fbpx Imprimă această pagină

Despre concepte noi şi modele inspiraţionale în comunicarea şi construcţia de brand la BRAND-NEW BRANDS

Publicat în categoria La zi
Scris de   Publicat Miercuri, 11 Aprilie 2018 21:19

Trei tineri români au avut ideea unui concept nou de platformă digitală pentru comunicarea de brand, pe un cu totul alt model decât cel devenit deja clasic, al direcţionării anunţului comercial potrivit profilului receptorului. Modelul platformei ZoidCoin este de a transmite mesajul comercial celor care îl aşteaptă şi care sunt recompensaţi pentru acceptarea şi pentru vizualizarea acestuia, de aici derivând beneficiile majore ale reducerii costurilor şi creşterii eficienţei investiţiilor în marketing.


Alka a iniţiat un amplu proiect de rebranding care are ca obiectiv major consolidarea brandului omonim ca brand fanion al companiei, „capul familiei” din care fac parte brandurile cu notorietate mai mare – Toortitzi, Alfers, Prăjitura casei, Biscuiţii Casei şi Covrigeii casei. În paralel cu procesul de consolidare a personalităţii şi imaginii noului brand Alka, are loc şi o înnoire a portofoliului de produse, în conformitate cu noul stil de viaţă al shopperilor.


Fulga, Zuzu şi Albalact au comunicat şi vor continua să comunice emoţional, opţiunea fermă în acest sens fiind fundamentată pe viziunea că „fără emoţie am crea doar produse; adăugând emoţie creăm branduri”. Echipa Albalact are opţiuni ferme, raţionale şi în privinţa stilului şi a canalelor de comunicare de brand pe care le va folosi de acum înainte pentru consolidarea Zuzu şi reactivarea brandurilor Fulga şi Albalact.


La BRAND-NEW BRANDS - conferinţa de marketing despre reinventarea brandurilor din fmcg şi food retail, organizată de Piaţa – aceste trei teme de mai sus vor fi abordate de Vasile Burcin, CEO şi fondator ZoidCoin, Gabriela Gălăţanu, director de marketing Alka şi Cristina Miclea, director de marketing Albalact. Despre temele tratate de ceilalţi speakeri am scris aici şi aici.


Conferinţa BRAND-NEW BRANDS este organizată cu sprijinul oferit de branduri şi companii care promovează noile valori ale mileniului III: Unilever, Algida, Delikat, Dero, Dove, Coccolino, Domestos, Albalact, Zuzu, Fulga, ArtMatch sunt Parteneri Principali; Secom şi MPC Trade Marketing Services sunt Parteneri Gold; PROMOAPP este Technology Partner, iar IQads, Smark, eFIN, RisCo si EuroExpo sunt Parteneri Media.
Alături de companiile partenere, la conferinţă au confirmat participarea reprezentanţi ai unor mari companii din industria bunurilor de larg consum, precum: Annabella, Alka, Altavia, Bunge, Carrefour, Cora, Diana Supermarkets, Lagardere Travel Retail, Mondelez, Paco Supermarkets, PPD, Profi, Reinert, Râureni, Ursus Breweries şi altele. Andreea Mihai, fostul director de marketing, pricing, dinamică comercială, PR & CSR şi comunicare al Carrefour, revine la conferinţa de marketing organizată de Piaţa din postura de consultant de business.


Conferinţa va avea loc în ziua de joi, 19 aprilie 2018, în sala Rondă a hotelului InterContinental din Capitală, cu începere de la ora 8,30. Programul şi tematica integrală se găsesc AICI. Rezervarea locurilor de participare se poate face prin click aici.


Pentru că ZoidCoin reprezintă un concept nou de publicitate descentralizată, bazat pe tehnologia blockchain, iată un mic preambul la prezentarea de la BRAND-NEW BRANDS. Google, facebook, împreună cu siteurile şi aplicaţiile afiliate sau partenere sunt considerate, în prezent, cele mai eficiente canale pentru comunicarea mesajelor de brand, datorită targetării fine pe care o oferă marketerilor. Cele mai eficiente din câte există până acum, dar nu atât de eficiente pe cât ar putea fi o platformă digitală construită pe conceptul user friendly. Asta pentru că, astăzi, fiecare user / titular de cont primeşte reclama potrivită profilului său care nu e neapărat dorită, aşteptată sau măcar acceptată. Lăsând la o parte restricţiile GDPR - noul regulament de protejare a datelor cu caracter personal, care complică activitatea de comunicare prin platformele digitale -, reclamele prin google, youtube, facebook, instagram etc., precum şi cele pe TV au, oricum, o problemă pe termen lung. Îndeosebi shopperii şi consumatorii din generaţiile noi sunt tot mai puţin dispuşi să urmărească anunţuri comerciale explicite, chiar dacă sunt create pe profilul lor, pentru că nu şi-au dat acordul pentru a le primi, unii nu agreează principiul de a le fi servite reclame, aşa că le ignoră sau le blochează. Pentru branduri şi marketeri, asta înseamnă o scădere a randamentului investiţiilor în comunicare.


Cum ar fi însă ca userii să accepte să primească şi să vizualizeze mesaje de brand potrivite profilului lor pentru că sunt recompensaţi ? Un grup de tineri pasionaţi de tehnologie şi de comunicare s-au gândit şi au creat un mecanism prin care userii sunt recompensaţi pentru transmiterea către platformă a oricăror date şi informaţii despre ei şi preferinţele lor care contribuie la construirea profilului lor şi la recompensarea pentru primirea şi vizualizarea anunţurilor de brand orientate către ei conform propriului profil. Despre aceasta va vorbi, în detaliu, la BRAND-NEW BRANDS, Vasile Burcin, CEO şi fondator al ZoidCoin Network.

 

Citit 1011 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.