fbpx Imprimă această pagină

Club Retail 2020 > Nicoleta Scarlat, Manager Vânzări, Eisberg România: „Piața nu e un câmp de bătălie, nu totul e o luptă”

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Vineri, 06 Noiembrie 2020 08:10

În perioada martie-aprilie, la începutul pandemiei, Eisberg România a realizat o cercetare de piață pentru a vedea ce-și dorește consumatorul, cât vrea, cum vrea și de unde vrea. Rezultatele au arătat că românii încă își fac în mare parte cumpărăturile din retail, atunci când este vorba de alimente proaspete și ultraproaspete: 6 din 10 gătesc, își prepară singuri mâncarea, iar dintre aceștia, mai bine de 75% merg la cumpărături într-un format de comerț modern.

 

„Este o super putere a retailului. Ce mi se pare dificil de implementat în cazul nostru este online-ul, pentru că oamenii vor să cumpere produsele fresh „pe pipăite”, preferă experiența senzorială. Doar 3% comandă alimente online”, a evidențiat Nicoleta Scarlat.

 

Ce mănâncă românii?


La prânz, supe/ciorbe, alimente prăjite, sarmale, pilafuri etc. Cina este mai light, bazându-se pe salate, supe și alte preparate pe care le regăsim și la masa de prânz. Practic, în materie de alimente, oamenii vor să fie răsfățați, să mănânce bine, dar în siguranță.

 

Ne-a schimbat Covidul?


Da și nu, arată rezultatele studiului, pentru că avem aceleași dorințe: vrem să ne simțim bine, vrem siguranță pentru noi și pentru familiile noastre, vrem sustenabilitate de la un produs, vrem un stil de viață sănătos, vrem să ne fie ca la restaurant, dar mai bine.

 

„Cred că retailul trebuie să știe că acel convenience pe care-l găsim în Marks & Spencer în Londra nu e încă făcut pentru România, dar putem ridica mingea la fileu consumatorului. În perioada lockdown am observat o mulțime de bucătari profesioniști acasă. Toți făceau plating. Consumatorul nostru se visează master chef, astfel că îi putem ridica mingea la fileu prin a-i pune la dispoziție toate datele pentru a-și face farfuria lui de master chef, pentru că oricum nu se poate duce la restaurant”, a subliniat reprezentanta Eisberg România.

 

Concluzii


„Eu voi propune partenerilor noștri colaborare și cross-uri, astfel încât, pe cât posibil, să convingem consumatorul să-și facă o farfurie cu salată foarte frumoasă la el acasă. Este singurul lucru pe care îl putem face, pentru că dacă intrăm într-un război al prețurilor nu cred că ar câștiga nimeni. Dacă intrăm într-o bătălie a siguranței - este oricum la nivel declarativ și nu prea în fapt. Cred că trebuie să fim cu ochiul-geană pe consumator, dacă vrem să știm ce va face în viitor. Piața nu e un câmp de bătălie, nu totul e o luptă”, a concluzionat Nicoleta Scarlat.

parteneri club2020

 

Citit 496 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.