fbpx Imprimă această pagină

#AvemNevoieDeLideri. Irina Măndoiu, LACTALIS: „Ne întoarcem la produse cu raport bun calitate / preț, la produse de bază, la produse cu gramaj mai mare”

Publicat în categoria Actualitatea
Scris de   Publicat Marți, 19 Mai 2020 15:50

România, ca de altfel toate ţările din Europa şi din lume, se pregăteşte de relansarea economiei, ca răspuns la criza severă cauzată de pandemie.

În vremuri grele este nevoie de exemplul liderilor: ei arată calea de urmat, ei sunt cei dintâi care vorbesc şi care pornesc la drum. Sub genericul #AvemNevoieDeLideri, Piața a invitat companiile care determină evoluţia economiei româneşti, în particular a industriei bunurilor de larg consum, să vorbească despre viziunea şi opţiunile lor pentru viitorul apropiat legate de operațiunile proprii și de relansarea economiei.

 

Interviu cu Irina Măndoiu, director comercial, LACTALIS ROMÂNIA


Care credeţi că vor fi elementele / punctele critice ale implementării planurilor de afaceri ale companiilor din industria bunurilor de larg consum în următoarele luni ?

Sunt câțiva factori foarte importanți care vor avea un impact esențial în implementarea planurilor de afaceri în perioada post stare de urgență, când se va contura și contextul noii situații economice globale și locale. Iar acești factori sunt: 1. finanțarea (disponibilitatea de cash flow); 2. adaptabilitatea companiilor la noul context de piață – asta înseamnă rearanjarea lansărilor și a portofoliului în concordanță cu noua realitate; 3.flexibilitatea companiilor de a-și construi și adapta planurile pe termen scurt, în funcție de contextul economic și social, de evoluția pieței muncii, de scăderea puterii de cumpărare a consumatorului, de noile obiceiuri de consum. Să nu uităm că situația specială în care ne aflăm nu a luat sfârșit, restricțiile și reglementările guvernamentale pentru prevenirea răpândirii epidemiei se păstrează într-o măsură sau alta, viitorul este în continuare incert, trebuie să gândim pe termen scurt, să păstrăm o atenție sporită la piața de consum, având o predictibilitate foarte slabă ca instrument. Nevoile consumatorului vor avea o dinamică mult mai mare, vor fi în continuă schimbare, o parte din obiceiurile câștigate în timpul pandemiei se vor menține, alte obicieuri se vor schimba brusc și radical, companiile și brandurile lor vor trebui să se adapteze rapid și realist consumatorului. Un lucru este cert: toate companiile care și-au menținut bugetele de marketing și trade marketing vor avea de câștigat. Și în criza din 2009, cei mai mari câștigători au fost cei care au păstrat linia de investiții în dezvoltare și comunicare de branduri și produse.


Care consideraţi că este caracteristica principală a crizei economice: reducerea veniturilor unui segment important de oameni? Schimbarea comportamentului de consum cauzat de teama generalizată faţă de efectele crizei ? Alta ?

citat mandoiuAmândouă vor defini esențial criza economică. Așa cum am menționat anterior, schimbarea comportamentului de consum va avea un impact mare, în contextul incertitudinii cu care vom trăi de-acum încolo. Coșul zilnic se va simplifica și va fi mai ieftin, consumatorul se va îndrepta către produse de bază de strictă utilitate și va renunța la produse sofisticate – cum sunt electrocasnicele de ultimă generație, telefoane și tablete scumpe etc. Și momentele sau tendințele de consum se vor schimba în funcție de noua “normalitate”.


Care consideraţi că sunt principalele lucruri pe care autorităţile naţionale / locale le pot face pentru a sprijini eforturile pe care le face compania dv pentru relansarea economiei?

