fbpx Imprimă această pagină

Update: Sensiblu se repoziționează ca rețea pentru produse de frumusețe și wellness premium. Alte mișcări tectonice de pe piața pharma

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Luni, 10 Februarie 2020 15:49

UPDATE: Help Net achiziționează 52 de farmacii Remedia

 

remediaHelp Net face prima achiziție din acest an, preluând 52 de farmacii de la Farmaceutica REMEDIA S.A., continuandu-și astfel expansiunea.

Tranzacția de 8,5 milioane de euro face obiectul unei notificări către Consiliul Concurenței.

Lanțul de farmacii REMEDIA este prezent în 14 județe, preponderent în Hunedoara, Alba dar și București, unde operează 18 unități.

Prin această nouă achiziție strategică, Help Net se plasează pe locul 3 pe piața locală de retail farmaceutic, cu peste 350 de unități la nivel național și un plan ambițios de dezvoltare pentru viitor, se arată într-un comunicat al companiei.

 

Rețeaua de farmacii Help Net și distribuitorul de medicamente Farmexim fac parte din grupul PHOENIX începând din aprilie 2018.

Principalele lanțuri de rețele de farmacii Sensi Blu și Help Net Farma fac schimbări majore la început de an. Brandul Sensiblu a rămas cu 200 de spații în rețea, cele poziționate în centre comerciale, malluri sau pe lângă marile spitale, Dr Max a rebranduit azi 418 farmacii(transformate din toate farmaciile Punkt și restul de spații Sensiblu). În consecință, farmaciile Punkt au dispărut în totalitate duminică. Principalul competitor, Help Net Farma, anunță la rândul său achiziția unei rețele locale cu 33 de farmacii.


Azi s-au deschis 418 farmacii Dr. Max rebranduite din farmaciile Sensiblu și Punkt, rețele aparținând Grupului A&D Pharma. Dr.Max, cel mai mare lanț farmaceutic din Europa Centrală și de Est, a achiziționat Grupului A&D Pharma în 2018, devenind în acest moment, un jucător de top pe piața farmaciilor din România.

Dr. Max a intrat pe piața românească în iunie 2017, prin achiziția lanțului de farmacii Arta, cu 31 de unități. Prin achiziția A&D Pharma, Dr. Max a devenit unul dintre principalii actori de pe piața românească cu un număr total de 613 farmacii. Dr. Max operează în prezent peste 2.000 de farmacii in Europa Centrală și de Est, cu vânzări totale de peste 2,3 miliarde de euro și peste 12.000 de angajați în Europa.


Astfel, grupul A&D Pharma a decis ca începând de azi să opereze pe piață cu două branduri distincte: Dr.Max și Sensiblu.

Lanțul de farmacii Sensiblu va continua să funcționeze în mediul urban, cu specific pe produse de frumusețe și wellness premium, în 200 locații de top. Cu această nouă strategie de retail, A&D Pharma își propune să devină lider pe piața de profil din România. Misiunea brandului Dr.Max este să ofere cele mai bune produse la prețuri accesibile, în toată România, punând accent în special pe nevoile pacienților cu afecțiuni cronice, ale seniorilor și ale tinerelor mame. În farmaciile Dr.Max fiecare client poate beneficia de oferte speciale, valabile exclusiv cu cardul de loialitate Dr.Max, lansat azi printr-o acțiune de sampling în toate cele 418 locații. Cardul de loialitate Punkt devine nul, brandul nemaiavând nici un spațiu comercial în acest moment. Cardurile Sensiblu au acum o arie restrânsă de utilizare și nu s-a luat încă o decizie în privința lor.

 

Pe de altă parte, Help Net Farma a notificat Consiuliul Concurenței cu privire la intenția de preluare a rețelei Ecofarmacia Network SRL. Help Net Farma SA face parte din grupul german Phoenix şi operează, la nivelul întregii ţări, lanţul farmaceutic ce activează sub brandul „Help Net’’, format din 304 farmacii și 142 puncte de lucru în cadrul clinicilor, spitalelor sau puncte ambulatorii. Ecofarmacia Network operează 33 de farmacii „Ecofarmacia”, localizate în centrul Transilvaniei.


În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

În rețelele de farmacii, ponderea SKU-urilor de bunuri de larg consum este între 27-34%, în funcție de locație. Categoriile de produse prezente în majoritatea spațiilor comerciale de acest fel sunt scutece pentru bebeluși, șervețele umede pentru bebeluși, hrană pentru bebeluși, cosmetice, ceaiuri, produse de îngrijire personală.

Citit 1174 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.