fbpx Imprimă această pagină

#AvemNevoieDeLideri. Marco Hoβl: „Direcţionăm eforturile spre a face, din prezentul pe care îl avem, cel mai bun viitor”

Publicat în categoria Actualitatea
Scris de   Publicat Marți, 12 Mai 2020 17:54

Interviu cu Marco Hoβl, CEO Kaufland România şi Republica Moldova

 

Aţi menţionat, relativ recent, că zilnic, peste 500 de camioane transportă mărfuri de la depozitele Kaufland la magazine, chiar și de mai multe ori pe zi. Cum a evoluat cererea de produse în hipermarketurile Kaufland în ultimele două luni?

Ultima perioadă a fost intensă, cu fluctuații neobișnuite ale consumului și provocări care ne-au testat agilitatea, lucrul în echipă și capacitatea de a veni cu soluții potrivite într-un timp scurt. Ca într-un joc de strategie, dar cu miză mare – pentru binele românilor și al economiei.

citat hoslNoi eram obișnuiți cu un ritm dinamic, însă chiar și așa a trebuit să reorganizăm rapid un întreg proces în care sunt implicate mai multe departamente. Spun fără rezerve că situația aceasta ne-a făcut să ne unim și mai mult, să fim solidari și să devenim tot mai conștienți de binele pe care îl putem face.

Am remarcat solidaritatea românilor atât în companie, cât și în țară.

Mă bucur că am alături nu doar colegi, ci adevărați eroi care au făcut eforturi deosebite, ce nu au fost trecute cu vederea, și s-au implicat din prima clipă cu mult curaj pe toate fronturile – de la magazine, depozite și până la departamentele din sediile centrale. Fiecare s-a confruntat cu propriile provocări, iar faptul că suntem obișnuiți cu un ritm dinamic a fost un avantaj. Munca tuturor a fost ca o orchestră: ne-am acompaniat și nu am fi reușit unul fără celălalt. Nu a fost ușor, însă am dovedit agilitate. Ne-am adaptat rapid la situația actuală și am venit cu măsuri sporte.

Am înțeles că rolul nostru este în primul rând de a fi un pilon de încredere pentru români: în orice scenariu, noi trebuie să aprovizionăm populația și să oferim cele mai sigure condiții. Acesta a fost gândul care ne-a motivat să dăm totul și să nu dezamăgim. Să fim acolo. Să ajutăm. Să avem grijă unii de alții.

Colegii mei m-au impresionat în aceste zile de grea încercare pentru o lume întreagă.


Care sunt opţiunile companiei Kaufland România şi Moldova pentru a răspunde provocărilor continue?

Am început încă de devreme să lucrăm la organizarea pe diferite scenarii. Am vrut nu doar să răspundem provocărilor zilei, fiindcă fiecare zi venea cu provocările sale, dar și să ne pregătim în avans pentru unele scenarii pe care nimeni nu și le-ar fi dorit. Am colaborat strâns cu toți partenerii noștri, de la furnizori, transportatori, autorități și până la partenerii internaționali. Am testat idei, am lansat inițative peste noapte și am lucrat neobosit, împreună.

Rolul nostru în această perioadă a stat sub semnul a trei obiective: să reacționăm rapid, să asigurăm și să fim cu adevărat responsabili.

citat hosl2Rețeaua de livrări este foarte bine pusă la punct și în fiecare zi, în depozitele noastre intră peste 1.000 de camioane mari și mici. În fiecare zi, din depozite pleacă circa 500 de camioane, care aprovizionează magazinele din întreaga țară. Magazinele sunt aprovizionate cel puțin o dată pe zi.

Ne-am dedicat în totalitate misiunii de a asigura continuitate în aprovizionări și de a livra marfă proaspătă în magazine zilnic, indiferent de scenariu. Asta ne-a făcut să fim trup și suflet, zi de zi, pentru clienții noștri, pentru ca ei să simtă mai ușor dificultatea acestei perioade.

 

Probabil toate departamentele Kaufland au lucrat sub presiune uriașă în ultimele săptămâni, dar putem remarca în mod deosebit unul la care presiunea a fost și mai intensă?

Suntem obișnuiți cu ritmul intens de lucru, ca exemplu depozitele noastre sunt închise doar trei zile pe an: 25 decembrie, 1 ianuarie și în duminica Paștelui – dar cu toate acestea, ultima perioadă a venit cu modificări și ajustări ale rutinei noastre.

Față în față cu schimbarea, am rămas uniți și ne-am păstrat calmul, pentru că știam că activăm într-un domeniu dinamic care ne ține activi.

 

Marco Hößl Director General Kaufland Romania 22


Cât de mult au crescut livrările de produse prin Glovo și serviciul propriu de livrari la domiciliu?

Dintotdeauna am mizat pe adaptabilitate. Și acum ne-am dorit să venim foarte rapid în sprijinul clienților, mai ales al celor care sunt cei mai afectați de efectele acestei perioade.

Mai întâi am lansat, cu Glovo, o linie telefonică pentru persoanele vârstnice sau cu dizabilități, prin care să poată comanda produse la domiciliu și ne-am asumat costurile de livrare pentru ei. Apoi am lucrat la extinderea accelerată a parteneriatului cu Glovo, astfel încât să fim prezenți în multe orașe, atât pentru persoanele în vârstă, cât și pentru clienții care vor să comande prin aplicație;

Nu ne-am oprit aici, astfel că recent am lansat și serviciul special de livrare la domiciliu cu pachete predefinite de alimente de strictă necesitate, care să ajungă rapid și sigur chiar la ușa clienților, în orice localitate, inclusiv în zona rurală.

În acest fel, ne-am dorit să fim alături atât de cei care au nevoie să se aprovizioneze mai ușor fără să mai vină în magazine, cât și de cei care sunt mai puțin norocoși și nu pleca deloc la cumpărături.

citat hosl3În astfel de momente e important să îți dovedești rolul de partener implicat în comunitate, de aceea ne bucurăm că acum am dovedit că vrem să acționăm pentru a fi aproape de ceilalți. Suntem motivați să mergem cu și mai multe putere înainte, când vedem că prin ceea ce facem suntem utili și la îndemână, iar clienții apelează cu încredere la noi.

 

Ce planuri de dezvoltare a acestor modalități alternative de vânzări aveți ?

În acest moment, ne concentrăm să răspundem cât putem de bine solicitărilor pe care le avem, să extindem cât mai mult fiecare inițiativă.

Colegii din magazine, curierii, voluntarii Fundației Regale Margareta a României care sunt implicați în preluarea comenzilor pentru vârstnici, toată lumea este la datorie pentru ca cei aflați în nevoie să simtă că sunt susținuți.

Cel mai important acum este să ne direcționăm eforturile spre a face din prezentul pe care îl avem cel mai bun viitor de mâine.


Ce nevoie de înțelegere și/sau sprijin din partea comunității și a autorităților are echipa Kaufland?

Cu toții ne-am înțeles imediat rolul pe care îl avem, pentru România, în aceste vremuri delicate. Ne-am asumat cu responsabilitate că vrem să fim parteneri ai binelui, iar toate lucrurile pe care le-am făcut au pornit dintr-o convingere profundă că putem contribui.

Am acționat imediat atunci când au fost schimbări legislative și am rămas în permanent contact cu autoritățile.

Suntem în continuare alături de comunitate, ca împreună să putem depăși aceste momente.

Cu siguranță, lecțiile pe care le vom lua cu noi din aceste experiențe ne vor ajuta să fim mai puternici pe viitor, mai înclinați să înțelegem importanța pe care o au colaborarea și solidaritatea.

 

Citit 2129 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.