fbpx Imprimă această pagină

În așteptarea caniculei...

Publicat în categoria Actualitatea
Scris de   Publicat Luni, 07 Mai 2018 15:49

În ediția de față, precum și în următoarele două, vom prezenta ofertele de sezon ale jucătorilor din industriile favorizate în perioada estivală și - oarecum sau în mai mare măsură - vitregite în anotimpul rece. Este vorba de categorii care înregistrează un vârf al vânzărilor pe timpul verii: băuturi nealcoolice – apă, sucuri, băuturi energizante, ice coffee, ice tea -, bere, cidru, înghețată, produse pentru grătar, produse pentru epilat sau pentru protecția solară. Vom vorbi în aceste pagini despre trendurile pieței, proiectele și campaniile în pregătire sau în derulare și despre modul în care vor fi comunicate ofertele speciale din sezonul estival 2018.

 

Coca-Cola continuă seria inovațiilor de produs și de comunicare

 

Pentru 2018, Coca-Cola HBC România și-a propus să crească portofoliul de produse, atât prin inovații inside și outside the bottle, cât și prin explorarea unor categorii noi de public. Compania a început anul în forță, cu lansarea unui brand foarte important pe segmentul de ready-to-drink tea, Fuzetea, și îl continuă tot în forță și în sezonul cald cu produse și ambalaje noi, precum și cu strategii de dezvoltare care vin în întâmpinarea nevoilor consumatorillor.„Prin portofoliul de produse, ne dorim să fim alături de aceștia 24/7, în toate ocaziile de consum. Mai mult, parteneriatele durabile pe care le avem cu clienții noștri din retail și HoReCa sunt elemente cheie în strategia noastră pe termen lung și funcționează în beneficiul consumatorilor”, spun oficialii companiei.


fanta rozProdusele noi din această primă parte a anului sunt:
• Fanta Pink Grapefruit Zero – băutură răcoritoare, fără zahăr adăugat, care se adresează tinerilor.
• Cappy+, o băutură care, prin conținutul de ingrediente - vitamine și minerale - se adresează consumatorilor preocupați de un stil de viață echilibrat și îi încurajează să se bucure de o pauză, în care să aibă grijă de corpul lor.
• Schweppes în ambalaj de sticlă, 200 ml – variantă valabilă pentru toate cele 3 tipuri de Schweppes, Bitter Lemon, Kinley Tonic și Mandarin.
• Schweppes Ginger Ale – mix pentru cocktailurile alcoolice și non-alcoolice, o inovație în portofoliul companiei.
• Monster Doctor și Monster Ultra Red – două produse-inovație în categoria băuturilor energizante.


cappyAtunci când comunică un brand nou în portofoliu, Coca-Cola HBC România se uită atât la specificul lui, filosofia de brand, cât și la publicul pe care îl targetează. Astfel că, și campaniile pe care le dezvoltă sunt adaptate, în conformitate cu specificul fiecăriei lansări. Campaniile de comunicare includ un mix complex de instrumente de marketing, de la campanii TV dedicate, activări în mediul digital, social media și prin intermediul influencerilor, sampling in-store, campanii outdoor care să susțină lansarea, până la activări speciale în anumite canale de vânzare, precum benzinăriile din țară.


SchweppesCompania inovează și în privința activărilor in-store și la raft, creând o experiență unică pentru consuma­tori, de la sampling de produse și până la forme creative de display.


Una dintre cele mai puternice campanii din 2017 a fost construită în jurul unei inovații la nivel de ambalaj, dezvoltată și implementată pentru prima dată în România: „Brățara oficială a verii”. Au fost integrate 8 tipuri de brățări în etichetele Coca-Cola, Coca-Cola Zero și Coca-Cola Lime, care s-au transformat în biletul de acces la cele mai dorite experiențe și festivaluri ale verii. Campania a fost considerată best practice la nivelul grupului, astfel că în acest an va fi implementată și în țările din regiune.


monsterÎn România, provocarea de anul acesta este de a construi o campanie care să o depășească pe cea de anul trecut. Brățara de pe sticlele de Coca-Cola continuă să fie cheia către cele mai tari experiențe legate de pasiunea principală a tinerilor: muzica. Cei care se înscriu în campania „Trăiește viața ca pe un festival” pot câștiga 16 abonamente duble la Untold și Neversea pe zi, produse McCombo de la McDonald’s la fiecare 10 secunde, un smartphone Samsung Galaxy S9 pe zi sau un bilet la un concert internațional INNA pe săptămână. Campania va fi comunicată in-store, la raft și prin campanii de ATL.

