fbpx Imprimă această pagină

Noi parteneri şi speakeri la Trade Marketing Congress 2019

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Miercuri, 06 Februarie 2019 20:12

Albalact, Zuzu şi Cris-Tim sunt noii parteneri principali ai ediţiei 2019 a Congresului de Trade Marketing, alăturându-se companiilor şi brandurilor Ursus, Unilever, Dove, Dero, Rexona, Delikat, Cif, Artmatch şi D+i Activation.


Tema ediţiei a opta a Congresului de Trade Marketing – Reset 2019 – este legată de contextul special în care are loc evenimentul, context definit pe de o parte de modificarea regimului zilierilor şi, pe de altă parte, de o tendinţă naturală de digitalizare inclusiv a acţiunilor in-store. La eveniment au confirmat participarea ca speakeri Ioana Sapera – shopper off channel manager la Ursus Breweries, Dana Nae Popa şi Laura Iane – managing director, respectiv director de creaţie la Pastel, Victor Dobre – director executiv al IAA România şi Al Kamara – CEO Wave Division. Sunt aşteptaţi să confirme, de asemenea, participarea reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Inspecţiei Muncii.


De la începutul anului, acţiunile de trade marketing din piaţa bunurilor de larg consum sunt puternic influenţate de interzicerea folosirii zilierilor ca urmare a intrării în vigoare a OUG 114. Aşa cum am mai scris, noua reglementare a generat o reducere semnificativă a iniţiativelor de trade marketing.


Cererea de promoteri a scăzut la jumătate


„Numeric, implementările sunt la cel mult 85% în comparaţie cu anii anteriori, dar în ceea ce priveşte volumul de activitate acesta e mult mai redus, din cauza redimensionării proiectelor”, spune Dan Laszlo, business development director la D+i Activation, cu o experienţă de peste 10 ani în trade marketing. „Cei care nu au pus proiectele «pe Hold», le-au redimensionat,în sensul că au micşorat mult numărul persoanelor angajate. Cererea pentru promoteri, de exemplu, a scăzut cu aproximativ 50%”, adaugă Dan Laszlo.


Obligaţia de a încheia contracte de muncă inclusiv pentru activităţi cu durata scurtă, pe weekend, majorează semnificativ taxele pe venitul plătit promoterilor, de la 19% la 68%, dar induce şi un cost mai mare cu resursele umane din cauza procedurilor de administrare a contractelor de muncă. Privite din sensul angajatului, contractele de muncă nu sunt preferate nici de cei care lucrează pentru agenţiile de implementare, aşa cum explica aici Victor Dobre, directorul executiv al IAA România. Această organizaţie a iniţiat un demers către autorităţi, cu obiectivul de a obţine modificarea regimului zilierilor şi includerea activităţilor de marketing şi publicitate în rândul celor care pot folosi această formă de angajare.


Indiferent de cât de prietenos sau ostil ar fi mediul de business, profesioniştii din trade marketing trebuie să găsească soluţiile potrivite pentru îndeplinirea obiectivelor asumate, iar aceasta este şi finalitatea urmărită de Congresul de Trade Marketing. Reset 2019 are loc în ziua de 6 martie 2019, la Stejarii Country Club începând cu ora 9. Click aici pentru detalii despre topicurile de discuţie şi rezervarea locurilor de participare.

 

Citit 783 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.