fbpx Imprimă această pagină

Tranzacție în retail: Consiliul Concurenței a aprobat preluarea rețelei locale Zanfir, din Vrancea, de către Mega Image

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Joi, 14 Martie 2019 15:15

Supermarketurile Zanfir urmează să fie integrate în următoarele luni și transformate treptat în magazine Mega Image și Shop&Go. Această tranzacție va consolida prezența Mega Image „într-o regiune cu potențial, cu o piață deja matură”, după cum a precizat Mircea Moga, CEO Mega Image, într-un comunicat de presă emis de companie.

 

Retailerul vrâncean Zanfir, deținut de soții Liliana și Vasile Zanfir, are o istorie cu tradiție pe piața locală. Compania a pornit la drum în 1991 cu afaceri în comerţul cu ridicata a cărnii şi mezelurilor, iar în 2002 a deschis primul supermarket, urmat de o dezvoltare rapidă, câștigând notorietate în rândul localnicilor.

 

Amintim că în urmă cu doi ani, Zanfir a preluat cele două magazine Market din Brăila care făceau parte din condițiile asumate de Carrefour în fața Consiliului Concurenței pentru achiziționarea companiei Billa.

 

Potrivit topurilor Piața, Zanfir SNC deținea poziția 25 în Top rețele comerciale după suprafața totală de vânzare la 30 noiembrie 2018 (8.310 mp), și locul 98 în Top 100 companii în FMCG, după cifra de afaceri netă din 2017 (188,30 milioane lei, în scădere cu 25% față de 2016, conform datelor Ministerului de Finanțe).

 

Citit 518 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.