 

Muzică și sport, alături de Red Bull

 

Red Bull The Ruby Edition cold openSub brandul Red Bull, vom regăsi în rol de vedetă a verii noul sortiment Red Bull Ruby Edition, cu aromă de grapefruit roşu, care se va alătura la raft variantelor deja existente - Energy Drink, Sugarfree, Blue Edition (afine), Yellow (fructe tropicale) şi Green Edition (măr verde şi kiwi). Acesta va putea fi achiziţionat din magazine tip key accounts, benzinării şi locaţii on-premise.

În acest moment, compania are în plină desfăşurare cea de a treia ediţie a competiţiei Neymar Jr’s Five – fotbal 5-la-5, calificări în România. Acestea vor avea loc în Bucureşti, Craiova, Timişoara, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Iaşi şi Constanța, după care urmează finala naţională în Bucureşti, pe 9 iunie. Echipa câștigătoare va reprezenta România la finala mondială din Brazilia, alături de reprezentanţi din alte 53 de țări.

Tot pe zona de sport, anul acesta, în ultima săptămână a lunii iulie, se vor sărbători 15 ani de Red Bull Romaniacs, la Sibiu, cea mai grea competiţie de hard endure din lume, cu peste 500 de participanți la start.

Echipa de sportivi Red Bull s-a mărit anul acesta: Cristina Neagu (handbal) şi Florin Vlaicu (rugby), vor beneficia de susținerea brandului.

În ceea ce privește evenimentele muzicale, pe 18 mai Red Bull începe un turneu alături de trupa Golan – Red Bull Music presents Sound Travels în Bucureşti, Iaşi şi Cluj Napoca. De asemenea, va fi partener la cel mai mare festival de muzică din România, Untold.

 

Profructta lansează o nouă gamă de sucuri și susține ciclismul

 

ProfructtaÎn această vară vom vedea în magazine o nouă gamă de sucuri Profructta  certificate ecologic. Băuturile sunt obținute doar din fructe românești certificate la rândul lor, fără adaosuri de zahăr, apă sau alți conservanți. Gama conține patru sortimente de suc: zmeură, mure, afine și mix din cele trei.

O dată cu lansarea sortimentului “Multe Fructe”, în luna martie a acestui an, atenția companiei s-a îndreptat și spre o nouă etichetă, al cărei design este mai simplu, mai aerisit și care permite consumatorului să identifice mai rapid informațiile de interes care să îl ajute în decizia de cumpărare. Premium Fruct SRL, producătorul sucurilor Profructta, va continua  și în acest an campania online #citesteeticheta.

„În 2018 am ales un parteneriat cu Carpathian MTB Epic și Riders Club, pentru că susținem ideea unui stil de viață sănătos, iar ciclismul este unul dintre sporturile noastre de suflet. Am susținut și alte activități sportive precum Trofeul Internațional de Escaladă Carpatic, dar și evenimente precum «Forbes Woman Summit 2018» sau «Promovarea turismului românesc către generația Y» . Avem în plan și alte evenimente în descursul acestui an cărora, credem cu tărie, că le vom aduce un plus de savoare și energie cu produsele noastre”, spune Andreea Mureșeanu, Director General, Premium Fruct.


Ursus Breweries deschide sezonul cu Ursus Retro și Ursus Cooler Red Orange


ursus retroLa sfârșitul lunii martie, Ursus Breweries a lansat Ursus Retro, o bere blondă nepasteurizată. Cu o rețetă 100% malț și drojdie de tip Lager, Ursus Retro este o bere bine fermentată, ceea ce o face ușor de băut și răcoritoare. Noul sortiment este disponibil în lanțurile de comerț modern și tradițional din toată țara, în mai multe variante de ambalaj: sticlă returnabilă de 500 ml, sticlă nereturnabilă de 500 ml, doză de 500 ml, pachet de 6 doze și draught.


„Continuăm să construim atractivitatea și valoarea categoriei berii și am deschis sezonul cu inovația craft URSUS Retro, care aduce consumatorilor un gust bogat și chef de distracție în stil analog, autentică. URSUS Retro a debutat excelent și promite o vară 2018 legen­dară! Și pentru pauzele de distracție, pentru când vrem doar chill și nimic mai mult, Ursus Cooler aduce pe piață o nouă variantă, Red Orange (fără alcool), perfect pentru momente perfecte relaxare!”, spune Cristiana Văideanu, Head of Insights, Ursus Breweries.

