitori.


Cel mai mare producător de iaurt din lume va reduce dividendul din 2020 cu 8%, la 1,94 euro pe acțiune, pentru a reflecta câștigurile mai slabe. Rezultatul anunțării acestei măsuri a fost o scădere de 4,1% a prețului acțiunilor Danone, în primele minute după deschiderea bursei.

Președintele și directorul executiv al Danone, Emmanuel Faber, a fost supus unei presiuni în creștere, de către acționari reprezentând fonduri activiste ce fac presiuni pentru modificări ale conducerii pentru a ridica randamentele.

Faber a recunoscut că prețul acțiunilor Danone - care este la minimul din ultimii șapte ani - „nu este locul în care ne-am dori să fie” și a adăugat că este deschis dialogului cu investitorii. El a spus că va oferi mai multe detalii despre revizuirea strategiei sale, deoarece se concentrează pe mărci profitabile și va discuta aceste aspecte la sedința investitorilor din 25 martie. 

Emmanuel Faber a urmărit o strategie axată pe diversificarea portofoliului grupului în produse cu creștere rapidă, cu probiotice, proteine și ingrediente pe bază de plante, pentru a atenua creșterea mai lentă a produselor lactate.


În raportul publicat pe siteul www.danone.com se arată că Danone va renunța în 2021 la 1500 de SKU-uri prin retragerea lor de pe piață.

Citeste și: Nori negri pentru Danone înainte de publicarea rezultatelor financiare

Citit 593 ori

Articole recente -Carol Popa

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.