fbpx Imprimă această pagină

Chef Foa a stabilit un record Guinness, gătind cea mai mare cantitate de paste fără gluten

Publicat în categoria La zi
Publicat Luni, 20 Mai 2019 17:31

Peste 2000 de persoane au participat în weekend la Happy Gluten Free, singurul târg anual de produse fără gluten din România, organizat de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) și Kaufland România, la World Trade Center București. Evenimentul a reunit peste 30 de expozanți, conferințe medicale, spectacole și show-uri de live cooking.

 

La târg, Chef Foa a gătit cea mai mare cantitate de paste fără gluten din lume folosind pastele fără gluten marca K-free, disponibile exclusiv în magazinele Kaufland. Porția a avut 166 de kilograme, iar recordul a fost omologat de reprezentanții Guinness prezenți la eveniment.

 

Pastele au fost gătite timp de câteva ore de Chef Foa la târg, iar toți cei prezenți au fost invitați să participe la Marea Degustare – cel mai mare prânz gluten free din lume. O parte din porții au fost donate ieri către Fundația Viață și Lumină.

Record Guiness C5

 

În cadrul târgului, ARIG și Kaufland România au lansat prima campanie de informare și testare națională

 

Prima caravană națională de depistare a intoleranței la gluten, ,,România fără Gluten”, va ajunge în 10 orașe din România și va oferi testări gratuite, pentru a pune bazele diagnosticării corecte și a informării pacienților cu privire la boala celiacă și la abordarea corectă a dietei fără gluten.

 

Caravana va ajunge în lunile mai, iunie și iulie în București, Constanța, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea, Timișoara, Sibiu și Craiova.

 

Boala celiacă este o afecțiune autoimună, provocată de intoleranța la gluten, care poate apărea la orice vârstă și care afectează peste 200.000 de români, conform estimărilor Centrului de Management pentru Boală Celiacă.

 

Singurul tratament al acesteia este dieta strictă fără gluten pentru tot restul vieții. În acest moment, la nivel mondial, doar 12% - 15% dintre persoanele cu boala celiacă ajung să fie diagnosticate. În absența diagnosticului corect, persoanele dezvoltă afecțiuni autoimune invalidante care, netratate, pot duce la deces.

 

Diagnosticarea intoleranței la gluten este esențială: studiile arată că cei mai mulți dintre cei care suferă de boala celiacă sunt diagnosticați greșit și tratați pentru alte afecțiuni, lucru care le afectează calitatea și durata vieții, precum și capacitatea de a funcționa din punct de vedere social.

 

 

Citit 388 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.