 

Noutăți pe segmentul gustărilor sărate

 

biscuiti crocoCroco SRL Onești continuă să dezvolte gama premium de biscuiți sărați Crackers, odată cu lansarea celor 3 noi sortimente de biscuiți Crackers Special 150g: Sare, Susan Alb și Digestiv. Aceste articole sunt produse după rețete îmbunătățite, după cum anunță Cristina ­Jitea, directorul de vânzări al companiei.


Wild colajÎn 2018, TerraBisco vine cu o noutate în piaţa de snacks sărate: un brand adresat oamenilor „în mişcare”, activi, care caută să-şi depăşească limitele. Celor care urmează trendul de consum al produselor cu beneficii de sănătate, dar în acelaşi timp doresc ca acestea să fie şi gustoase.


„Biscuiţii 4x4, «echipaţi de teren», cu un mix de 4 seminţe şi 4 cereale, vin să ofere energie serioasă pe care te poţi baza, nu doar calorii goale. Putem spune că sunt un «4x4 al biscuiţilor», fully powered. În două sortimente, Wild Mix 54g şi Urban Mix 54g, sunt biscuiţi bogaţi nutriţio­nal, accesibili şi la îndemână, funny şi gustoşi. Sunt un produs inovator, apărut din nevoia consumatorului de a avea un snack oricând, la îndemână, hrănitor şi gustos”, spune Anca Niță, Marketing Manager, TerraBisco.


Bunătăți pentru grătar, de la Agricola


foto bunatatiAgricola întâmpină sezonul cald 2018 cu gama „Bunătăți la grătar”, de la Europrod, ce conține sortimentele: frigărui asortate de pui, mititei de pui, cârnăciori de pui - în membrană naturală de oaie – și aripi marinate.
Gama a fost lansată anul trecut și este promovată către consumatorul final prin samplinguri.


Toate aceste sortimente sunt obținute din carne de pui Agricola, gata de pus pe grătar, recomandată atât celor care doresc să mănânce mai dietetic, cât și copiilor.


mici gustosi bis 1Compania Salbac mizează în această vară pe vânzări ale celor două sortimente dedicate grătarelor, Micii Gustoși - care se vând în proporție foarte mare și în comunitățile de români din Spania, Marea Britanie și Italia - și Cârnăciorii pentru grătar, din carne de porc.

 

Vascar aniversează 34 de ani cu multe surprize de sezon

 

Vascar mici taranesti TOPVascar a lansat recent, în colaborare cu maestrul bucătar Horia Vîrlan, o gamă de semipreparate foarte potrivite pentru ieșirile la grătar: Burger de vită, Cârnăciori de casă - simpli și picanți – și Mici țărănești.


De ­asemenea, gama de carne româ­nească fresh conține patru noi tipuri de carne proaspătă, faso­nată – Șnițel din carne de porc, Ceafă de porc cu os, Cotlet de porc cu os, Carne tocată de porc și vită - la gramaj fix de 520 grame.


Produsele bene­ficiază de un design atrăgător, dar și de un ambalaj funcțional ce permite creșterea terme­nului de valabilitate la 8-10 zile, în cazul semipreparatelor din gama Horia Vîrlan.


Vascar ceafa de porc cu os TOP„În fiecare an, în luna mai, aniversăm brandul Vascar. Anul acesta împlinim 34 de ani și avem o mulțime de surprize. Pe tot parcursul lunii, clienții magazinelor Vascar beneficiază de promoții și oferte speciale atrăgătoare, comunicate zilnic pe pagina de facebook Vascar, prin campania radio de la Kiss FM Vaslui, activări in-store, semnalizare specială în magazine”, anunță Vlad ­Ciuburciu, General Manager, Vascar.

 

Hellmann’s intră pe piața muștarului

 

În această lună, Unilever lansează prima gamă de muştar Hellmann’s, într-o reţetă deosebită, pregătită din ingrediente atent selecţionate: oţet din vin alb, seminţe de muştar şi condimente - coriandru, curcuma, cuişoare, nucşoară, scorţişoară.


Muştarul Hellmann’s este disponibil în 4 variante: Classic, Horseradish (hrean), Sweet şi Gourmet 8 Spices, în două formate de prezentare: borcan şi flacon, acoperind astfel momente cât mai variate de consum, acasă sau în aer liber.


HELLMANNS colaj„Noile rețete de muștar vor pune în evidenţă orice preparat din carne şi legume, fiind astfel potrivite şi în dietele vegane, datorită combinaţiei de ingrediente”, spune Andreea Oncescu, Jr. Brand Building Dressings, Unilever SCE.


