fbpx Imprimă această pagină

Cora va contesta în instanţă amenda Consiliului Concurenţei

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Joi, 31 Ianuarie 2019 15:36

Conducerea companiei România Hypermarche – cora a reacţionat la decizia investigaţiei realizată de Consiliul Concurenţei privind sancţionarea companiei cu suma de 12.410.834 lei (2,66 milioane euro), alături de sancţionarea altor lanţuri de magazine şi furnizori din piaţa de retail.


Cora aşteaptă motivarea deciziei Consiliului Concurenței pentru a analiza argumentele autorității de concurență și își rezervă dreptul de a contesta decizia în instanţă.„Respingem categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei care a luat această decizie fără o minimă analiză economică, deşi regulile de concurenţă nu pot fi aplicate în absenţa identificării şi evaluării realităţilor economice. Acuzațiile aduse de autoritatea de concurență se întemeiază exclusiv pe prezumțiile acesteia nesusținute din punct de vedere probatoriu. La dosarul de investigație nu există nicio dovadă din care să reiasă că societatea noastră ar fi săvârșit fapta anti-concurențială pretinsă de Consiliul Concurenței. Menţionăm că am pus la dispoziţia Consiliului Concurenţei numeroase documente din care rezultă neîndoielnic că în situaţiile investigate nu a existat nicidecum vreo înțelegere anti-concurențială între Cora și furnizorii săi privind stabilirea prețului de revânzare pentru anumite produse. Dimpotrivă, după cum rezultă din toate documentele furnizate autorității de concurență, Cora a stabilit întotdeauna independent prețurile de revânzare, iar clienţii Cora au beneficiat de preţuri reduse, niciun consumator fiind prejudiat”, se arată în comunicatul transmis de companie.

 

Consiliul Concurenței a sancționat şapte companii active pe piața comercializării produselor alimentare din România - 3 retaileri și 4 furnizori ai acestora - cu amenzi în valoare totală de 18,8 milioane euro.

Sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației privind fixarea prețurilor între retailerii Auchan, Cora și Carrefour și furnizorii acestora, Quadrant-Amroq Beverages, Star Foods EM, Strauss România şi Nelson Prod, în perioada 2010-2016.

Mai multe detalii : 

Auchan, Carrefour şi Cora – amendate de Consiliul Concurenţei. Kaufland a scăpat

Citit 292 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.