fbpx Imprimă această pagină

Trendsetteri 2020 - Inovația este motorul creșterii pentru Sistemul Coca-Cola

Publicat în categoria Trendsetteri
Publicat Miercuri, 10 Iunie 2020 20:13

La nivel european, tendința accelerată privind consumul produselor fără zahăr/cu conținut redus de calorii este evidentă. România nu este încă în topul clasamentului, dar piața este în continuă creștere, în ultimii trei ani segmentul fără zahăr având o creștere totală de 70%.

 

Oferim varietate, inovație și echilibru în opțiunile de consum

 

Ne ghidăm întotdeauna după nevoile consumatorilor noștri. Cu fiecare brand lansat, oferim varietate, inovație și echilibru în opțiunile de consum, astfel încât consumatorii noștri să se poată bucura de băuturile preferate în orice moment al zilei, oricare le sunt preferințele și stilul de viață. Ca Sistem (Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România), ne-am luat angajamentul de a le oferi consumatorilor produse adaptate oricărui stil de viață și am onorat acest angajament prin inovarea băuturilor noastre și a categoriilor de produse, prin regândirea rețetelor produselor existente.

 

Fie că este vorba de o diversitate de produse, unele cu sau fără zahăr, altele cu o cantitate mai mică de zahăr, sau o diversitate de ambalaje (doză, sticlă, PET, family pack sau on the go), vrem să punem la dispoziția consumatorului cât mai multe variante din care acesta să poată alege. Practic, oferim mereu mai multe opțiuni – avem un portofoliu divers de băuturi, promovăm moderația – ambalaje mici – și transparența – îi încurajăm și ajutăm pe consumatori să facă alegeri informate.

 

Ne bazăm pe 3 piloni strategici care ne vor ajuta să reducem în continuare numărul de calorii:
- Accelerăm produsele light: vom crește ponderea produselor cu conținut redus de zahăr/fără zahăr în portofoliul nostru.
- Reformulăm produsele existente: Revizuirea produselor existente pentru a avea mai puțin zahăr/zero zahăr (Coca-Cola Zero Zahăr Lămâie Verde, Fanta Struguri, Sprite).
- Lansăm produse noi, inclusiv variante cu un conținut redus de zahăr/zero zahăr
(Coca-Cola Zero Zahăr Piersică, Fanta Zero Zahăr Zmeură & Baobab, Fuzetea Zero Zahăr Piersică Albă, Adez).

 

Inovația este motorul creșterii pentru Sistemul Coca-Cola și contribuie semnificativ la succesul nostru. Fie că ne referim la rețete, ambalaje, activări pentru produsele noastre sau proiecte dezvoltate alături de clienții noștri, România este recunoscută drept un adevărat hub de inovație în cadrul întregului Sistem Coca-Cola. Dacă este să vorbim de produse noi, exemplele din 2019 includ Coca-Cola Specialty – o idee locală, bazată pe adresarea tendințelor craft din piață. Țara noastră a fost prima piață din lume care a lansat acest produs, Coca-Cola Specialty fiind disponibilă astăzi și în Ungaria. Cappy Lemonade a fost la rândul său un alt real succes, una dintre cel mai bine primite lansări ale anului, urmând a fi disponibil și pe alte piețe europene în 2020.

 

Inovația a contribuit și la creșterea din acest an, când am înregistrat o tendință ascendentă a vânzărilor. Pe segmentul de băuturi carbonatate, performanța a fost impulsionată în special de zona băuturilor fără zahăr: Coca-Cola Zero Zahăr a avut rezultate foarte bune, peste media categoriei, la care a contribuit și lansarea Coca-Cola Zero Zahăr cu gust de piersică. Consumatorii au apreciat și inovațiile din zona băuturilor cu arome, fără zahăr – Fanta Zero Zahăr Zmeură & Baobab fiind un exemplu în acest sens. Inovația a jucat un rol important și pentru segmentul de apă, la performanța din 2019 contribuind și lansarea SmartWater care vine din portofoliul internațional al The Coca-Cola Company și care răspunde creșterii segmentului premium al categoriei de apă îmbuteliată.

 

Gustul este întotdeauna cel care convinge consumatorii

 

FANTA Lemon Zero 500ml PET

 

Eforturile noastre, ale Sistemului Coca-Cola în România, nu sunt doar în zona dezvoltării de produse noi și variate, ci, totodată, în scopul informării publicului și al promovării acestor opțiuni fără calorii. Orice băutură răcoritoare poate face parte dintr-un stil de viață echilibrat. Credem în moderație și susținem alegerile informate, de aceea afișăm pe fiecare etichetă nu doar ingredientele băuturilor noastre, ci și detaliile nutriționale.

 

Variantele de îndulcire pe care le folosim, pentru produsele cu conținut redus sau fără calorii, sunt o combinație de îndulcitori intenși și hipocalorici. Toți acești îndulcitori, fie că vorbim de aspartam sau extractul din frunze de stevia, sunt evaluați prin numeroase studii științifice și aprobați de către autoritățile de compentență, cum ar fi spre exemplu EFSA (European Food Safety Authority), fiind siguri pentru consum. Există însă și o reținere din partea unui anumit segment de consumatori față de produsele care au în componență astfel de îndulcitori. În ciuda faptului că se promovează tot mai intens variante de produs fără zahăr, există încă o neîncredere în veridicitatea mesajului. Sunt oameni care nu cred că în produsele promovate ca fiind fără zahăr, chiar nu există zahăr deloc. Aici intervine rolul educației și al unei informări transparente, constante, consecvente, ceea ce noi ca Sistem facem de mult timp. Un lucru este cert: gustul este însă întotdeauna cel care convinge consumatorii, pentru noi, acest aspect este cel mai important.

 

În calitate de lideri ai pieței locale de băuturi, avem un angajament puternic față de consumatorii și clienții noștri, astfel că ne adaptăm tendințelor pieței și nevoilor consumatorilor, inovăm în permanență prin branduri puternice, lansări surprinzătoare și campanii unice.

Citit 112 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.