fbpx Imprimă această pagină

20 de detalii relevante pentru noul concept Kaufland Colentina (video)

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Joi, 13 Iunie 2019 20:35

Kaulfand a lansat oficial astăzi, 13 iunie, un nou concept comercial menit să ofere o experienţă de cumpărare prietenoasă şi spectaculoasă. Implementat în primul magazin Kaufland deschis în România (în urmă cu 14 ani), Kaufland Colentina, noul concept constituie o premieră la nivel internaţional în grupul Kaufland. L-am descris pe larg AICI, iar acum revenim cu câteva detalii importante despre amenajarea, serviciile, oferta de produse, semnalizarea şi comunicarea in-store.


Schimbările sunt perceptibile încă de la exterior, în delimitarea magazinului, în parcare şi la punctele de colectare a deşeurilor din ambalaje şi la Grill. Managerul de proiect, Cristi Buciuman, le-a detaliat în secvenţa video de mai jos:

 


Una din axele principale ale noului concept comercial Kaufland este constituită de gama de produse şi servicii de la noile raioane. Plasate chiar la intrarea în magazin, Fresh Bar-ul şi Sushi Bar-ul oferă o largă varietate de articole specifice, dar şi servicii speciale: clientul îşi poate prepara singur salata aşa cum o preferă, îşi poate pregăti propriul smoothie sau alege sushi gătit pe loc în spaţiul operat de franciza Yuzu.

 

 

Gama de produse a fost îmbogăţită la Kaufland Colentina cu aproximativ 400 de sortimente noi, comercializate în vitrine tip bar self-service pentru categorii de produse precum mezeluri, brânzeturi și delicatese. Vitrinele self - service au fost create pentru a optimiza timpul de așteptare la raioanele cu servire asistată. Iar vitrinele complementare au fost mutate lângă vitrinele asistate pentru a concentra produsele din aceeaşi categorie într-o singură zonă a magazinului.


Atenţia deosebită pentru confortul clienţilor se distinge inclusiv din porţionarea şi ambalarea judicioasă: la Fresh Bar găsim felii de pepene ambalate individual, iar brînzeturile şi mezelurile feliate, comercializate în vitrinele self-service, sunt preambalate în cantităţi determinate pe baza studierii atente a comportamentului de cumpărare a clienţilor magazinului. O inovaţie importantă: ambalarea se face „in house” cu un echipament special cu înfoliere dublă, astfel încât după prima deschidere, dacă se consumă doar jumătate din cantitatea de produs, cealaltă jumătate rămâne în continuare sigilată. Tot pentru confortul clienţilor şi reducerea timpului alocat cumpărăturilor, Kaufland Colentina a creat zone de pre-pack:

 


Zona rezervată produselor de îngrijire personală încorporează magazinul Beauty by Kaufland – K Beauty rebranduit – în care cumpărătoarelor şi cumpărătorilor li se oferă servicii de consiliere pentru alegerea produselor potrivite.


Un alt detaliu semnificativ pentru nivelul serviciilor in-store din conceptul Colentina este posibilitatea de încărcare a mobilului. La zona de depozitare a bagajelor sunt disponibile 14 căsuţe prevăzute cu facilităţi de încărcare a celor mai uzuale modele de telefon, cu trei tipuri de mufe.

 

mobil


Cum gestionează Kaufland stressul inevitabil cauzat cumpărătorilor de amplele schimbări din magazin? Cu o semnalizare abundentă şi supradimensionată şi cu o comunicare inspirată şi amuzantă, de exemplu: la Fresh Bar eşti invitat să fii “ZEN dintr-o gustare”; la Brutărie ai produse “PROASPETE cât să nu-ţi frigi degetele”; “PEŞTE la fel de bun ca o zi la mare”; ieşi din magazin cu imaginea bannerului uriaş care îţi spune “Deja ne e DOR DE TINE !”.

 

Investiţiile la Kaufland Colentina au inclus modificări pentru a răspunde şi standardelor moderne în ceea ce priveşte sustenabilitatea. A fost desfiinţat gardul de la intrare, pentru o mai bună deschidere faţă de consumatori dar şi pentru lărgirea spaţiilor verzi, suprafaţa verde a amplasamentului fiind în totalitate înlocuită cu plante proaspete. Locaţia staţiei de reciclare deşeuri de ambalaje a fost schimbată, aceasta fiind amplasată în apropierea întrării în parcare şi foarte aproape de punctul cu cel mai intens trafic din exteriorul magazinului. De asemenea, sistemul de climatizare este ecologic şi întreaga instalaţie de frig ce deserveşte magazinul, inclusiv vitrinele de expunere, a fost înlocuită cu o instalaţie eco – friendly, fără freon, care utilizează exclusiv dioxid de carbon.

Dor

 

Citit 614 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.