fbpx Imprimă această pagină

Club Retail 2020> Carmen Gavrilescu, Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu: „Dorim ca măcar o felie în plus să apară în următorul an în consumul românilor”

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Luni, 02 Noiembrie 2020 12:50

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) reunește 6 producători: Agricola, Angst, Scandia Sibiu – greii categoriei -, Aldis, Reinert și Cris-Tim – „aripa tânără”. Cei 6 competitori au obținut în 2016 încadrarea brandului Salam de Sibiu într-un sistem european, IGP – Indicație Geografică Protejată.

 

În spatele retailerilor de succes stau branduri de succes. Salamul de Sibiu a devenit un brand de sine stătător - are 130 de ani de istorie, 130 de ani de tradiție, dar a trecut și prin 130 de ani de crize: naționalizare, era comunistă, a trecut printr-o revoluție, iar în ultimii 25 de ani, cu o ciclicitate din 7 în 7 ani, trece prin crize legate de materia primă.

 

„Actuala criză sanitară nu a făcut decât să dubleze o criză legată de materia primă. Anul trecut, prețurile au escaladat - carnea de porc a crescut cu aproape 40%, slănina tare specială, utilizată în procesul de producție, cu aproape 50%, dar chiar și în aceste condiții, producătorii din România au scos pe piață același Salam de Sibiu, la aceeași calitate. Noi nu ne putem lăuda de cât de responsabili suntem în această criză, pentru că suntem responsabili de ani de zile. Așa se lucrează în fabrici, iar pe mesele românilor ajung produse de o calitate foarte bună în condiții de maximă siguranță”, a precizat Carmen Gavrilescu, Președinte, APSS.

 

De ce cumpărăm și consumăm Salam de Sibiu?

 

Pentru plăcerea gustului, pentru prețul competitiv, pentru cum arată. Este încadrat ca produs premium, deoarece consumul este de numai 4 felii pe an pe cap de locuitor. Totuși, dăinuiește de 130 de ani, iar membrii asociației fac istoria astăzi ca să mai trăiască încă 100 de ani.

 

„Sigur vor mai veni crize peste acest produs. Sunt profund recunoscătoare față de cei care îl cumpără și îl consumă. Muncim și dorim ca măcar o felie în plus să apară în următorul an în consumul românilor. Prețul nu poate fi schimbat, pentru că însumează, pe lângă materii de calitate, foarte multă manoperă.
Industria alimentară este crizată de ani de zile. Noi am învățat că rutina noastră este criza, de la pesta porcină la gripa aviară sau criza de cereale. Important este ca brandurile să lucreze pentru consumatori, deoarece consumatorii revin mereu dacă le oferi un lucru de calitate”, a concluzionat Carmen Gavrilescu.

parteneri club2020

 

Citit 457 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.