fbpx Imprimă această pagină

Vascar lansează noi sortimente de produse, cu ocazia târgului internațional Carnexpo 2019

Publicat în categoria La zi
Publicat Miercuri, 30 Octombrie 2019 13:12

Printre produsele nou lansate, din ingrediente 100% naturale, sub umbrela platformei de comunicare Alege natural, fără E-uri, de la Moldova în Bucate, se numără: mușchiul Azuga, slăninuța rumenită, pateul de porc, pateul de pui și mâncărurile la cutie - pregătite după rețete tradiționale, autentic românești, fără E-uri, fără aditivi, fără conservanți.

 

Totodată, se lansează și 3 sortimente de frigărui de porc Moldova în Bucate și 4 tipuri de platouri mixte pentru grătar Moldova în Bucate.

 

Sunt produse excelente și sunt convins că oricine le-a încercat o dată, le va căuta din nou la raft. De altfel, toată gama de produse Alege natural, fără E-uri, de la Moldova în bucate a avut o evoluție excelentă încă de la lansare, dovadă a faptului că am reușit să creăm un portofoliu de produse pe gustul celor mai exigenți consumatori”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

 

În primele 9 luni din 2019, Vascar a înregistrat o creștere de 15% a cifrei de afaceri, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
În volum, segmentul semipreparate a marcat o creștere de 35%, categoria conserve a crescut cu 22% iar categoria mezeluri cu 2,5%

 

Anul 2019 înseamnă pentru Vascar și investiții semnificative pentru extinderea capacității de producție și dezvoltarea de produse inovatoare. Astfel, 1 milion de euro a fost direcționat către achiziția de linii tehnologice noi și infrastructură.

 

Stabilitatea pieței de materii prime de la începutul anului ne-a permis să ne atingem obiectivele stabilite pentru perioada respectivă. Începând din luna iunie, extinderea la nivel global a pestei porcine africane, și mai ales criza din China, au pus presiune mare pe prețul cărnii de porc, materie primă de bază în industria în care activăm. Au urmat creșteri de preț în lanț ce au generat la rândul lor creșteri de preț la raft cu până la 25% față de 2018. În acest context, consumul a înregistrat o contracție, consumatorii fiind foarte precauți în ceea ce privește achiziția de produse din carne”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

 

Chiar și în aceste condiții dificile am continuat dezvoltarea business-ului, am mizat pe o expansiune pe orizontală și am pus bazele creșterii pentru anul viitor”, adaugă Vlad Ciuburciu.

 

Pentru perioada următoare, Vascar își propune să dezvolte în continuare toate liniile de business, însemnând extinderea portofoliului de produse, inovații și investiții importante ce vor continua și în 2020.

 

 

 

 

Citit 579 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.