fbpx Imprimă această pagină

AQUA Carpatica a fost distinsă pentru al doilea an consecutiv cu premiul „Superior Taste Award”

Publicat în categoria Info Companii
Publicat Marți, 11 Septembrie 2018 13:52

AQUA Carpatica a obținut anul acesta distincția Superior Taste Award acordată de către Institutul Internațional pentru Gust și Calitate (International Taste and Quality Institute), fiind distinsă cu trei stele de aur pentru al doilea an consecutiv. Acesta este cel de-al doilea an în care AQUA Carpatica întrunește un punctaj de peste 90% din totalul scorului de degustare atât pentru apa minerală naturală plată, cât și pentru cea minerală naturală, natural carbogazoasă, punctaj care încadrează AQUA Carpatica în categoria „Produselor excepționale”.


Superior Taste Award reprezintă o serie de distincții acordate băuturilor și produselor alimentare cu un gust superior și este o competiție cu prestigiu internațional și un juriu unic format din experți în degustare, profesioniști din cadrul celor mai presti­gioase asociații culinare și somelieri europeni. Acești experți în degustare, recunoscuți în mod unanim ca talente de către Ghidurile Michelin și Gault Millau, oferă recunoaștere la nivel internațional competiției Superior Taste Award. Distincția Superior Taste Award este clasificată pe stele: trei stele de aur primesc produsele excepționale care au acumulat peste 90% din puncte, două stele de aur produsele remarcabile cu punctaj între 80 % si 90% și respectiv o stea, produsele cu ”gust notabil” care acumulează un punctaj între 70% și 80%.


METODA DE EVALUARE: ANALIZA SENZORIALĂ


iTQi- Institutul Internațional pentru Gust și Cali­tate este o organizație dedicată testării și promovării produselor alimentare și băuturilor cu gust superior din întreaga lume, prin intermediul unor experți în degustare. iTQi nu organizează o competiție, ci premiază produsele pe baza propriilor calități, în urma unei degustări pe nevăzute. Astfel, analiza senzorială este întreprinsă fără ca jurații să cunoască originea produselor sau ambalajul acestora. Experții în degustare primesc doar o scurtă descriere a categoriei produsului pe care îl evaluează, oferind un scor individual produselor, fără a comunica cu ceilalți membri ai panel-ului de evaluare.


Procesul de evaluare este realizat în concordanță cu 5 criterii de notare: prima impresie, nivelul vizual, aroma, gustul și impresiile finale. Criteriul „prima impresie” are o pondere de relevanță de 50% din scorul final. Produsele nu sunt comparate între ele, ci sunt analizate exclusiv pe baza meritelor individuale, conform așteptărilor juraților din cadrul categoriei evaluate, accentul punându-se pe intensitatea plăcerilor gustative.


Comentariile făcute de membrii juriului referitoare la trăsăturile apei minerale naturale plate AQUA Carpatica includ: „Apă cristalină, de o claritate excepțională, cu un design foarte atractiv.”; „Apă lipsită de arome artificiale și echilibrată olfactiv”; „Impresia finală este una de apă răcoritoare, echilibrată și pură, cu un gust natural. Caracter versatil excelent și o consistență bogată.”


AQUA Carpatica minerală naturală, natural carbogazoasă a adunat următoarele comentarii din partea juraților: „Gust unic cu o intensitate și o aciditate bună și cu dioxid de carbon puternic.”; Apă cu design atractiv-transparentă, cu bule mici și o strălucire frumoasă.”


Premiul acordat produselor noastre în cadrul unei competiții de o asemenea anvergură la nivel internațional reprezintă o nouă confirmare pentru AQUA Carpatica datorită prestigiului internațional pe care îl are competiția și îi reasigură pe consumatorii noștri nu numai de beneficiile asupra sănătății a apelor noastre minerale, ci și de gustul unic și pur.

Citit 481 ori
Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.