fbpx Imprimă această pagină

Carrefour România obține titlul GUINNESS WORLD RECORDS cu o placintă de 2,37 km

Publicat în categoria Actualitatea
Scris de   Publicat Joi, 04 Octombrie 2018 20:40

Carrefour România a doborât recordul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru secțiunea Longest line of pie slices, cu o plăcintă care măsoară o lungime de 2.371,20 de metri. Preparatul a fost realizat de către experții brutari ai Carrefour România, din mere românești de la producătorii locali.

 

Carrefour România redescoperă gusturile tradiționale printr-un eveniment inedit, devenind deținătorul unui titlu oficial GUINNESS WORLD RECORDS pentru Longest line of pie slices. Recordul anterior a fost obținut pe 9 decembrie 2017, când Téléthon și Carrefour (Franța) au realizat o plăcintă cu lungimea de 421,60 metri. Pentru certificarea noului record, un adjudecător oficial al GUINNESS WORLD RECORDS s-a ocupat de măsurarea exactă a dimensiunilor plăcintei, stabilind dacă toate criteriile de jurizare au fost îndeplinite corespunzător.

 

Desertul, atât de cunoscut românilor, a fost realizat din mere românești de la producători locali. Pentru realizarea preparatului au fost utilizate 2 tone și jumătate de făină și peste 5 tone de mere. Plăcinta a fost pregătită în laboratoarele proprii Carrefour, iar peste 100 de angajați din raionul brutărie din hipermarketurile din București, Brăila și Ploiești au contribuit la înscrierea acesteia în Cartea Recordurilor. Rețeta aleasă pentru plăcintă este una tradițională și urmează a fi produsă la o scară mai largă, în toate hipermarketurile din țară. Carrefour a decis ca după certificarea tentativei oficiale de către Guinness World Records, cea mai lungă plăcintă de mere va fi donată centrelor de copii din București.

 

„Recordul a reprezentat încă de la început o provocare pentru Carrefour România. Am vrut să le reamintim clienților noștri de gustul copilăriei printr-un desert cunoscut tuturor, celebra plăcintă de mere, într-un mod surprinzător. La Carrefour susținem și încurajăm dezvoltarea micilor producători locali, iar mobilizarea pentru îndeplinirea recordului a însemnat implicarea totală a acestora în proiect. Ne bucurăm că le putem oferi, zi de zi, consumatorilor opțiuni alimentare sănătoase și de calitate, pentru ca aceștia să poată mânca mai bine, oriunde și oricând.”, spune Silviu Diaconu, Director Achiziții Fructe și Legume al Carrefour România.

Citit 555 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.