fbpx Imprimă această pagină

Chateau Valvis Chardonnay, medaliat cu aur la Concursul „Vinalies Internationales”, de la Paris

Publicat în categoria La zi
Publicat Vineri, 12 Aprilie 2019 13:54

Chateau Valvis Chardonnay 2017 DOC, un vin din gama premium a Domeniilor Sâmburești, a fost medaliat cu aur la cea de-a 25-a ediție a „Vinalies Internationales” de la Paris, una dintre cele mai prestigioase competiții din lumea vinului, organizată în luna martie de către Uniunea Oenologilor Francezi. Această distincție obținută de Chardonnay Chateau Valvis reprezintă o recunoaștere a soiului Chardonnay, produs în regiunea vinicolă Sâmburești prin îmbinarea tehnologiilor de actualitate cu metodele tradiționale de vinificație.


Această certificare reprezintă o încununare a eforturilor de dezvoltare și retehnologizare făcute la Sâmburești pentru un soi atipic pentru această zonă vitivinicolă. Clima din România, în general, este prea puțin călduroasă pentru a produce vinuri premium albe, dar Chardonnay din recolta 2017 a Domeniilor Sâmburești a demonstrat calități deosebite, primind aprecieri maxime de la echipa de evaluatori a concursului internațional.


Competiția s-a desfășurat sub patronajul Uniunii Oenologilor Francezi și al Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), iar începând cu ediția din 2019, și al Federației Marilor Concursuri Internaționale de Vinuri și Băuturi Spirtoase (VINOFED). Echipa de evaluatori este formată din oenologi francezi, internaționali și degustători distinși, recunoscuți în lumea vinurilor și care au asigurat un nivel înalt al pregătirii tehnice. Thierry Gasco, fostul Președinte al Uniunii Oenologilor Francezi și organizatorul tehnic al competiției și-a exprimat entuziasmul pentru medaliile de aur care atestă progresul calitativ al vinurilor din întreaga lume.


În cadrul competiției de la Paris, 126 de experți internaționali au analizat nu mai puțin de 3.341 de vinuri din 45 de țări. Evaluarea vinurilor a fost realizată pe categorii de vin (culoare și si tipul de vin) după o analiză senzorială riguroasă.

 

Distincția obținută la „Vinalies Internationales” de Chateau Valvis Chardonnay este importantă nu doar pentru podgoria Domeniile Sâmburești, ci și pentru România care astfel apare pe harta internațională a vinurilor excepționale prin soiurile locale și internaționale care sunt vinificate cu ajutorul noilor tehnologii și a metodelor tradiționale de vinificare.

Citit 236 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.