fbpx Imprimă această pagină

Valeriu Misurnov, Pronto Express : „Am decis că e timpul să aducem produsele din stradă la raft”

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Vineri, 04 Octombrie 2019 14:25

Reţeaua de retail Pronto Express a anunţat zilele trecute că a demarat aprovizionarea cu fructe de toamnă – într-o primă etapă struguri, proveniţi din recoltele producătorilor locali, pentru a oferi consumatorilor gusturile, parfumul şi aroma fructelor ce amintesc de copilărie. Strugurii, recoltaţi de Andrei Angheluţă din podgoria pe care o deţine în Coteşti, judeţul Vrancea, de unde i-a livrat către magazinele din Bucureşti, sunt din soiul ceasla, un soi recunoscut pe plan local prin parfum şi aromă.

Valeriu Misurnov, directorul executiv al reţelei Pronto Express, spune că a observat de mai mult timp că gustul a dispărut din produsele cele mai fresh oferite de retaileri şi că se fac eforturi pentru a îndrepta acest lucru, în beneficiul consumatorilor, dar şi al producătorilor locali care nu găsesc cele mai bune oportunităţi de desfacere pentru produsele lor.


vali Misurnov„De-a lungul timpului, am tot fost atenţi la ce produse oferă piaţa, în general, şi observăm cum gustul dispare din produsele cele mai fresh din retail. În zona în care locuiesc am găsit un producător local ce îşi vindea rosiile la stradă. După ce am cumpărat şi am fost uimit să văd diferenţa de gust, între ceea ce aveam noi la raft şi ceea ce se vinde în stradă, am decis că e timpul să aducem strada, produsele de acolo, la raft. Prin urmare am organizat campania „Produsul românesc de aur” – prin care, în fiecare sezon, aducem fructele/legumele cele mai populare româneşti, direct de la producători. Vara- roşii, toamna – struguri/gutui, iarna – nuci etc. Astfel am ajuns să căutăm aceşti struguri româneşti pentru septembrie. Din păcate, ne-am lovit de realitate. Nu mulţi producători locali pot livra 150 kg la 3 zile, cum aveam nevoie. După multe căutări am reuşit să îl găsim pe un vânzător al lui Nea Angheluţă, în Bucureşti, care îi vindea strugurii la o tarabă din piaţă. Am gustat, ne-au plăcut, am întrebat ce/cum/unde şi am aşteptat să culeagă cantitatea ce aveam noi nevoie şi să o livreze din Vrancea în Bucureşti. De aici o distribuim noi intern”, spune Valeriu Misurnov, care precizează că pentru strugurii roşii are o altă sursă de aprovizionare în Ostrov, Constanţa.


Angheluta 1 În ceea ce priveşte dificultăţile întâmpinate în aprovizionarea cu produse de pe piaţa locală, directorul executiv al reţelei Pronto Express spune că stocul la producător şi documentele reprezintă cele mai mari probleme: „Foarte greu găsim producători autorizati, să aibă şi certificat de producător, astfel încât noi să putem face borderoul de achiziţii”.


Valeriu Misurnov spune că obiectivul campaniei „Produsul românesc de aur” este ca, pe de o parte, să ofere clienţilor produse cu gust şi cu adevărat româneşti, iar pe de alta parte să încurajeze producătorii locali cu piaţa de desfacere pe care cele 15 magazine din reţeaua Pronto Express o oferă.

 

Citit 2190 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.