Este adevărat că noi, companiile din Grupul Lactalis, nu ne-am regăsit în sectoarele cu opriri de activitate, ci, din contră, într-un sector cu creșterea activității, astfel că nu am beneficiat de niciunul din programele guvernamentale de ajutor care, în general, au fost gândite mai mult pentru sprijinul populației (ajutor de șomaj, amânări de credite). Pentru relansarea economiei, este mare nevoie de sprijin guvernamental în primul rînd pentru IMM-uri. Dar, la nivel general, în întreaga industrie, este nevoie de ajutor de stat pentru recrearea locurilor de muncă, de programe naționale pentru integrarea în piața muncii a românilor întorși din străinătate care nu vor putea pleca prea curând în țările din Vest afectate chiar mai mult de pandemie. Automat, asta înseamnă sprijinirea tuturor companiilor din țară pentru a crea noi locuri de muncă. Punctual pentru industria lactatelor, este nevoie de impulsionarea tuturor producătorilor și procesatorilor, fără discriminări pe motive de capital autohton sau străin. Este nevoie de compensarea prin subvenții a fermierilor și a micilor antreprenori, dar și de suport pentru marii procesatori, care sunt tot companii românești, care funcționează în România cu angajați români și branduri și produse românești. Ideea este ca banii să rămână în România, doar asta va duce la relansare economică și creare de locuri de muncă. Este important să producem, să vindem și să consumăm în România și, desigur, să producem și pentru piața internațională, asta este un plus. Mai este nevoie de eliminarea obstacolelor birocratice în dezvoltarea sectorului ṣi de limitarea abuzului de reglementӑri naṭionale, aplicabile numai operatorilor autohtoni, situație care ne erodează competitivitatea.

Combaterea risipei alimentelor este iarăși un punct important în discuție, iar aici ar fi de ajutor facilități fiscale pentru donațiile de alimente pe care le facem masiv constant, cu atât mai mult în această perioadă de criză sanitară.

 

Care consideraţi că sunt principalele lucruri pe care trebuie să le ştie clienţii dv despre eforturile companiei dv în scopul relansării economiei?

Irina Mandoiu tife2tClienții noștri se pot baza pe noi. Așa cum s-a întâmplat și în perioada de stare de urgență, facem tot efortul și luăm măsuri cât mai stricte ca să fim operaționali și să păstrăm continuitatea producției și a businessului. Lucrăm strâns cu clienții noștri comercianți și încercăm să prioritizăm împreună ceea ce este vital. De asemenea, apreciem și flexibilitatea de care ei au dat dovadă până acum, adaptându-se cerințelor noastre. Iar consumatorii trebuie să știe că suntem atenți la nevoile lor și le vom fi aproape ca întotdeauna.


În ceea ce priveşte compania dv, credeţi că e posibilă menţinerea volumului producţiei la nivelul prevăzut anterior sau mai degrabă va apărea nevoia unei ajustări?

citat mandoiu2Noi acoperim toate nevoile consumatorilor, atât de consum, cât și de preț și, deci, toate segmentele de piață: premium, mainstream, value for money şi economy. Ne vom orienta eforturile de marketing și trade marketing spre categoriile relevante pentru consumatori în perioada următoare. Sigur că vor exista și ajustări în volumele de producție, în conformitate cu tendințele pieței, acestea vor fi pozitive sau negative. Pentru moment, ajustările sunt pozitive.


Ce politică de personal consideraţi că este adecvată în perioada următoare: menţinerea / ajustarea numărului de angajaţi / a nivelului salarial ?

Noi creștem constant ca organizație, investim și ne dezvoltăm în toate diviziile, așadar continuăm să creăm locuri de muncă, atât în fabricile pe care le avem, cât și în diviziile de logistică, distribuție și vânzări. Ajustările salariale recente au fost în sus, nu am tăiat nimic, nu avem angajați în șomaj tehnic. Cu siguranță, în următoarea perioadă, în funcție și de impactul economic al crizei pe care o traversăm, vom fi foarte atenți la eficiența operațională a businessului nostru în România și vom lua decizii în consecință care să ne păstreze competitivi în industrie. Încă nu am finalizat estimările cu privire la eficiență, creșteri de cheltuieli și de costuri în perioada imediat următoare.

 

Opţiunea companiei dv este de a menţine investiţiile (de orice natură), asa cum a fost stabilit anterior crizei ?

citat mandoiu3Cele mai mari investiții realizate de Lactalis în România în ultimii doi ani, după finalizarea achizițiilor companiilor Albalact și Covalact, au fost direcționate către creșterea capacității de producție prin retehnologizare, lucru care ne-a permis majorarea exporturilor către alte subsidiare din grup și demararea producției locale pentru game fabricate momentan de către alte subsidiare europene ale grupului. Anul trecut, am parcurs o altă etapă investițională, pentru sisteme IT și logistică. Vom continua să investim în tehnologizare și automatizare pentru creșterea capacității de producție, dar și în partea de logistică. Desigur, ținând cont de noile evoluții ale pieței de consum.


