fbpx Imprimă această pagină

Dr. Oetker preia compania Panovia, de la care cumpărase în 2016 brandul Morăriţa

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Joi, 29 August 2019 21:30

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Dr. Oetker a preluat compania Rimco SRL și, implicit, compania Panovia Prod SA.


Dr. Oetker RO SRL face parte din grupul german Oetker și activează în domeniul producției și comercializării de produse alimentare - ingrediente pentru prăjituri, deserturi pudră, pizza & snacks-uri congelate, conservanți pentru legume și fructe etc.


Rimco este o firmă de tip holding care deține acțiunile companiei Panovia Prod, companie care se ocupă cu producerea produselor din patiserie congelată. Panovia Prod, companie ce aparţine afaceriştilor libanezi Karom și Mounir Halawani, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 33,4 milioane lei, și un profit net de 702.128 lei.

 

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.


Dr Oetker a achiziţionat de la Karom și Mounir Halawani brandul Morăriţa la finalul anului 2016, singurul brand de patiserie congelată lansat de Panovia Prod. Pe lângă acest brand, Panovia a produs şi patiserie marcă privată pentru marile reţele de retail precum Metro, Cora, Lidl, Penny Market, Auchan, Carrefour şi distribuia patiserie cpngelată la nivel naţional pentru unităţi din HORECA.


Cu un an înainte, în aprilie 2015, Dr. Oetker a cumpărat un brand de ingrediente pentru patiserie și deserturi, al firmei Alex&Comp din Galați.

 

Prin cele două branduri achiziţionate, Dr Oetker s-a poziţionat anul trecut în topul celor mai importante cinci companii furnizoare de patiserie congelată din România, deţinând împreună cu Unibel Nord, Orkla Foods, Edenia Foods şi Alfa Pastry 78,1% din volumul pieţei şi 80% din valoare, conform datelor transmise in 2018 de Vektor Marktforschung.

 

Citit 555 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.