fbpx Imprimă această pagină

Club Retail: Cum discernem şi cum valorificăm oportunităţile viitorului apropiat

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Miercuri, 07 August 2019 21:20

Anul 2020 se anunţă a fi un pic mai agitat decât era de aşteptat, din cauza unor elemente care se petrec şi a altora care ar putea să apară. Industria bunurilor de larg consum este, în mod firesc, într-o schimbare profundă ca urmare a noului stil de viaţă, însă acestui factor i se suprapun consecinţele în lanţ ale crizei cărnii de porc, precum şi posibilele /previzibilele efecte ale încetinirii creşterii consumului şi ale unor iniţiative ale autorităţilor, între care posibila taxare suplimentară a băuturilor cu conţinut ridicat de zahăr – una dintre cele mai importante categorii din FMCG .


Aceste topicuri se regăsesc printre cele abordate în conferinţa ”OPORTUNITĂŢI 2020” pe care Piaţa o organizează în cadrul ediţiei 7 a Clubului de Retail. Cu ajutorul profesioniştilor din industria bunurilor de larg consum, reprezentanţi ai furnizorilor, operatorilor de retail şi ai furnizorilor de servicii, conferinţa va pune în evidenţă oportunităţile care se ivesc din multitudinea de schimbări, inclusiv a celor aparent greu de digerat descrise mai sus. Spre exemplu, evoluţiile cele mai interesante din interiorul categoriilor de produse, care sunt sub-categoriile în plin avânt (sau dimpotrivă), ce trenduri remarcăm la nivel de detalii semnificative (arome, ambalaje, ingrediente, preţuri etc.) vor face obiectul unei analize aprofundate realizată de Bogdana Gheorghe, managing director RetailZoom.


Consumul etic al produselor, inclusiv al celor de folosinţă zilnică, este un concept despre care vorbim timid astăzi dar care va deveni foarte important mâine, poate chiar „la prima oră” a zilei, întrucât se întrevede un trend major în sensul acesta. Despre consum etic, dar şi premiumness, gourmet şi alimentaţie sănătoasă ca oportunităţi de dezvoltare a brandurilor de produs şi de retail va vorbi Monica Alexandru, doctor în sociologie şi senior client service manager la ISRA.


A doua zi a conferinţei „OPORTUNITĂŢI 2020” este rezervată „practicii”. Daniela Sima, senior consultant la Sfera Business şi profesionist cu o bogată experienţă în achiziţii şi marketing în retailul alimentar, va conduce workshopul „The Day After” dedicat soluţiilor de îmbunătăţire a execuţiilor in-store. Este cvasi unanim acceptat că, de regulă, campaniile din magazin nu seamănă cu cele din proiect, ba diferenţele sunt mari începând chiar cu ziua de după implementare. Întrucât investiţiile în in-store continuă să fie importante, în acord cu preponderenţa deciziilor de cumpărare luate la punctul de vânzare, pentru îmunătăţirea execuţiei e nevoie de ştiinţă, dar şi de tact şi de o bună cunoaştere a detaliilor relaţiilor profesionale şi umane pe linia vânzări – trade marketing – achiziţii – operaţional.


Tematica integrală a celor patru sesiuni ale conferiţei şi programul Clubului de Retail sunt disponibile pe websiteul evenimentului.


Ediţia 2019 a Clubului de Retail este organizată cu sprijinul multora din cele mai importante companii şi branduri de bunuri de larg consum: Kaufland este Partener Principal alături de Cris-Tim, Zuzu, Inovalabel şi Artmatch; Ursus Breweries este Cool Partner, Oreo este Sweet Partner, D+i Activation este Technology Partner; Comtim, Farmec, CHEP, Kamis, Alexandrion, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti şi MPC Trade Marketing Services sunt Parteneri Gold.


Evenimentul se va desfăşura în perioada 9 – 11 octombrie şi beneficiază de serviciile de înaltă ţinută oferite de Hotel Alpin din Poiana Braşov. Pentru rezervarea pachetelor de participaresunt necesare doar câteva clickuri pornind DE AICI. Până la mijlocul lunii august este în vigoare oferta super early booking, cu un discount de 15 % faţă de tariful standard.

 

Citit 365 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.