În particular, optaţi pentru menţinerea neschimbată a planurilor de lansare de produse noi ?

Piața lactatelor, înainte de această pandemie, era o piață stabilă în care creșteau categoriile cu valoare adăugată - cum sunt deserturile, iaurturile cu conținut mare de proteine, produsele on-the-go/la pachet (iaurt de băut, sana, lapte bătut, cafea cu lapte, lapte cu ciocolată, etc). Aceste categorii au o pondere mică în total piață de lactate, dar au evoluat satisfăcător, de exemplu deserturile sunt o categorie nouă care s-a dezvoltat în ultimii 3 ani și a ajuns la 2% din volumul pietei, dar la 5% din valoarea acesteia.

Așadar, planurile noastre de lansări erau bazate pe tendințele de consum de dinainte de criză. Va trebui să ne adaptăm din mers și să păstrăm lansări pe categorii relevante.
Categoriile care au avut cel mai mult de suferit în această perioadă de la începutul pandemiei, cu scăderi semnificative ale vânzărilor, vor evolua similar și în perioada care urmează: mă refer la cele enumerate mai sus - deserturi, produsele on-the-go, produsele cu valoare adăugată, personalizate.

citat mandoiu4Dacă în trecut, dimineața, luam o masa frugală, astăzi avem timp să o pregătim. Altă tendință, în contextul blocării sectorului HoReCa, este recrearea experiențelor din restaurante acasă, așadar gătim mai mult. Deci, ne întoarcem la produse cu raport bun calitate / preț, la produse de bază (lapte, iaurt, smântână, unt), la produse cu gramaj mai mare. Aici, putem sa spunem că suntem proactivi, întrucât comunicările noastre digitale pentru brandurile Grupului și interacțiunea cu consumatorii noștri includ de multă vreme partea de experiențe culinare. Comunicăm către o mare comunitate de pasionați ai gătitului, iar produsele Zuzu, Albalact, LaDorna, Covalact sunt subiectul și ingredientul de bază al unor rețete originale propuse pe websiteurile noastre, pe bloguri și pe rețelele de socializare, cu colaborarea unor influenceri în domeniu.

Și acțiunile clasice de trade marketing au și vor avea de suferit, în contextul aplicării măsurilor de siguranță în magazine. Ori, fără susținere cu activități in-store din partea trade marketing, într-o piață de food aglomerată, este foarte greu să ai o lansare reușită.


Tot în particular, optaţi pentru menţinerea bugetelor de comunicare (de orice fel) ?

Bugetele noastre de marketing nu au avut de suferit. Deci, da, menținem bugetele de comunicare de anul acesta, dar le readaptăm în funcție de noile planuri de lansare. Va trebui să reinventăm modul în care facem campanii de trade marketing, atâta timp cât distanțarea socială se va menține. În plus, investigăm posibilitatea de a aloca sume mai mari pentru comunicarea online, digitală, care a luat amploare în această perioadă.


În perioada stării de urgenţă o parte a vânzărilor s-a mutat în online. Luaţi în considerare o creştere a investiţiilor în interfaţa digitală de vânzări şi / sau în logistica aferentă ?

citat mandoiu5În piața de produse proaspete, onlineul nu este foarte dezvoltat. Lucrăm strâns cu retailerii noștri care au deja dezvoltate platforme de livrare la domiciliu și magazine online și, implicit, au deja infrastructura necesară pentru a face livrarea la domiciliu a produselor proaspete perisabile. Barierele aici sunt mari, pe partea de logistică – depozite și mașini cu temperatură controlată și personal extins, iar dezvoltarea unui magazin online propriu sau livrarea la domiciliu cu alți furnizori (firme de curierat) este puțin probabilă.


Consideraţi necesară o schimbare a strategiei de distribuţie, reorientarea către anumite formate de magazin ?

Noi acoperim toate canalele de distribuție, vom continua, ca și până acum, să investim și în retailul tradițional, avem propria companie de logistică și avem o relație directă cu peste 5.500 de magazine.

Citit 999 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.