Imprimă această pagină

Lidl şi-a inaugurat noul sediu – o clădire foarte prietenoasă cu mediul şi cu angajaţii

Publicat în categoria La zi
Publicat Joi, 15 Februarie 2018 21:32

„Este cel mai ambiţios proiect de construcţie al companiei Lidl România, a spus Frank Wagner, preşedintele consiliului de conducere, despre noul sediu al Lidl inaugurat astăzi în Bucureşti; provocarea noastră a fost să construim o clădire outstanding, cea mai sustenabilă din România”.


Situat în zona Băneasa, noul sediu Lidl este o materializare a conceptului de sustenabilitate, atât prin materialele şi tehnologiile folosite la construcţia sa, prin soluţiile pentru exploatarea sa, cât şi prin facilităţile oferite angajaţilor. „Proiectul a utilizat materiale de construcție certificate, reciclate și reciclabile, integrând, totodată, unele dintre cele mai avansate soluții tehnologice disponibile în domeniul construcțiilor, au precizat reprezentanţii Lidl. Clădirea folosește exclusiv materiale de construcție sustenabile: lemn certificat FSC (singurul sistem global de certificare a managementului forestier), beton certificat BES6001, precum și alte materiale certificate ISO 14001, o garanție a provenienței controlate. Mai mult, 50% din termoizolații sunt realizate din materiale reciclate.


Gradul mare de eficiență energetică a noului sediu este posibil datorită unor soluții inovatoare, durabile. Fațada inteligentă a clădirii încorporează un sistem automatizat de umbrire, care permite reglajul obloanelor, în funcție de intensitatea și poziția soarelui. Mai mult, sistemul este prevăzut cu geam tripan, ceea ce contribuie la minimizarea transferului termic.


Indiferent de sezon, încălzirea și răcirea întregii clădiri sunt asigurate exclusiv printr-un sistem de 78 de sonde geotermale și pompe de căldură, completat de 6 centrale de tratare a aerului, pentru o atmosferă optimă în interior”. Potrivit precizărilor reprezentanţilor Lidl, traseul energiei geotermale în interiorul clădirii însumează 34 de km. Pentru iluminare, clădirea utilizează un sistem LED cu senzori inteligenţi care reglează intensitatea luminoasă - şi implicit consumul de energie – în funcţie de nivelul de iluminare exterioară.


Şeful Lidl România a declarat că noua casă a fost proiectată pentru a fi, în acelaşi timp, prietenoasă cu angajaţii. “Obiectivul nostru este să fim cel mai bun angajator de pe piaţa de retail”, a precizat Frank Wagner. Printre altele, clădirea din Băneasa pune la dispoziţia angajaţilor o sală de fitness, spaţii de relaxare şi chicinete.


“Conceptul sediului central Lidl, «România Surprinzătoare», integrează atât angajamentul companiei pentru sustenabilitate, cât și obiectivul său de a-și surprinde angajații cu facilități moderne, pentru un confort sporit la locul de muncă, au arătat reprezentanţii companiei. Fiecare nivel al clădirii este asociat unei zone ale țării, iar o parte dintre cele 25 de săli de întâlniri sunt denumite după locuri unice și surprinzătoare din România (denumirile au fost alese la sugestia angajaţilor – n. red.).
Angajații sunt întâmpinați în fiecare dimineață cu fructe proaspete, disponibile pe durata întregii zile, în spațiile de relaxare. În plus, ei își pot prepara oricând o cafea sau un ceai folosind espressoarele din chicinetele moderne situate la câțiva pași de biroul lor sau își pot cumpăra o cafea din cafeneaua amenajată la etajul 4 al clădirii. În acest spațiu modern de relaxare, care include și o terasă amplă, angajații se pot bucura de o cafea marca TED’s și, de asemenea, pot folosi acest spațiu pentru întâlniri și discuții cu colegii de la alte departamente sau cu partenerii de business.
Activitatea de lucru se desfășoară în birouri de tip open-space, ce pot acomoda până la 360 de spații individuale.
Una dintre principalele facilități destinate angajaților este sala de fitness de 230 mp2, deschisă de luni până duminică, între orele 6:30 – 23:00 și dotată cu aparate de ultimă generație. Aici, ei pot apela și la îndrumările unui instructor de fitness sau pot participa la cursurile de aerobic ce au loc de 4 ori pe săptămână și sunt oferite gratuit de companie.
Angajații pot lua masa la cantina de la parterul clădirii, care oferă un meniu variat și gustos, preparat cu produse și ingrediente de la Lidl, atât pentru micul dejun, cât și pentru masa de prânz.
Noul sediu Lidl este prevăzut cu 233 de locuri de parcare, situate la nivel subteran și suprateran – suficiente pentru angajații care doresc să vină la birou cu mașina, 7 stații de încărcare a mașinilor electrice și 40 de locuri pentru cei care optează să vină la birou cu bicicleta. De asemenea, un beneficiu suplimentar oferit de Lidl este microbuzul express care asigură curse dimineața, la începutul zilei de lucru, și seara, la final de program, între sediu și stația de metrou Aurel Vlaicu”.

Citit 1199 ori

Articole înrudite