Prin această lansare, Hellmann’s va avea un portofoliu complet de sosuri: muştar, maioneză, ketchup. Muştarul continuă seria de inovaţii pe care Hellmann’s a început-o de curând prin gama de sosuri Variety pentru barbeque, în 6 variante interesante: Garlic-Chilli, Original şi Chunky Burger, BBQ, Mustard sauce şi Kebab.


„Lansarea Hellmann’s Muştar vine într-un context specific, cu focus pe sezonul de grilling. Tocmai de aceea, comunicarea va fi una pe măsură, concentrându-se pe mai multe canale şi dezvoltând proiecte speciale cu parteneri media şi în magazine. Începând din iunie, în noua campanie TV de comunicare, ­Hellmann’s prezintă ingredientele de calitate folosite pentru a desăvârşi bucuria gustului”, adaugă Andreea Oncescu.


Pe lângă comunicarea pe canalele clasice, Muştarul Hellmann’s va fi alături de consumatori și la principalele evenimente urbane.

 

Delikat aduce în bucătăriile românilor o nouă gamă de condimente

 

În linie cu cele mai noi tendințe culinare, Delikat a creat o gamă variată de condimente specializate și condimente simple, ce oferă consumatorilor posibilitatea de a experimenta gusturi noi și arome autentice ale ingredientelor. Produsele sunt disponibile în magazine începând cu luna martie.


Gama condimentelor specializate de la Delikat include 6 mixuri de ierburi, mirodenii și condimente, realizate special pentru asezonarea preparatelor din porc, pui, pentru grătar, chiftele, car­tofi sau sarmale.


colaj delikatGama de condimente simple de la Delikat cuprinde 10 dintre cele mai îndrăgite mirodenii din bucătăria românească și sunt aduse chiar din țările lor de ori­gine, cu cea mai adecvată climă pentru a obține aroma autentică: boia de ardei dulce din Spania, piper ne­gru din Vietnam, chilli din India, ienibahar din Mexic, măghiran din Egipt, muștar boabe din Canada, oregano din Turcia, piper negru din Vietnam, rozmarin din Maroc și cimbrișor din Polonia.


Alături de aceste opțiuni, Delikat a lansat și 4 mixuri de ierburi aromatice: ierburi și boia, ierburi și mărar, ierburi italiene și ierburi de grădină.


Noua gamă are un ambalaj cu design modern, atractiv, care oferă informații relevante despre produs și asigură o identificare rapidă a tipului de condiment. Ambalajele oferă informații esențiale despre proveniența condimentelor, ingredientele principale care se regăsesc în rețeta produselor, precum și destinația de utilizare, cu exemple de preparate. De asemenea, ambalajele includ și detalii despre modul de utilizare a produsului și oferă un plus de inspirație în bucătărie, prin sugestiile culinare oferite.


„Noile game de condimente şi mirodenii, cu ingrediente 100% naturale, vor beneficia de un suport integrat atât la nivel de comunicare ATL - execuţie TV dedicată, proiecte speciale TV, digital -, cât şi BTL - la nivel de activări in-store şi campanii de sampling”, afirmă Claudia Fulgeanu, Brand Manager Delikat. „Întrucât ne dorim să fim cât mai aproape de consumatorii noştri şi să le aducem în atenţie în mod direct beneficiile noilor game de condimente şi mirodenii cu ingrediente 100% naturale, vom fi prezenţi in-store prin campanii de consultanţă şi sampling de produs, sampling prin asociere cu produse de carne premium (co-packs), vizibilitate in-store prin amplasarea de standuri şi a materialelor de vizibilitate.”

 

Fuchs Condimente lansează șase mix-uri pentru marinarea uscată a cărnii

 

10x10 piata v6bbqFuchs Condimente tratează produsele de sezon cu atenţie la nevoile şi momentele de consum; în acest caz, ele sunt în strânsă legătură cu ieşirile la grătar împreună cu prietenii sau familia, implică obiceiuri şi, în acelaşi timp, reprezintă un prilej de socializare pentru consumatori.


„Prin deja cunoscutul concept V6BBQ, care construieşte printr-o linie de comunicare masculină o gamă completă pentru sezonul grătarelor, ne-am propus, şi sperăm că am şi reuşit, să atingem aceste momente atât de importante de socializare, relaxare şi consum. Anul acesta lansăm sub brandul dedicat pasionaţilor de grătar, V6BBQ, o gamă nouă de condimente RUB - pentru marinare uscată: Zmeură şi Muştar, Verdeţuri, ­Usturoi, Paprika, Pastrami şi Pepper”, relatează Anda Voicu, Marketing Manager, Fuchs Condimente România. ”Sunt şase mix-uri de condimente naturale pentru marinarea uscată a cărnii, preparată la grătar clasic sau în stil barbeque, care cu siguranţă vor da o savoare aparte acestui sezon şi un motiv în plus bărbaţilor – ei fiind specialiştii în prepararea grătarului - să experimenteze gusturi noi şi să testeze tehnici noi de marinare.”
Lansarea noilor produse va fi comunicată printr-o campanie media amplă, se va derula un concurs pentru consumatorii finali şi o campanie in-store cu activări de plasări secundare.

