fbpx Imprimă această pagină

18 zile pentru desemnarea câştigătorilor Premiilor PIAŢA 2019

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Miercuri, 02 Octombrie 2019 19:27

În urna electronică a ISRA Center au început să se adune voturile la candidaturile pentru Premiile PIAŢA, competiţia în care retailerii votează pentru desemnarea câştigătorilor din segmentul furnizorilor şi reciproc, furnizorii desemnează câştigătorii din segmentul retailerilor. Începută joia trecută, 26 septembrie, perioada de votare se încheie luni, 21 octombrie, şi este coordonată de ISRA Center ca şi la precedentele nouă ediţii.


Buletinele de vot electronice, personalizate, sunt trimise de ISRA celor 937 de electori invitaţi să voteze pentru a stabili câştigătorii ediţiei a 14-a a Premiilor PIAŢA. Directorii de achiziţie ale celor mai mari 20 de reţele comerciale şi 717 reprezentanţi ai comerţului tradiţional (administratori de firme sau responsabili de magazine) din localitaţile cu minimum 50.000 de locuitori votează candidaturile depuse de companiile furnizoare. Directorii de vânzări ai celor mai mari 100 de companii furnizoare votează candidaturile comercianţilor. Pentru desemnarea celor mai bune campanii de responsabilitate socială corporativă votează directorii de marketing ai celor mai mari 100 de companii din FMCG & Food Retail.


Pentru a respecta caracterul asumat al competiţiei, şi anume de premii ale industriei bunurilor de consum, opţiunile electorilor sunt ponderate cu importanţa în piaţă a companiilor pe care le reprezintă. De exemplu, asta înseamnă că toate voturile exprimate de reprezentanţii Top 20 retaileri reprezintă cumulat aproximativ 70% din voturile care decid câştigătorii din rândul furnizorilor. Fiecare din comercianţii tradiţionali au alocat un procentaj de 0,04% din voturi, ceea ce ar putea părea nesemnificativ, dacă nu ne-am aminti că, la ediţiile anterioare, au fost multe cazuri în care diferenţa de voturi a fost cam de nivelul a 10 voturi ale comercianţilor tradiţionali, pentru a nu mai aminti de situaţiile în care două candidaturi au obţinut acelaşi procentaj de voturi, cum s-a întâmplat anul trecut cu promoţiile Ferrero şi Heidi, care au câştigat, la egalitate, premiul la secţiunea respectivă.


Conform Regulamentului competiţiei şi procedurii de vot stabilite de ISRA pentru asigurarea securităţii procesului de votare, buletinele de vot sunt accesibile electorilor pe bază de user şi parolă. Electorul are libertatea de a delega dreptul de vot, desigur exclusiv în cadrul departamentului său, dar buletinul de vot odată deschis pe un terminal de lucru nu mai poate fi accesat de pe alt terminal.


Ediţia 2019 a Premiilor PIAŢA este susţinută de companii şi branduri reprezentative pentru industria bunurilor de larg consum: Unilever, Cris-Tim, Zuzu, Transavia, Fragedo şi Artmatch sunt Parteneri Principali, ISRA Center Marketing Research este Partener Principal şi coordonator al procesului de vot, Coca-Cola HBC România este Sparkling Partner, Oreo este Sweet Partner, D+i Activation este Technology Partner, Penny Market, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Farmec, Agricola, Salbac şi Alexandrion Group sunt Parteneri Gold.


Toate candidaturile depuse la ediţia a 14-a a Premiilor PIAŢA, precum şi materialele de promovare a acestora pot fi vizualizate pe websiteul competiţiei. De asemenea, fiecare buletin de vot conţine un link spre pagina CANDIDATURI 2019, astfel încât electorii să beneficieze de un suport suplimentar de informaţie pentru alegerea candidaturii preferate.


Începută la data de 15 iulie, competiţia se va încheia în seara zilei de 14 noiembrie, cu Gala Premiilor PIAŢA. Festivitatea de decernare a celor 52 de trofee va avea loc la Biavati Events.

Citit 371 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.