fbpx Imprimă această pagină

PIAȚA lansează seria de dezbateri SUSTAINABILITY & CSR EXCELLENCE într-un moment provocator pentru branduri

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Luni, 29 Iunie 2020 00:39

PIAȚA deschide în această vară o nouă serie de dezbateri având ca temă responsabilitatea corporativă. Pe fondul pandemiei declanșată de virusul COVID-19, dar și a mișcărilor sociale antirasiste de o magnitudine fără precedent, rolul brandurilor în comunitate se definește astăzi pornind de la principalele probleme ale comunității. În anul 2020, să calculezi indicatorii de sustenabilitate ai unui business raportând doar în relație cu impactul pe care businessul în are asupra mediului sau asupra comunităților locale, pare să nu mai fie suficient.


Se conturează tot mai clar O NOUĂ IDENTITATE ÎN SUSTENABILITATE. O identitate în care brandurile puternice își asumă atitudini și acțiuni tranșante față de decizii politice, față de intoleranță, față de fake news sau alte manifestări pe care le consideră dăunătoare valorilor democratice și care pot aduce prejudicii grave libertăților indivizilor din comunitățile la care se raportează.

O identitate care abordează prompt noile provocări, fără să lase deoparte provocările permanente, cum sunt cele legate de mediu, de protecția și siguranța angajaților, de problemele comunităților în ceea ce privește educația sau eradicarea sărăciei, dreptul la șanse egale, etc.

O identitate în care brandurile nu mai așteaptă decizii ale statului, decizii care uneori întârzie sau refuză să vină,  pentru a interveni acolo unde comunitatea are nevoie de susținere în păstrarea valorilor fundamentale ale democrației.


Despre această NOUĂ IDENTITATE ÎN SUSTENABILITATE, PIAȚA propune deschiderea unor dezbateri prin care să creionăm trăsăturile ce definesc această nouă identitate și rolul brandurilor în definirea acestor trăsături prin intermediul platformei multimedia SUSTAINABILITY & CSR EXCELLENCE, precum și în cadrul ediției a II-a a Conferinței SUSTAINABILITY & CSR EXCELLENCE, eveniment ce se va desfășura în data de 10 septembrie 2020 la Stejarii Country Club.


Pe parcursul a aproape două luni si jumătate, PIAȚA provoacă brandurile la discuții, interviuri, dezbateri și bilanțuri despre tot ce reprezintă conexiunea acestora cu mediul, cu comunitatea, cu consumatorul, noul model de consumator, mult mai atent la aspectele ce țin de sustenabilitatea și nu în ultimul rând, de prestanța brandurilor în fața propriilor consumatori.


Platforma multimedia SUSTAINABILITY & CSR EXCELLENCE - print, online, social media, video - este un instrument complex pus la dispoziţia brandurilor sustenabile pentru a comunica acțiunile derulate deja și cele aflate în derulare, precum și rezultatele obținute și cuprinse în raportările de sustenabilitate. Produsul multimedia SUSTAINABILITY & CSR EXCELLENCE include, începând de anul acesta, o versiune video pentru companiile care doresc să comunice în acest format prin canalul youtube Piaţa. Suplimentul SUSTAINABILITY & CSR EXCELLENCE în format print, ajuns anul acesta la a III-a ediție, va fi distribuit tuturor abonaților PIAȚA împreună cu revista, ediția din luna august.


O NOUĂ IDENTITATE ÎN SUSTENABILITATE, ediţia 2020 a conferinței SUSTAINABILITY & CSR EXCELLENCE, este programată să se desfășoare pe 10 septembrie 2020 la Stejarii Country Club, în București. După mai multe amânări determinate de starea de alertă, ne dorim sincer o dezbatere face-to-face pe această temă, pe care o considerăm de interes pentru toate brandurile responsabile. În același timp, ne dorim să respectăm reglementările cu privire la distanțarea socială, și din acest motiv, dacă altfel nu va fi posibil, dezbaterile vor avea loc în mediul online.

Conferința va aborda, pe parcursul a trei sesiuni de dezbateri, aspecte de actualitate legate de rolul brandurilor în comunitate, adaptat la modificările sociale și economice ce au marcat prima jumătate a anului 2020, aspecte legate de mediu și de principala problemă a industriei bunurilor de larg consum - ambalajele și modalitățile de introducere a lor într-un sistem de economie circulară, dar și aspecte legate de relația pe care brandurile sustenabile o dezvoltă cu noua generație de consumatori. Invităm pe această cale brandurile să se implice în dezbateri și în promovarea și susținerea sustenabilității corporative ca formă etică de business.

 

 

Citit 1097 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.