fbpx Imprimă această pagină

SECOM® continuă să investească în inovație

Publicat în categoria Stiri
Publicat Joi, 26 Iulie 2018 08:53
Interviu cu Marinela Popescu, Director de Marketing și Comunicare Secom®

 

Cât de mult s-a diversificat portofoliul SECOM® și ce noutăți pregătiți pentru perioada următoare?

 

În Secom® avem o permanentă preocupare pentru inovație, care presupune să răspundem nevoilor și dorințelor actuale ale consumatorului, dar și să anti­cipăm noi nevoi, identificând cele mai potrivite produse/categorii.

 

Secom® a făcut pionierat în piața de suplimente alimentare, fiind prima companie care a introdus în România multe dintre ingredientele disponibile astăzi: ciupercile medicinale, colostrul, glutation, 5­HTP, resveratrol, GABA, L­citrulina și prima gamă de suplimente special creată de medici pediatri pentru sănătatea copiilor – ChildLife® Essentials, dar și concepte precum cel de medicină integrativă sau cel de extract standardizat.

 

Vrem să ne păstrăm poziționarea de trendsetter și lider de autoritate al industriei, astfel că am continuat să inovăm în fiecare an, introducând în permanență în portofoliu produse noi care să răspundă nevoilor consumatorilor români. Iată doar câteva exemple de inovații strategice aduse în portofoliul Secom® în ultimii ani: Colostrum with Probiotics Chewable Tabs, Curcumin Phytosome, Vitamina C Liposomal, Candida Cleanse, Migra Defense™, Sinus Wellness™, Vitamina K2 Copii, Para Defense, gama Respiratory Protect.

 

În prezent portofoliul Secom® acoperă toată gama de afecțiuni, cuprinzând peste 300 de suplimente alimentare, o mare parte unice pe piața din România, precum și 100 de produse cosmetice naturale de ultimă generație pentru îngrijirea tenului, pielii, părului și unghiilor.

 

Și în 2018 avem planuri importante de dezvoltare. Anul acesta ne­-am propus o creștere cu peste 45% a investițiilor până la circa 3,3 milioane de euro, alocati în lărgirea portofoliului cu produse inovatoare din categoria de suplimente alimentare, din segmentul de produse de frumusețe, dar și din anumite categorii din aria health & wellness.

 

Totodată, vom direcționa o parte din aceste investiții în noi magazine proprii și în activități de promovare în media și în farmaciile partenere.

 

logo secom


"Portofoliul Secom® cuprinde peste 300 de suplimente alimentare, o mare parte unice pe piața din România, precum și 100 de produse cosmetice naturale de ultimă generație pentru îngrijirea tenului, pielii, părului și unghiilor."


 

Care sunt produsele care înregistrează cele mai mari vânzări?

 

Preocuparea românilor pentru un stil de viață sănătos este evidentă, iar acest lucru s-­a reflectat și în piața de suplimente alimentare, care a crescut anul trecut peste media ultimilor ani, ajungând la 315 milioane de euro. Secom® a contribuit semnificativ la creșterea pieței, fiind al doilea jucător important ca și impact în ritmul accelerat al pieței din 2017. Secom® a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro, în creștere cu peste 22% față de anul anterior.

 

Categoriile de produse care înregistrează cele mai mari vânzări (generând 75% din creșterea pieței) provin din segmentele digestiv & metabolism, genito­urinar și respirator.

 

Conform studiului „Usage and Attitude’’, realizat de către compania de research Strategis în noiembrie 2017, 57% dintre românii care au auzit de suplimente alimentare consideră că acestea „îi ajută la întărirea organismului’’, 34% menționează că „sunt eficiente în prevenție’’.

 

Ne bucurăm că românii încep să aibă o atitudine responsabilă față de propriul organism și un comportament preventiv. La rândul nostru încercăm să îi susținem, să îi informăm pentru a utiliza suplimentele alimentare cât mai corect, astfel încât să aibă efecte optime.

 

Este foarte important ca oamenii să știe, de exemplu, cum să aleagă un supliment alimentar de calitate, faptul că trebuie să fie avizat de o instituție abilitată, să aibă concentrații optime de ingrediente active, să conțină ingrediente naturale (substanțele artificiale, parabenii, coloranții sintetici sau aromele nu ar trebui să se regăsească printre ingrediente) și să se asigure că acesta provine de la producători de încredere (cu experiență îndelungată, care folosesc materie primă din sursă sigură, care fac investiții în cercetare, distribuție la nivel național/internațional).

 

Dacă nu cunosc toate aceste informații este bine să se documenteze temeinic la specialiști, fie că vorbim de medici sau farmaciști. De exemplu, în magazinele Secom® avem consultanți naturopati, absolvenți ai facultății de farmacie sau asistenți medicali, care au expertiza necesară să ofere consumatorilor sfaturi și recomandări referitoare la administrarea suplimentelor naturale potrivite.

 

Cum este evaluată încrederea consumatorilor în produsele SECOM®?

 

Evaluăm în permanență încrederea consumatorilor în produsele noastre printr­o serie de inițiative: studiul „Usage and Attitude’’ realizat cu compania de research Strategis, focus grupuri cu consumatori pe diverse teme, dar și pe baza întrebărilor, recomandărilor care ne vin în permanență pe site și pe paginile noastre de social media. De asemenea, în urma studiilor de satisfacție pe care le realizăm, obținem feedback­uri atât de la consumatorii din magazinele proprii, cât și de la farmaciști.

 

Când vorbim de mediul profesional, medici, farmaciști, calitatea produselor noastre este demonstrată prin studii. Secom® face eforturi de a realiza atât studii observaționale, dar și studii clinice randomizate controlate. Cele mai recente studii clinice au fost efectuate pentru produsele Neuro Optimizer®, 5­HTP, MSM, Total Cleanse™ Liver și au înregistrat rezultate foarte bune. În plus, avem în derulare o serie de alte studii clinice și cercetări pentru mai multe produse din portofoliu și intenționăm să continuăm aceste inițiative. În calitate de lider de autoritate pe piața suplimentelor alimentare considerăm că este responsabilitatea noastră să oferim produse de calitate cu beneficii dovedite.

 

Cât de importantă este rețeaua proprie de magazine în relația cu consumatorii?

 

Rețeaua proprie de retail a Secom® a fost lansată în 2013 cu 2 magazine, din dorința de a interacționa direct cu consumatorii noștri și de a le oferi acestora acces la întreg portofoliul ­ 300 de suplimente alimentare si 100 de cosmetice naturale ­ și consultanță naturopată personalizată.

 

Rețeaua a fost extinsă treptat pe parcursul ultimilor 5 ani, prioritare fiind orașele mari, astfel încât să acoperim principalele regiuni ale țării. Astăzi rețeaua de retail Secom® numără 14 magazine în București (4 locații), Bacău, Brașov, Cluj­Napoca, Iași, Ploiești, Pitești, Sibiu, Timișoara, Arad și Oradea.

Citit 1305 ori
Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.