fbpx Imprimă această pagină

Prin lansarea K-free, Kaufland crește numărul mărcilor proprii destinate unor segmente bine definite de consumatori

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Joi, 13 Decembrie 2018 16:39

Trendul „sănătos”, care include produse destinate consumatorilor cu nevoi speciale – cei care suferă de intoleranță la gluten sau lactoză, diabetici, vegani etc. – a intrat de ceva timp în vizorul retailerilor, care alocă în interiorul magazinelor rafturi dedicate și bine semnalizate. În acest context, Kaufland se detașează prin lansarea, în ultimele luni, a unor game de mărci proprii adresate unor astfel de segmente și de nevoi bine determinate. Este o viziune ce face diferența față de celelalte mărci proprii ale altor retaileri.


PHOTO 2018 11 09 15 51 38K-free este cea mai nouă marcă proprie de alimente fără lactoză și fără gluten lansată de Kaufland, pentru cei care au intoleranță la aceste substanțe. O parte din produsele fără gluten – mai exact, pastele – sunt produse în România și distribuite la nivel de grup. Acestea sunt fabricate în singura facilitate din România certificată pentru produse gluten free.


Intoleranța/alergia la anumite substanțe conținute de alimente poate avea repercusiuni asupra sănătății sau stării generale a persoanelor. Prin noile produse „K-free”, oferim o selecție de alimente de bază gustoase și cu prețuri accesibile, pentru toți cei care sunt nevoiți sau doresc să renunțe la ingrediente precum glutenul sau lactoza”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România.


Gama K-free fără gluten cuprinde 10 articole fără gluten în categoria amestecuri pentru copt pâine, checuri sau brioșe, paste făinoase & musli. Pentru a fi ușor identificată la raft, gama fără gluten are o etichetă cu design portocaliu.

Produs K FREE fara gluten 1

Pastele făinoase conțin în proporție de 98% făină de mălai și 2% făină de năut. Porumbul ajunge direct de pe câmp în moara fabricii și de acolo în locul de producție pentru pastele făinoase fără gluten. Acest lucru înseamnă transporturi pe distanțe scurte și o prelucrare rapidă fără a utiliza multe ambalaje. În plus, Kaufland a renunțat complet la emulgatori, astfel încât pastele sunt mai aspre după fierbere și sosurile aderă mai bine. Musli este disponibil cu gust de ciocolată și cu fructe, ambele variante în calitate bio. În plus, ciocolata este certificată prin intermediul Fairtrade Cocoa Program.


K FREE fara lactozaK-free fără lactoză cuprinde 3 articole– smântână UHT pentru frișcă, lapte UHT cu 1,5% sau 3,8% grăsime. Gama poate fi ușor recunoscută prin eticheta mov.

 

 


Kaufland 2Cele 13 produse diferite marcă proprie „K-free” sunt deja disponibile în toate magazinele Kaufland din România. Acestea se află la îndemâna clienților, în raioanele dedicate. Pentru a fi cât mai ușor de găsit în cadrul magazinelor, Kaufland a reorganizat dispunerea alimentelor și le-a semnalizat atent. În afară de culoarea specifică fiecărei game, o etichetare clară aplicată pe ambalaj ajută clienții să recunoască imediat dacă un anume articol nu conține lactoză sau gluten - sau niciuna dintre acestea.

 

Kaufland 4 2

 

Portofoliul de produse K-free se va lărgi, Kaufland România având în vedere, pentru viitor, o extindere a mărcii și la alte categorii de produse de tipul free „nu conține”.

 

Amintim că în ianuarie 2017, Kaufland a lansat gama k-take it veggie, concepută special pentru alimentația sănătoasă și variată a vegetarienilor, veganilor sau persoanelor care țin post. Este prima marcă proprie a retailerului cu destinație clară, către un segment aparte de consumatori cu nevoi speciale.

 

Număr record de mărci proprii lansate de Kaufland în acest an

 

Prin K to go, Kaufland a introdus în magazinele din România, în toamna acestui an, o nouă marcă proprie, relevantă pentru noul stil de viață al consumatorilor, gamă sub care comercializează produse gata de a fi consumate – băuturi pe bază de cafea, milkshake-uri și smoothies.


Celelalte mărci proprii lansate de Kaufland în ultimele luni nu adresează anumite nevoi speciale, însă targetează segmente bine determinate de consumatori. Astfel, la începutul anului școlar a lansat o nouă marcă proprie de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, Hip & Hopps, iar de Sărbători, Kidland, o marcă proprie de jucării.


Kuniboo este prima marcă proprie de îmbrăcăminte din bumbac bio, pentru bebeluși și copii. Prin această lansare, care a avut loc la mijlocul verii 2018, Kaufland a intrat în grupul marilor lanțuri de retail care au dezvoltat mărci proprii în această categorie: Selgros (Fabricio de Massi, Francesca de Massi), cora (Winny, Influx), Lidl (Esmara by Heidi Klum), Carrefour (TeX), Auchan (Inextenso).

 

În primăvară a lansat gama de îngrijire personală bevola, cu 4 linii distincte pentru femei, bărbați, adolescenți și bebeluși, intrând astfel în competiție cu alte mărci proprii din retailul local – Carrefour, Cosmia (Auchan) ori Cien (Lidl).

 

 

 

Citit 695 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.