fbpx Imprimă această pagină

Trendsetteri 2020 - O soluţie nouă, sănătoasă şi rapidă în categoria smoothie

Publicat în categoria Trendsetteri
Publicat Miercuri, 10 Iunie 2020 19:18

În România, sucurile fresh au început să câștige teren în urmă cu 10-12 ani, odată cu accesul companiilor din HoReCa la aparate de stors profesionale. Ulterior, și retailul s-a dezvoltat pe segmentele fresh-uri, smoothie uri din fructe - sau în combinație cu legume - și fresh cut.

În prezent, pe rafturile magazinelor, în categoria de fresh-uri și smoothie-uri, există o mare diversitate de mărci și tipuri de produse, care răspund trendurilor actuale de lifestyle și health & wellness.

Consumatorii se îndreaptă tot mai mult către băuturile ultra fresh, complet naturale, care nu au la bază concentrat (NFC), precum și către mixurile pe bază de legume și fructe, inclusiv congelate, pentru smoothie.

În frigiderele retailerilor găsim de la sucuri ultra fresh – stoarse în locație sau cu termen de valabilitate foarte scurt –,
la sucuri 100% naturale și smoothie-uri care, datorită tehnologiilor inovatoare, altele decât pasteurizarea, au chiar și 30-45 de zile valabilitate. Potrivit Nielsen, în IKA*), smoothie-urile și fresh-urile reprezintă (încă) doar o mică fracțiune din totalul categoriei în care sunt încadrate (Non-Carbonated Soft Drinks) -, mai precis 0,3%.

Piața s-a dezvoltat pe mai multe paliere: pe lângă produsul finit, există, ca ofertă de bază, vracuri cu fructe și mixuri congelate din care se pot prepara smoothie-uri; un segment mai nou este cel al fructelor congelate ambalate – cantități mari; regăsim, de asemenea, sucuri 100% naturale congelate.

În toamna anului trecut, brandul Edenia și-a adăugat un nou sortiment de produs în portofoliu, intrând astfel într-o categorie în care nu fusese prezent până atunci: mixuri de fructe congelate pentru smoothie-uri, în trei sortimente - Yellow Energy (ananas, mango, papaya), Purple Kick (afine, banane, coacăze, mure) şi Red Strength (afine, banane, căpşuni). În pungile de Smoothie Edenia, fructele sunt deja spălate, tăiate, congelate proaspete şi mixate echilibrat în patru porții individuale de servire.

Aşadar, Edenia a adus în categorie un nou concept, care conferă diversitate și confort, prin intermediul unei soluții noi, pe cât de sănătoasă, pe atât de rapidă, ceea ce înseamnă valoare adăugată pentru consumator.

Citit 112 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.