fbpx Imprimă această pagină

Peste 100 de candidaturi depuse la Premiile PIAŢA. Ultimele 12 zile pentru intrarea în competiţie

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Miercuri, 21 August 2019 18:56

Companiile care operează în industria bunurilor de larg consum au depus până la 21 august peste 100 de candidaturi la ediţia a 14-a a Premiilor PIAŢA, competiţia în care câştigătorii sunt stabiliţi pe baza votului încrucişat: retailerii votează candidaturile furnizorilor şi viceversa. Toate candidaturile pot fi vizualizate AICI. Perioada depunerii candidaturilor a început la 15 iulie şi se încheie la sfârşitul zilei de luni, 2 septembrie.


La Premiile PIAŢA pot depune oricâte candidaturi toate companiile care operează în domeniul producţiei, importului, distribuţiei şi comercializării bunurilor de larg consum. Nu există restricţii de nici o natură cu excepţia celei de încadrare în perioada de referinţă pentru ediţia 2019: 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019, perioadă în care trebuie să fi avut loc lansarea produselor noi, începerea campaniilor promoţionale etc.. Pentru depunerea candidaturilor trebuie completat formularul corespunzător secţiunii de concurs vizate şi – opţional, dar recomandat - ataşate materialele de promovare a candidaturilor. Alături de candidaturile depuse de operatorii din FMCG şi Food Retail, în competiţia pentru cele 52 de premii intră şi candidaturile propuse de Comisia de Nominalizare, formată din specialişti în comunicare, marketing, trade marketing şi market research.


Ediţia 2019 a Premiilor PIAŢA este susţinută de companii şi branduri care determină în mare măsură evoluţiile din industria bunurilor de larg consum: Unilever, Cris-Tim, Zuzu şi Artmatch sunt Parteneri Principali, ISRA Center Marketing Research este, al zecelea an consecutiv, Partener Principal şi coordonator al procesului de vot, Coca-Cola HBC România este Sparkling Partner, Oreo este Sweet Partner, D+i Activation este Technology Partner, Penny Market, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Farmec, Agricola, Salbac şi Alexandrion Group sunt Parteneri Gold.


Aşa cum am mai anunţat, ediţia 2019 a Premiilor PIAŢA aduce o schimbare la nivelul secţiunilor de concurs, numărul acestora fiind redus de la 15 la 13, prin eliminarea secţiunilor rezervate exclusiv companiilor româneşti – cel mai bun furnizor şi cel mai bun comerciant. Evoluţiile din ultimii ani au arătat că operatorii români sunt la cel mai înalt nivel de performanţă şi pot concura cu succes cu retailerii şi furnizorii internaţionali. Secţiunea 7 este dedicată, începând din 2019, celor mai bune experienţe de cumpărare create de comercianţi la nivelul reţelelor operate, înlocuind astfel secţiunea rezervată promoţiilor organizate de comercianţi. Tot în zona rezervată candidaturilor din partea retailerilor, secţiunea 6 a fost redefinită: „cea mai bună strategie de dezvoltare”, în loc de cea mai bună strategie de creştere, punând astfel accentul mai puternic pe multitudinea de modalităţi de dezvoltare a unui comerciant pe lângă creşterea numărului de magazine. De asemenea, secţiunea 11 a fost redefinită: „cea mai bună campanie de responsabilitate socială corporativă”, atributul corporativă indicând orientarea mai precisă şi mai actuală a comunităţii de afaceri din FMCG şi food retail către conceptul de sustenabilitate.


Numărul de trofee creşte de la 50 la 52, întrucât cele cinci secţiuni de concurs rezervate retailerilor cuprind fiecare câte trei trofee (cea de-a şasea secţiune, Marele Premiu, oferă, evident, unul singur); de asemenea, secţiunea rezervată celor mai bune campanii de responsabilitate socială corporativă pune în competiţie două trofee – unul destinat companiilor cu până la 500 de angajaţi şi celălalt destinat companiilor cu minimum 500 de angajaţi şi care au obligaţia legală de depun ere a declaraţiei non-financiare.


Începând cu ediţia a XIV-a, performanţele candidaţilor care obţin cele mai multe voturi vor fi recompensate doar cu premii – premiile 1, 2 şi 3 – în loc de premiu şi menţiuni I şi II, schimbarea având rolul de a sublinia mai pregnant cele mai bune trei reuşite din secţiunile respective de concurs.


Începută la data de 15 iulie, competiţia se va încheia în seara zilei de 14 noiembrie, cu Gala Premiilor PIAŢA. Festivitatea de decernare a celor 52 de trofee va avea loc la Biavati Events.

 

Citit 456 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.