 

Înghețata, regina și capriciul verii

 

macromexMacromex ­întâmpină vara cu o serie de noutăţi, în special extinderi de game, atât în ceea ce privește brandul Corso - Corso ­Intenso Raspberry, Corso Intenso Caramel -, cât şi La Strada - Chocolate&Noix Pecan, Caramel&Caramel Flakes. Compania pregătește și pen­tru acest sezon proiecte și campanii dedicate.


VAFE TWISTERAvând un moment de răgaz în timpul iernii, când consumul de îngheţată scade, producătorul Cicom din Târgoviște a avut ocazia să experimenteze noi arome şi sortimente de îngheţată, care vor apărea în viitorul apropiat la raft în supermarketurile partenere. Cicom este partenerul preferat de retaileri pe zona de private label, dar a dezvoltat și game proprii ale companiei, Happy și Unique. În ultimul an a devenit cel mai mare producător de înghețată la vafă din România și are o contribuție esențială pe segmentul torturi și caserole - „take home”.


„Prin aspectul pe care i-am conferit-o, am reușit să ridicăm înghețata la vafă în preferințele consumatorilor la nivelul cornetelor și al înghețatei pe băț”, afirmă ­Daniela Coman, Administrator Cicom.


afine si mureFocusul Serpico Trading este pe noul sorbet Tonitto clean label din ingrediente esențiale și naturale, cu ambalaj 100% tran­sparent. Sorbetul este disponibil în șase variante de arome: grapefruit roz, mandarine, ananas, zmeură, afine și mure.

 

 

 

 

Produsele de îngrijire personală nu pierd startul verii

 

colaj dove mussDove (Unilever) a lansat o nouă categorie de produse dedicate experiențelor senzoriale din timpul dușului – gamele de spumă de duș Dove și Dove Men+Care. Acestea asigură un răsfăț instant datorită notelor de parfum unice și ingredientelor benefice pielii, precum și o îngrijire superioară prin curățarea și hidratarea pielii. Inovația noilor produse constă și în dubla lor utilitate, acestea putând fi folosite atât pentru duș, cât și pentru ras.


Gama de Spumă de Duș Dove pentru femei este disponibilă în 3 variante: cu ulei de trandafir, ulei de cocos și ulei de argan. Gama de Spumă de Duș Dove Men+Care pentru bărbați este disponibilă în două variante: Clean Confort și Extra Fresh.


Game Gerovital Sun si Gerovital H3Derma„Suntem în plin proces de pregătire a ofertelor estivale pentru sezonul 2018. Vom întâmpina consumatorii atât în magazinele de brand, magazinul online www.farmec.ro, cât și în hipermarketuri și în alte puncte de comercializare cu plasări de produse, oferte promoționale și diverse activări speciale”, anunță Claudia Pălăcian, ­Manager de produs, Farmec, făcând referire atât la categoria depilatoare, ci și la produsele pentru protecția solară.


Urun RetouchPen 01 EnAlix Avien lan­sează pe piața produselor pentru epilat o nouă gamă premium, Remove, cu patru produse inovatoare: creion retractabil cu cea­ră pentru față și sprâncene; ceara la rece în tub, cu aplicare ușoară (Skee Wax); șervețele și ser pre-epilare îmbogățite cu uleiuri naturale pentru reducerea durerii; ceara Multi Action cu aplicator pentru utilizări multiple (nas, urechi, față).


elmiplant colajGama recent lansată Elmiplant Velvet Touch (­Sarantis) cuprinde patru creme depilatoare „3 min.” (durata de acţiune până la înlăturarea eficientă a părului nedorit), balsam după epilare, benzi depilatoare pentru corp şi benzi depilatoare pentru faţă în două variante, ambele pentru piele sensibilă (cu unt de shea & rozmarin şi varianta cu uleiuri preţioase de mătase și orhidee).


Sugaring waxCa inovație, brandul Strep (Sarantis) propune o formulă de epilare ce are la bază zahărul, printr-o a treia gamă, Sugaring, ce este compusă din benzi epilatoare pentru față și pentru corp și ceară caldă.

 

Citit 995 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.