Imprimă această pagină

Premiile PIAŢA 2019: se pregătesc buletinele de vot

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Miercuri, 18 Septembrie 2019 21:04

ISRA Center, partenerul de specialitate al Premiilor PIAŢA şi coordonatorul procesului de votare, a preluat cele exact 402 candidaturi depuse la ediţia a 14-a a competiţiei organizate de Piaţa şi întocmeşte în aceste zile buletinele de vot care vor fi transmise electorilor pentru a desemna câştigătorii prin vot încrucişat.


Conducătorii departamentelor de achiziţii ale Top 20 retaileri şi reprezentanţii a 717 magazine din comerţul tradiţional din localităţile cu minimum 50.000 de locuitori sunt chemaţi să voteze candidaturile depuse de companiile furnizoare. În acelaşi timp, şefii departamentelor de vânzări ai Top 100 companii furnizoare de produse şi servicii de distribuţie şi logistică pentru FMCG & Food Retail primesc buletinele de vot cu candidaturile retailerilor. Singura secţiune de concurs la care votează atât reprezentanţii retailerilor cât şi ai furnizorilor este „Cea Mai Bună Campaniede Responsabilitate Socială Corporativă din industria FMCG”, aici electorii fiind şefii departamentelor de CSR sau de Marketing ai Top 100 de companii din industria bunurilor de larg consum. Conform Regulamentului, fiecare elector are alocat un număr de voturi proporţional cu cota de piaţă a companiei pe care o reprezintă.


Toate candidaturile depuse la ediţia 2019 a Premiilor PIAŢA se pot vedea în pagina CANDIDATURI 2019 a websiteului competiţiei. Materialele de identificare şi promovare a candidaturilor postate în această pagină rămân disponibile electorilor pe tot parcursul perioadei de votare pentru a sprijini alegerea informată a candidaturii preferate. De asemenea, buletinele de vot întocmite de ISRA vor conţine linkul către pagina candidaturilor. Mai multe detalii despre procesul de votare se pot afla în pagina REGULAMENT.


Ediţia a 14-a a Premiilor PIAŢA este susţinută de de companii şi branduri reprezentative pentru industria bunurilor de larg consum: Zuzu, Unilever, Cris-Tim, Transavia, Fragedo şi Artmatch sunt Parteneri Principali, ISRA Center Marketing Research este, al zecelea an consecutiv, Partener Principal şi coordonator al procesului de vot, Coca-Cola HBC România este Sparkling Partner, Oreo este Sweet Partner, D+i Activation este Technology Partner, Penny Market, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Farmec, Agricola, Salbac şi Alexandrion Group sunt Parteneri Gold.


Reamintim că ediţia 2019 a Premiilor PIAŢA introduce mai multe schimbări importante. Numărul secţiunilor de concurs a fost redus de la 15 la 13, prin eliminarea secţiunilor rezervate exclusiv companiilor româneşti – cel mai bun furnizor şi cel mai bun comerciant. Evoluţiile din ultimii ani au arătat că operatorii români sunt la cel mai înalt nivel de performanţă şi pot concura cu succes cu retailerii şi furnizorii internaţionali. Secţiunea 7 este dedicată, începând din 2019, celor mai bune experienţe de cumpărare create de comercianţi la nivelul reţelelor operate, înlocuind astfel secţiunea rezervată promoţiilor organizate de comercianţi. Tot în zona rezervată candidaturilor din partea retailerilor, secţiunea 6 a fost redefinită: „cea mai bună strategie de dezvoltare”, în loc de cea mai bună strategie de creştere, punând astfel accentul mai puternic pe multitudinea de modalităţi de dezvoltare a unui comerciant pe lângă creşterea numărului de magazine. De asemenea, secţiunea 11 a fost redefinită: „cea mai bună campanie de responsabilitate socială corporativă”, atributul corporativă indicând orientarea mai precisă şi mai actuală a comunităţii de afaceri din FMCG şi food retail către conceptul de sustenabilitate.


Cu toate că sunt mai puţine secţiuni, numărul de trofee creşte de la 50 la 52, întrucât cele cinci secţiuni de concurs rezervate retailerilor cuprind fiecare câte trei trofee (cea de-a şasea secţiune, Marele Premiu, oferă, evident, unul singur); de asemenea, secţiunea rezervată celor mai bune campanii de responsabilitate socială corporativă pune în competiţie două trofee – unul destinat companiilor cu până la 500 de angajaţi şi celălalt destinat companiilor cu minimum 500 de angajaţi şi care au obligaţia legală de depun ere a declaraţiei non-financiare.


Începând cu ediţia a 14-a, performanţele candidaţilor care obţin cele mai multe voturi vor fi recompensate doar cu premii – premiile 1, 2 şi 3 – în loc de premiu şi menţiuni I şi II, schimbarea având rolul de a sublinia mai pregnant cele mai bune trei reuşite din secţiunile respective de concurs.


Începută la data de 15 iulie, competiţia se va încheia în seara zilei de 14 noiembrie, cu Gala Premiilor PIAŢA. Festivitatea de decernare a celor 52 de trofee va avea loc la Biavati Events.

 

Citit 698 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite