fbpx Imprimă această pagină

Pambac lucreaza cu Interbrands

Publicat în categoria Actualitatea
Publicat Sâmbătă, 07 Octombrie 2006 05:47

Revista Piata / Nr.23 / Septembrie 2006

Parteneriatul dintre Pambac si Interbrands prefigureaza schimbari importante pe piata de profil

Contractul semnat de Pambac cu cea mai mare societate de distributie din Romania, Interbrands, prefigureaza startul unor jocuri din ce in ce mai dure pe piata de profil. Pambac se afla intre primii trei producatori pe piata pastelor, alaturi de Baneasa, liderul pietei, si Pangram. Interbrands ramane, totodata, distribuitorul cu cea mai mare cifra de afaceri dar si forta de vanzari ( peste 38.000 de clienti).

Pentru Interbrands, Pambac este al saselea client, iar atunci cand compania a decis sa-si foloseasca resursele pentru faina si pastele facute la Bacau, nu e greu de ghicit cate calcule s-au facut si cate negocieri s-au purtat. Cu atat mai mult cu cat acest distribuitor nu se aseaza la masa negocierilor cu oricine. Tocmai de aceea, parteneriatul dintre cei doi nu este deloc comfortabil pentru restul jucatorilor, putand avea ecouri si in structura actuala a clasamentului. Pambac va castiga un plus de competitivitate rezolvandu-si problemele de distributie in 23 de judete din sudul si vestul tarii, acolo unde recunoaste ca avea mari probleme.

Alin Giurea

Cu toate eforturile noastre de sustinere a vanzarilor in sudul si vestul tarii, rezultatele din ultima perioada ne-au aratat constant, cifre inferioare celor obtinute in restul tarii. Credem ca varianta colaborarii cu o firma de distributie mare care sa raspunda cerintelor noastre de distributie numerica si calitativa ne va ajuta sa atingem indicatorii planificati, a declarat Alin Giurea, directorul general Pambac.

Totodata, Pambac este hotarat sa arunce in piata mai multi bani decat a facut-o in 2005, cand a investit un milion de euro in marketing si publicitate, odata cu lansarea brandului de faina Grania. Pentru 2006 compania a prevazut un buget de marketing cu 25% mai mare decat in 2005. Pambac a cheltuit alte 950 de mii de euro intr-un program de restructurare a sistemului sau de distributie, si in achizitionarea unei flote auto dotate cu un sistem de comunicare de ultima ora.
Dar suprizele nu se opresc aici pentru ca in toamna, Pambac lanseaza si un nou brand de paste fainoase. Sa fie acesta o replica data liderului de piata Baneasa, primul care a lansat in Romania paste gata preparate. Asadar, o toamna plina de noutati atat pentru Pambac cat si pentru ceilalti jucatori care nu stau nici ei cu mainile in san. Nu ar avea nici motive, pentru ca piata de paste fainoase din Romania a crescut in ultimii trei ani de la 20.000 de tone in 2003 la 30.000 de tone in 2005.

Citit 1438 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.