fbpx Imprimă această pagină

Peste 7.000 de kilograme de deșeuri selectate separat în cadrul proiectului „Azi pentru Mâine”, finanțat de Fundația Coca-Cola

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Miercuri, 09 Octombrie 2019 13:05

La începutul verii, Asociația CSR Nest și Fundația Coca-Cola și-au propus ca în urma turiștilor de pe litoral să rămână mai multe amintiri plăcute din vacanță, decât deșeuri ajunse pe nisip sau în mare. Acesta este motivul pentru care, vara aceasta, un număr important de operatori economici și de turiști au devenit mai responsabili față de mediu, participând la colectarea separată a deșeurilor pe aproape 17 kilometri de plajă din Mamaia, Eforie Nord și Sud, Venus și Saturn.

 

În cadrul proiectului desfășurat timp de 3 luni, mai mult de 50 de operatori economici din zonă au fost consiliați cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru protejarea mediului, iar 32 dintre aceștia au semnat protocoale de colaborare, fiindu-le oferite si infrastructura pentru colectarea selectivă a deșeurilor din ambalaje.

 

În aceeași perioadă, aproape 50.000 de turiști au fost informați cu privire la problema deșeurilor de ambalaje, la măsurile pe care le pot lua pentru a se bucura de plaje curate și la soluția colectării separate pentru reciclare, pe care fiecare o poate transforma într-un obicei zilnic. Mai mult, mesajul proiectului „Azi pentru Mâine” a ajuns la peste 7 milioane de persoane, prin intermediul unei campanii de promovare la radio.

 

„Azi pentru Mâine” este un proiect de informare și implicare a publicului în colectarea selectivă a deșeurilor. Proiectul se înscrie în viziunea globală a Companiei Coca-Cola, O lume fără deșeuri, al cărei punct central este obiectivul de a ajuta la colectarea și reciclarea unei cantități de ambalaje echivalentă cu cea pusă pe piață de companie, până în 2030.

 

Rezultatele primei etape a proiectului „Azi pentru Mâine” ne demonstrează că oamenilor le pasă de viitorul lor și al copiilor lor. Le mulțumim pentru implicare tuturor celor care au Constantin Bratu Coca Cola Romaniaînțeles că gesturi simple pe care le facem azi, precum colectarea separată și reciclarea, pot însemna un ”mâine” mai bun pentru noi toți. Proiectul de pe litoral ne încurajează să mergem mai departe, cu noi inițiative”, a declarat Constantin Bratu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola România.

 

„Acțiunile din această vară au reprezentat doar o primă etapă a proiectului „Azi pentru Mâine”. Începând cu această toamnă, alături de Fundația Coca-Cola, vom continua proiectul în mai multe școli din București și din țară, deoarece copiii sunt foarte receptivi la mesajele cu privire la colectarea selectivă și reciclare și pot duce mai departe aceste bune practici în familiile lor”, a adăugat Sergiu Sebesi, Președintele Asociației CSR Nest.


A doua etapă „Azi pentru Mâine” - Proiectul Azi pentru Mâine în Școală, ediția 2019 – începe în această toamnă în 33 de școli din București și din alte 5 județe ale țării. Proiectul include 7 școli din București, câte 5 din județele Vâlcea, Dolj, Constanța și Dâmbovița și 6 școli din județul Călărași.

 

Ca parte a angajamentului său global, O lume fără deșeuri, Compania Coca-Cola lucrează pe plan local alături de Coca-Cola HBC România pentru gestionarea responsabilă a problemei deșeurilor de ambalaje. Compania investește în susținerea obiectivului de colectare 100%, cu scopul de a-i ajuta pe consumatori să înțeleagă ce, cum și unde să recicleze.

 

Citit 284 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.