fbpx Imprimă această pagină

Trendsetteri 2020 - Victor Teioșanu, Premium Brands Director, URSUS Brands: „Nevoia de diversitate și experiențe noi se conturează ca un trend în creștere în România”

Publicat în categoria Trendsetteri
Publicat Miercuri, 10 Iunie 2020 18:06

Recent ați diversificat gama Timișoreana Nepasteurizată, introducând în oferta din retail ambalajul de 330ml. De ce 330ml?
Suntem într-un demers continuu de a aduce consumatorilor de bere cea mai bună calitate și ambalajele potrivite pentru ocaziile lor de consum. Sticla este un ambalaj preferat de consumatorii de bere din România, iar cantitatea de 330ml este cea mai uzitată pentru consumul de acasă, astfel încât lansarea sticlei de 330ml este un pas natural pentru Timișoreana Nepasteurizată.


Este singura bere nepasteurizată din piață la această cantitate?
Dacă ne referim la marii producători de bere din România, Timișoreana Nepasteurizată este printre primele beri din piață în această cantitate.

 

Cum este poziționată și comunicată această nouă porționare?
Acest nou ambalaj va fi comunicat pe mai multe medii, cu preponderență in-store.

 

Nu ați trecut cu vederea nici potențialul pe care-l are HoReCa pentru berea nepasteurizată, astfel că pentru câteva locații din țară ați lansat Ursus la Tank. Cum contribuie această inovație la dezvoltarea pieței și ce plus valoare aduce consumatorului?
Ursus la Tank este o tehnologie nouă în România, care duce experiența berii la un alt nivel: berea nepasteurizată, proaspătă, direct din fabrică, și care ajunge în locațiile partenere în maximum 24 de ore. A fost îmbrățișată cu mult entuziasm atât de partenerii noștri din HoReCa, cât și de consumatorii pasionați de bere bună.

 

ursus citatCu Timi NEPA, Ursus Breweries a setat, în primăvara anului 2018, o nouă direcţie de dezvoltare a pieţei berii îmbuteliate, pentru retail. Cum a contribuit această inițiativă la creșterea numărului de consumatori în categoria bere?
Creșterea categoriei de bere este o preocupare constantă pentru Ursus Breweries din poziția de lider al pieței, de aceea multe din inițiativele noastre se concentrează pe acest obiectiv. Am avut un răspuns foarte bun din partea consumatorilor după lansarea portofoliului de beri nepasteurizate – Timișoreana Nepasteurizată, Ursus Retro Nepasteurizată și Azuga Nepasteurizată - și am reușit să atragem mai mulți oameni către categoria de bere.

 

Este de necontestat faptul că românii, consumatori de bere, au evoluat în preferințele, exigențele şi obiceiurile lor de consum, așteaptă mai multă varietate și mai multă valoare adăugată. Vedeți în aceste așteptări noi oportunități de dezvoltare a pieței berii, în ansamblu?
Nevoia de diversitate și experiențe noi se conturează ca un trend în creștere în România. Desigur că se aplică și categoriei de bere, unde berea blondă pasteurizată reprezintă peste 90% din total consum. Din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă către berile care promit un gust diferit și calitate mai bună. Așadar, considerăm acest fenomen ca având potențial să devină unul din motoarele de creștere a categoriei de bere în viitorul apropiat.

 

Poate fi cuantificat, în prezent, segmentul berilor de tip nou - nefiltrate/nepasteurizate/artizanale - în totalul pieței de bere (ca număr de sku-uri, volum, valoare)?
Momentan, segmentul berilor „de tip nou” este relativ mic raportat la întreaga piață, însă cu un ritm de creștere foarte accelerat. Vestea bună este că ele creează mai multă valoare atât pentru producatori, cât și pentru parteneri și, nu în ultimul rând, pentru consumatorul final.

 

 

ursus siglaCum îi convingeți pe tradiționaliști, pe cei care au rămas fideli berii blonde pasteurizate, să încerce şi ceva nou?
Din păcate, vedem în categoria de bere o tendință de a complica lucrurile, vorbim uneori prea mult de atributele produselor, câte tipuri de hamei sau malț folosim, și mai puțin de cum îi ajută asta pe consumatori, cum le face viața mai bună, mai interesantă. Așadar, o comunicare mai clară, pe înțelesul tuturor, ar ajuta la atragerea consumatorilor mai tradiționaliști.

 

Există riscul ca pentru consumatorul cu puține cunoștințe despre noile categorii, raftul de bere să fi devenit oarecum derutant. Ce proiecte inovative de activare in-store și de category management ați avut în retail pentru noile produse?
Pentru fiecare lansare am venit cu proiecte speciale care să ajute navigarea shopperului in-store. În mod concret, proiectele au variat de la dezvoltarea unui segment dedicat pentru berile nepasteurizate, zone de frig speciale și teatralizări care să comunice într-un mod cât mai simplu ce beneficii oferă noile sortimente.

 

Care este misiunea asumată a echipei Ursus Breweries în ceea ce privește informarea și educarea consumatorilor de bere? Ce întreprindeți, concret, pentru a vă îndeplini această misiune?
Dintotdeauna noi, cei de la Ursus, am încercat să transmitem consumatorilor pasiunea noastră pentru bere, care pleacă de la cele mai înalte standarde de calitate în producție până la modul în care berea este servită în HoReCa, comunicată în mediile ATL și mai ales la raft.

 

Citit 79 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.